Tenul ne preocupă dintotdeauna pe noi, femeile. Încă din adolescență, începe pentru noi una dintre cele mai frumoase perioade, în care descoperim produsele de îngrijire și produsele cosmetice. O lume nouă și fascinantă și abundentă, în același timp, pentru că rafturile magazinelor ne îmbie cu zeci de produse. Am testat și eu, ca și voi, mult prea multe produse de-a lungul timpului. Nu mi-am dat multă vreme seama dacă unele au fost mai bune decât altele pentru tenul meu și cred că multă vreme nici nu a contat. Noroc că undeva, deep inside, intuiția îmi spunea că nu am nevoie de multe produse. Am fost și sunt genul care pune mai mult preț pe demachiere și creme, decât pe o gamă largă de produse de machiaj. Nu am folosit niciodată pudră, de exemplu.
Dacă la 20 de ani nu prea știam multe despre îngrijirea tenului și nici de unde să învăț, la 30 îmi amintesc că opțiunile erau mai diversificate. Pentru că aveam un ten mixt, am învățat că pentru mine sunt bune cremele light sau chiar tip gel, ușor de aplicat și ușoare de purtat întreaga zi. Însă lucrurile au început să se schimbe vizibil după 40 de ani. Vă las mai jos să vedeți cum arată structura pielii noastre și apoi o să vă arăt diferența dintre un ten tânăr și unul matur, la interior.
Voi știți care sunt acceleratorii îmbătrânirii? Poluarea, fumatul, expunerea la soare, stilul de viață în general, cu lipsa mișcării și a somnului, mâncarea de proastă calitate etc. Toți acești factori contează foarte mult când vine vorba de tinerețea tenului și fac diferența dintre un ten care se maturizează în mod natural și unul care o face prematur și accelerat.
Semnele timpului și ale stilului de viață încep să se vadă pe ten cam după 35 de ani. La mine au început și din cauza faptului că am descoperit târziu foto protecția. Cu timpul, am devenit și mai selectivă cu produsele pe care le-am primit în trusa mea de îngrijire. Am început să fiu mai atentă la creme și la ingredientele lor și mi-am dat seama că am nevoie de mai multe tipuri de produse. Am adoptat o nouă rutină, formată nu numai din produse de îngrijire, dar și din obiceiuri mai disciplinate. Pentru că am învățat că pielea se îngrijește din interior către exterior și că respectarea ritmului circadian ajută întregul organism să se simtă și să arate bine.
- Am monitorizat mai bine hidratarea, în funcție de numărul meu de kilograme. Apă, ceaiuri, supe, fructe și legume proaspete, compoturi făcute acasă.
- Am fost mai disciplinată cu rutina de somn și am resetat ora de mers la culcare, nu mai depășesc ora 22.00, uneori mă culc chiar și mai devreme.
- Nu am mai stat la soare fără ochelari de protecție cu filtre, utili și pentru pielea din jurul ochilor.
- Am programat tratamentele cosmetice + masaj 1 dată pe lună minim, pentru un boost al producției de colagen și îmbunătățirea circulației sângelui.
- Am căutat lumina naturală zilnic, să mă încarc de la soare și de la natură, indiferent de anotimp.
- Am fost și mai atentă la alimentație, am evitat zahărul și dulciurile, făina albă și am limitat consumul de produse lactate și carne roșie.
- Am acceptat faptul că peste tenul meu (și nu numai) au trecut deja 40 de ani și că geometria feţei începe să își piardă fermitatea. Odată cu scăderea hormonilor, începe să se ducă din elasticitatea pielii, mușchii faciali se atrofiază, iar obrajii, sub efectul gravitaţiei și al contracţiilor mușchiului facial, tind să se lase. Așa că armonia iniţială a ovalului feţei se schimbă. Schimbările în volum sunt semnele tipice ale înaintării în vârstă, la care se adaugă de cele mai multe ori aspectul de bărbie dublă. Acea ”gușă” de care nu ne place nouă, femeilor, deloc. Acestea sunt valabile la toate femeile și sunt mai puțin vizibile să zic la acelea dintre noi cu o genetică mai bună și care am avut grijă de tenul nostru mai mult.
- În trusa mea antiagig au început să își facă loc și alte produse, precum creme specifice antiaging ori cu scop lifting, cremele de ochi și serumurile de față.
- Am căutat produse cât mai naturale, cu ingrediente mai puține și respect față de natură și femeie, ambalaje reciclabile și care nu poluează natura.
- Am început să caut surse de colagen și de acid hialuronic, cu care să pot completa ceea ce, în mod natural, peste 40 de ani, începe să scadă ca și producție.
Despre colagen – câteva informații pe care trebuie să le știți
Pentru acelea dintre voi care nu știu, colagenul este o proteină natural prezentă la nivelul pielii, mușchilor și ligamentelor. El e responsabil de coeziunea țesuturilor, conferindu-le rezistență și suplețe. Colagenul asigură fermitatea pielii. Este o proteină robustă și rezistentă ce asigură structura de rezistență, tonicitatea și suplețea pielii. Fibroblastele sunt cele care produc colagenul și elastina la nivelul pielii.
Mai jos se vede diferența dintre tenul tânăr și tenul matur.
În derm, fibroblastele sunt arhitecții pielii. Acestea asigură reînnoirea matricei extracelulare prin sintetizarea componentelor într-un mod continuu și controlat a matricei dermice. Printre acestea, se regasesc colagenul și elastina, proteinele structurale și plastice care vor determina proprietățile biomecanice ale pielii.
În timp, activitatea fibroblastelor încetinește treptat și afectează cantitatea și calitatea proteinelor matricei. Structurile pielii devin mai fragile, mai puțin dense și se relaxează.
Pentru a lupta împotriva pierderii elasticității tenului, este necesar să acționăm într-un mod țintit asupra fibroblastelor și a mediului lor prin:
- Dinamizarea fibroblastelor;
- Întărirea fibroblastelor;
- Restructuraera matricei dermice (colagen, elastină).
℗ De-a lungul ultimilor ani, am descoperit colagenul vegetal de la Yves Rocher, de la care am și avut posibilitatea să studiez mai mult aceste aspecte. M-a atras faptul că produsele sunt fabricate cu drag în Franța, de fapt sunt marca de îngrijire a tenului nr. 1 în Franța și că promovează o cosmetică ce respectă atât Femeia cât și Natura.
Pentru a întârzia efectele timpului asupra pielii, Cercetătorii Cosmétique Végétale® au studiat o plantă sălbatică, Ajuga Reptans, pentru a-i descoperi și înțelege puternicul efect anti-age.
Ajuga Reptans are particularitatea de a avea țesuturi cu o mare plasticitate. Acest lucru înseamnă că planta evoluează și își adaptează flexibilitatea în funcție de etapele sale de dezvoltare. Suplă și extensibilă în perioada de creștere, planta devine rigidă și robustă la sfârșitul creșterii.
Intrigați de capacitatea uimitoare a plantei Ajuga Reptans de a se extinde, cercetătorii Cosmétique Végétale® au dorit să descopere secretul acestei surprinzătoare plasticități a plantei. Ei au reușit, astfel, să demonstreze că această capacitate rapidă de extindere a plantei Ajuga Reptans se datorează prezenței unei anumite molecule, foarte concentrate în pereții celulari ai plantei: Colagenul Vegetal.
Ce face colagenul vegetal de la Yves Rocher – beneficii asupra pielii
Experţii Yves Rocher au identificat potenţialul plantei Ajuga Reptans și i-au valorificat concentraţia unică de COLAGEN VEGETAL, pentru a crea un concentrat inedit și brevetat, ce dinamizează celulele pielii și întărește structura tenului (fortifică celulele pielii cu 19%* și stimulează sinteza de elastină cu 27%*). Molecula de Colagen Vegetal este foarte similară cu structura colagenului pielii, prin urmare are proprietăți similare colagenului prezent deja în mod natural în piele, ceea ce face ca acesta să fie asimilat mult mai ușor la nivelul pielii față de colagenul sintetic, și prin urmare, cantitatea de colagen din țesuturi să crească într-un ritm mai accelerat, la fel ca și cantitatea de elastină.
Gama Lifting Vegetal – ce am testat eu
M-am regăsit în deviza femeii care folosește gama Lifting Vegetal: ”Îmi asum o mulțime de responsabilități, sunt o luptătoare în viața mea de zi cu zi, sunt hotărâtă să mă ocup de menținerea unui aspect tânăr și sănătos al tenului meu.” Sunt eu toată aici. 🙂
Am testat serul concentrat, crema de zi și crema pentru zona ochilor, toate cu efect de lifting.
Ce promit produsele din această gamă:
- Întăresc structura pielii;
- Cresc densitatea pielii;
- Cresc puterea tensoare a celulelor pielii cu 19%;
- Remodelează conturul feței;
- Conferă fermitate;
- Reduc ridurile.
- Pana la 98% ingrediente de origine naturală;
- Fără parabeni, fără uleiuri minerale și fără silicon;
- Testate sub control dermatologic;
- Vegane (cu excepția fluidului și a cremei de noapte – are ceară de albine);
- Uleiuri vegetale în formulele produselor, din dorinţa de a-și reduce impactul asupra mediului înconjurător, plus că sunt mai ușor de asimilat de către piele datorită naturaleţii lor și au reale proprietăţi nutritive pentru piele;
- Ambalaje eco – concepute: din sticlă reciclabilă și din carton provenit din păduri gestionate în mod durabil, ce contribuie la limitarea impactului asupra mediului înconjurător.
Serul concentrat: este o formulă super concentrată în colagen vegetal restructurant, cu efect tensor imediat – efect lifting confirmat de 7 din 10 femei. De folosit pentru toate tipurile de piele – ten și gât.
98% ingrediente de origine naturală.
Crema de zi – are un efect imediat de lifting și este tot așa, pentru toate tipurile de ten, cu textură cremă elastică și hidratantă.
97% ingrediente de origine naturală.
Ingredientele conținute de crema de zi:
– Extract de Alge marine pentru a stimula sinteza elementelor matricei dermice;
– Extract din planta Ficoida Glacială pentru a stimula mecanismele celulare;
– Apă florală de Mușețel pentru calmarea tenului;
– Extract din planta Manioc pentru un efect tensor imediat;
– Un cocktail nutritiv compus din ulei de Nucă de Cocos, semințe de Struguri și unt de Karité pentru confort;
– Puterea Glicerinei naturale pentru hidratare;
– Esteri, glicoli și alcooli grași de origine naturală pentru a perfecționa textura și a stabiliza formula.
Crema cu efect lifting pentru zona ochilor – luminează privirea și decongestionează pungile de sub ochi. La fel, are o textură lejeră și hidratantă.
Ritualul de folosire a celor 3 produse, pe pași:
Pasul 1: Ser concentrat – se aplică prin presiune cu palmele, fără a masa – tapotare. Pe tenul curat, demachiat, se aplică prin tapotare 2-3 picături din ser. Textura sa fluidă, hidratantă și o formulă ultra-concentrată în Colagen Vegetal pătrunde rapid în piele, acționând pentru netezirea ridurilor.
Paul 2: Crema de zi cu efect de lifting, se aplică în fiecare dimineață cu mișcări fine de netezire. Se pornește din interior către exterior, fără a masa. Crema „sigilează” activii din formula serului, ajutându-i să acționeze și oferă un imediat efect de lifting pentru redefinirea conturului feței.
Pasul 3: Crema cu efect de lifting, pentru zona ochilor – se aplică cu mișcări dinspre interior, către exterior, cu ajutorul degetelor.
Aici este video-ul unde puteți vedea exact cum se aplică fiecare dintre creme/serumul.
Ce am aflat nou despre cum să îngrijim tenul – bonus pentru noi
Tenul se pregătește mereu înaintea aplicării produselor de îngrijire și acest lucru l-am aflat de la specialiștii Yves Rocher. Sunt 3 pași bine de urmat pentru stimularea mecanică a pielii:
- Netezire: la nivelul ovalului feței, cu degetul mare și arătătorul;
- Ciupire: de-a lungul maxilarului, prin mici ciupituri;
- Tapotări, de jos în sus, alternând mâinile.
Ladies, în speranța că toate informațiile despre rutina mea de îngrijire anti age vă sunt de folos, vă invit să îmi povestiți despre rutina voastră și dacă ați testat până acum produsele din gama Yves Rocher Lifting Vegetal.
Și, nu uitați, suntem frumoase indiferent de vârstă, pentru că frumusețea vine din interior!