3 jocuri educative pentru copii - alegerea noastră
Zilele pe care le petrecem acasă, ori din cauza problemelor de sănătate, ori din cauza vremii, stau sub presiunea televizorului. Noi mai mult de o tură de desene animate nu le oferim. Și asta pentru că avem deja un copil mare în casă. Dacă am fi avut doar unul mic, nu s-ar fi uitat deloc. Prin urmare, dincolo de jocurile pe care și le inventează ele, avem nevoie de idei de jocuri educative pentru copii, unde ne implicăm și noi. E dificil pentru noi să alegem, mai ales că e diferență mare de vârstă între fetele noastre. Dar celei mari îi place să îi explice celei mici, așa că alegem ceva de mijloc (cam 4-5 ani). La final, chiar dacă nu respectăm regulile jocurilor în totalitate, măcar ne distrăm. Sigur cea mică învață ceva, eu mă bucur să stau pe covor și tot așa. Dacă ne certăm de tot, ne batem cu pernele și am rezolvat dilemele. :) Fiecare se crede câștigător în sinea lui și urlă asta în gura mare, în timp ce contestă tot. Ca să știți cum e în casele cu 2 copii atât de diferiți și cu personalitate.
3 jocuri educative pentru copii - alegerea noastră
Cele 3 jocuri educative pentru copii pe care le-am descoperit în această vacanță sunt de la Edu Class:
E un joc de memorie foarte amuzant. Le-a plăcut mult ambelor fete. E dedicat copiilor peste 4 ani. Costă cam 41 de lei.Noi l-am jucat împreună, chiar dacă Măriuca nu a împlinit 3 ani în acest moment. Am fost în permanență cu ele și nu a existat riscul să înghită vreo piesă. De altfel, ea nici nu mai introduce demult piese mici în gură.
Este un joc de asociere, dédicat copiilor de peste 3 ani. O bună ocazie pentru cea mică să mai revadă cifre și să facă puzzle, sub îndrumarea surorii ei. Costă 45 lei.Piesele sunt lucrate manual, ambalajul e confecționat din material reciclat și este imprimat cu cerneală pe bază de soia.
Esteunul dintre cele mai populare jocuri de la Chalk and Chuckles, care îi ajută pe cei mici să facă o mulțime de conexiuni logice, să argumenteze, le pune la încercare atenția, răbdarea, dar și cunoștințele deja acumulate. Fiecare nou joc este un prilej de a crea conexiuni noi, dezvoltând astfel și capacitatea de a elabora strategii.Acesta este un joc dificil pentru copii mici, de aceea l-am jucat mai mult eu cu Teo (10 ani). Am introdus-o și pe cea mică, doar ca să nu se supere că nu o implicăm, dar am jucat noi în jocul ei. Mie mi-a plăcut mult.
Cum alegem jocuri educative pentru copii
Un joc de succes este acela la care copilul revine de fiecare dată cu plăcere, care îl ajută să-și dezvolte diverse abilități, îl provoacă să-și depășească limitele și, nu în ultimul timp, este distractiv atât pentru copil, cât și pentru adulți.O imagine de ansamblu asupra modului potrivit de a alege jocuri pentru copii, pe grupe de vârstă și în acord cu beneficiile pe care le putem obține de la acestea, mai jos. Mulțumim prietenilor de la Edu Class pentru acest tablou extrem de util!
Jocuri educative pentru copii de la Edu Class
Studiile în domeniu arată că învățarea și dezvoltarea abilităților sunt mult mai eficiente când intervine joaca. În societatea actuală, hiper-competitivă, presiunea exercitată pe copii este imensă, mai ales în ceea ce privește educația.Cele 3 jocuri alese de noi sunt din gama Chalk and Chuckles - unul dintre cele mai populare branduri de jucării disponibile la EduClass. Filozofía Chalk and Chuckles în crearea jocurilor pornește de la ideea că plăcerea jocului trebuie să existe în orice activitate.Astfel, felul în care au fost concepute aceste jocuri, sub îndrumarea uneia dintre creatoarele brandului, absolventă a Facultății de Psihologie și a unui Master în Educație la Universitatea Harvard, îmbină subtil dezvoltarea abilităților – fie acestea de motricitate, asociere, îmbinare, de logică, de dezvoltare a limbajului sau a cretivității – cu o activitate cu adevărat distractivă.De exemplu, copiii învață să împartă, să coopereze, să înțeleagă conceptul de echipă, dar și de caritate, cu ajutorul unui scenariu ce are la bază o petrecere în pădure. Imaginația, vocabularul, abilitatea de a se exprima oral, dar și capacitatea de sinteză și vederea spațială sunt puse la încercare cu ajutorul unui joc care presupune scrierea unei povești plecând de la... forme geometrice. Un șoricel cu o casă dezordonată contribuie la dezvoltarea acuității vizuale, la rezolvarea de probleme, în timp ce jucătorii mici învață să pună totul la loc și astfel să creeze categorii de obiecte. Există un joc care îi ajută pe copii să își exprime verbal și non-verbal emoțiile, să dezvolte memoria, creativitatea, abilitățile de ascultare, de comunicare, dar și încrederea în sine, care pare la prima vedere un simplu joc de pantomimă. În afară de Why connect, mai sunt și alte jocuri orientate spre strategie.
Ne dorim să oferim alternative reale la jocurile pe calculator sau tabletă, indiferent de vârstă. De aceea, am încercat să aducem la EduClass.ro jocuri care să fie interesante și pentru copii și pentru adulți, oferindu-le astfel prilejul de a petrece timp împreună. Un timp în care distracția să fie cuvântul de ordine, a explicat Anca Leibovici, EduClass.ro.
Ce mai găsiți în magazinul Edu Class
La Edu Class mai găsiți brandurile: se numără BigJigs, Biobuddi, Chalk and Chuckles, Dino, Dino Bikes, Educational Insights, Fehn, Feuchtmann, Fisher Price, Galt, Grafix, Happy Cube, Keycraft, Learning Resources, Little Learner, Learning Kitds, Magplayer, National Geographic. Sunt produse pentru diverse categorii de vârstă, de la cele pentru bebeluşi, la cele educative pentru copii de peste 14 ani.Așa că Edu Class e recomandarea noastră de jocuri educative pentru copii. Pentru cei interesați să meargă în magazin, adresa lor e: Bulevarul Unirii nr. 9, Sector 4, București.Urmăriți rubrica noastră de PARENTING, ca să fiți la curent cu noutăți sau experiențe de părinți. Sursa foto: arhiva personală, infografic - Edu Class