40 de destinatii pentru weekend aproape de Bucuresti

Cautand locuri ideale de retreat pentru femei, am gasit locuri minunate de vizitat cu familia

Intr-un moment de dor maxim de vacanta, am facut o lista cu locuri in care am fost in week-end (sau in weekend prelungit, in functie de distanta) si unde ne-am simtit minunat. Sunt 40 de destinații pentru weekend langa Bucuresti, care merita explorate 1 zi sau 2, in functie de timpul de care dispuneti. Noi ne-am propus sa ne intoarcem acolo ori de cate ori avem ocazia. Mai sunt cateva locuri in care nu am fost, dar de care am auzit doar lucruri frumoase – de la prieteni sau din recomandari de pe alte bloguri. Pentru ca pe noi ne incanta peisajele si posibilitatea de a invata ceva din istoria/traditia locurilor respective, mai putin restaurantele somptuoase sau magazinele de suveniruri, nu veti gasi astfel de recomadari in acest material. Pentru ca niciodata nu plecam de acasa fara rucsacul cu provizii, nu suferim pe aceasta parte niciodata, dimpotriva – ne bucuram de picnicuri in natura cat mai mult.Fă pace cu mâncarea și cu emoțiile tale! Preia controlul asupra mâncatului emoţional şi învaţă strategii eficiente de a gestiona ce, când şi cât mănânci.

Asadar, am pentru voi 40 de destinatii pentru weekend aproape de Bucuresti!

Top 12 locuri unde am fost si pe care le recomandam pentru ineditul locatiei sau pentru posibilitatea de a petrece timp in natura, in liniste si pentru relaxare:

  1. Domeniul Golesti

Unul dintre cele mai frumoase locuri pe care le-am vizitat, la 100 km de Bucuresti. Nu va speriati de distanta, odata aflati pe autostrada Bucuresti – Pitesti, intr-o ora veti fi la destinatie. Daca aveti copii, va fi prilej de ascultat muzica, de spus ghicitori, de numarat masinile rosii de pe autostrada si alte asemenea joculete de petrecere a timpului in masina. Acolo aveti parcare, exista taxa de acces modica, veti putea vizita conacul, dependintele, muzeul taranului amenajat foarte fain, livada, puteti vedea poneii, sunt locuri de joaca, este zona viticola, un muzeu superb al satului, cu casute din perioada in care a trait familia boierului Golescu.Noi am stat la picnic in curtea bisericii, era inceputul lui septembrie, cadeau frunzele din nuc si se auzeau animalele din sat seara cum veneau acasa. O senzatie minunata pe care noi, cei care au am avut bunici la tara, o retraim mereu cu drag si dor.Pentru mai multe info, va las linkul acesta: http://www.muzeulgolesti.ro/Poate sunati inainte, sa nu fie muzeul in renovare sau sa nu se petreaca acolo vreun eveniment si sa nu aveti acces in incinta.Impresii despre conac a scris Ioana anul acesta, de Florii.

  1. Ferma Cocosul Rosu

Un alt loc in care va puteti petrece o zi in aer liber, fara sa va plictisiti. Este si mai aproape de Bucuresti, tot pe A1. Doar sa va luati reperele bine de pe site, caci e un pic mai complicat de ajuns odata iesiti de pe autostrada. Cand am fost noi, era primavara, erau pomii infloriti. Ne-am bucurat de masa cu bucate din ferma proprie, de locurile de joaca, de plimbarea cu caruta pana la casa batraneasca din camp, am hranit animalele si am alergat puisorii de gaina. :) La plecare am targuit branza, oua, lapte. O singura problema am avut – era destul de aglomerat si locurile umbrite erau cam putine. Fiind primavara, destul de capricioasa, nu am suferit prea mult, insa vara, pe arsita, as vedea o problema.http://cocosurosu.ro/ferma/ - pentru detalii, rezervari si ce mai doriti voi sa aflati.

  1. Palatul Stirbei, Buftea

Probabil il stiti daca participati vara la concerte sau daca ati fost la vreun eveniment privat acolo. Noi l-am testat intr-un weekend, cand o aveam pe fetita la bunici, sa vedem cum ne simtim si sa decidem daca ne vom intoarce si cu ea acolo. Era o zi foarte calduroasa, de aceea zona umbrita ne-a fost pe plac si ne-am bucurat de ea. Am vizitat palatul si imprejurimile, am baut o cafea si cam atat. Am petrecut o jumatate de zi pe alei. Nu prea ne-a placut pentru ca ni s-a parut ca vegetatia nu era prea ingrijita si zona cam suferea la capitolul curatenie. De asemenea, am vrut sa stam pe malul lacului si ni s-a spus ca este impotriva regulamentului, nu avem voie. Din pacate, banci erau doar la intrare. Dar poate de 2 ani incoace s-au mai schimbat lucrurile. Locul ramane in continuare pe lista noastra, ii vom mai o sansa in curand. Pentru voi, linkul: http://www.domeniulstirbey.ro/.

  1. Comuna Belciugatele

E doar la 20 de kilometri de Bucuresti si e vizitata la fiecare sfarsit de saptamana de foarte multi turisti. E un loc foarte bun pentru pescarii amatori, dar si pentru cei care vor sa iasa la iarba verde si sa admire peisajul spectaculos din zona. Sunt si cateva hanuri si un complex turistic pentru cei care vor sa petreaca un weekend relaxant. Noi am fost cu niste prieteni si am luat masa acolo, nu pentru ca asta urmaream, dar prietena noastra era insarcinata si restaurantul tocmai pregatea sarmale la ceaun. :)Despre tot complexul disponibil turistilor acum, aici: http://elisadinei.ro/

  1. Palatul Mogosoaia

Avem 11 ani de cand mergem la Palatul Mogosoaia. Ne-am indragostit de el iremediabil. In timp, parcul palatului s-a transformat foarte mult si s-a extins. In toamna trecuta baietii si fetele lor au fost pe lac cu canoile, in timp ce noi ii asteptam la picnic pe iarba. Avea un aer tare occidental parcul si ne-am bucurat o zi intreaga de el. Aleile sunt asfaltate, deci e posibila si plimbarea cu trotineta sau bicicleta. E usor accesibil – la 15 km de centrul Bucurestiului, parcare privata platita.Duminica e foarte aglomerat, din pacate. Dar chiar si asa, parcul este incapator pentru toti cei dornici de o zi in natura. http://palatebrancovenesti.ro/ - pentru detalii despre istoricul locului.

  1. Parcul de la Comana

Sunt 38 km de la Bucuresti la Comana. Am descoperit locul dupa ce am nascut-o pe Teo, in vara urmatoare. Ne-au dus niste prieteni, am facut gratar si ne-am plimbat cu barcile cu motor pe lacul numit Delta Neajlovului. La vremea aceea nu era aproape nimeni acolo. Dar era in 2009. Astazi imi vine destul de greu sa va fac aceasta recomandare, dar poate reusiti sa mergeti intr-o zi din cursul saptamanii, ca sa vizitati si parcul natural Comana, dar si parcul de aventura. Daca aveti biciclete, poate fi o ocazie buna sa le scoateti in parc, dupa ce veti parca. De altfel, acum, daca intrati pe site veti vedea ca in sezonul 2016 Ocolul Silvic anunta turistii ca nu mai este permis accesul cu autoturismul in parc. Pentru detalii: http://www.comanaparc.ro/Tot la Comana este si Moara de Hartie, din Satul Mestesugarilor. Noi nu am ajuns inca, vom merge in iunie, cu clasa. :)

  1. Padurea Pustnicu

Aproape si ea de Bucuresti, insa cu recomandarea de a fi vizitata in perioade in care sa nu iasa lumea la gratar – poate primavara, sau poate in perioade de vacanta. Altminteri, e foarte aglomerat si destul de murdar, adaugand mirosurile specifice de gratare, daca esti vegetarian sau tii post este nestul de neplacut.

  1. Campina si Valea Doftanei, lacul Paltinu

De 3 ani incoace, este locul nostru preferat- fie ca mergem pentru o zi sau un weekend. Am fost primavara, vara si toamna tarziu, cand am ales locatia Atra Doftanei, de departe un loc deosebit atat pentru cazare, masa, cat si pentru frumusetea peisajului.Pajistea lacului Paltinu este un loc potrivit pentru gratar, picnic, joaca. Pescarii amatori isi au locul lor pe malul lacului. Frumos, liniste si un loc in care te incarci de energie si de ganduri bune. La 100 km de Bucuresti. Drumul e cam prapadit, dar probabil din cauza faptului ca este foarte traficat tot timpul anului.

  1. Padurea Baneasa sau Snagov

Aproape de Bucuresti, nu e nevoie de o zi intreaga de alocat pentru o excursie, pentru ca sunt posibilitati cam putine de petrecere a timpului. Poate doar daca vreti sa luati masa la un restaurant din zona sau sa va petreceti timpul la piscina. Din punctul nostru de vedere, cam aglomerat, cu zumzetul de rigoare. Echivalent la acest capitol cu mersul la mall. :)

  1. Targoviste

Distanta de Bucuresti: 81 km. E un loc incarcat de istorie, foarte potrivit de mers cu cei mici. Capitala a Tarii Romanesti intre anii 1396 si 1714, se pot vizita: complexul monumental-muzeal Curtea Domneasca, Turnul Chindiei si Biserica Domneasca, castrul roman Jidava, o intoarcere in epoca dacilor.

  1. Rusenski Lom

In Bulgaria rurala, la o distanta de doar 70 de kilometri de Bucuresti, adica aproximativ la fel de mult ca de la Bucuresti la Ploiesti. Pitorescul locului consta in canionul in calcar si exemplarele rare de fauna si flora: de la broasca testoasa de uscat, la lup, vultur hoitar, uligan pescar, barza neagra sau manastiri sapate in piatra sau pesteri. Frumos de mers cu cei mici! Neaparat popas in Basarabovo si Ivanovo.

  1. Domeniul Greaca

Un loc popular, pe care si noi l-am testat recent. Aveti la dispozitie piscina, teren de tenis sau posibilitatea sa va plimbati cu ATV-ul, sa faceti excursii sau pur si simplu sa va relaxati.Cam aglomerat, dupa gustul nostru. Mancarea buna, insa preturi de 4 stele centru Bucuresti. Mai multe detalii despre loc aflati aici: http://www.domeniul-greaca.ro/resort/. Posibilitate de cazare, daca doriti sa ramaneti peste weekend, insa cu rezervari in avans.

Cateva locuri unde veti ajunge parcurgand mai mult de 100 km de Bucuresti, dar care merita pentru faptul ca se schimba atat peisajul cat si formele de relief:

  1. Cheile Dambovicioarei

Cheile Dambovicioarei sunt situate in arealul montan calcaros al Muntilor Piatra Crailor, pe traseul Rucar - Bran. Raul Dambovicioara a sapat in roci un adevarat canion de 8 kilometri, cu pereti verticali chiar si de 200 de metri inaltime. Este un loc spectaculos, racoros si ofera posibilitatea de a vizita si pestera cu acelasi nume. Vara e bine sa aveti si ceva haine de pus deasupra tricoului, mai ales pentru copii. https://ro.wikipedia.org/wiki/Cheile_D%C3%A2mbovicioareiRecomandare de cazare nu am, noi ne-am oprit in drum catre Bucuresti de la Fundata. Dar am vazut ca zona este plina de pensiuni, asa ca nu va faceti griji.

  1. Sarata Monteoru

Pentru ca sotul meu este de loc din Buzau, stiu locatia din 2001 si credeti-ma ca nu s-a schimbat prea mult. Din fericire, e sustinuta de turismul balnear si a ramas inca vie, spre deosebire de alte zone asemanatoare din tara. O data pe an ajungem acolo pentru ca fata noastra iese cu bunicii la piscina si mai mergem noi sa ii ridicam de acolo la final de zi. Ce ne place foarte mult noua este drumul pana acolo, sunt peisajele, viile etc. Tatal ei a fost pasionat de arheologie, iar locul inca mai respira prin siturile sale. Mai multe detalii aici: https://ro.wikipedia.org/wiki/S%C4%83rata-Monteoru,_Buz%C4%83u

  1. Vulcanii noroiosi – Paclele mari si Paclele Mici, Lacul Siriu

Frumosi, spectaculosi, drumul este usor accesibil. Nu este foarte aglomerat, doar ca vara e indicat sa fie vizitati ori spre seara, ori dimineata. Arsita zilei nu e prea prietenoasa cu turistii. Duceti-va copiii acolo, le va placea foarte mult, mai ales ca nu vor avea ocazia sa vada in alta zona a tarii asa ceva. Cel putin nu atat de aproape de Bucuresti. Toate detaliile despre drum si locatie, specificul locului, aici: http://www.descopera.ro/descopera-in-romania/10085799-vulcanii-noroiosi-paclele-mici-si-mari-ale-buzauluiLa fel, barajul de la Siriu, o constructie impresionanta, usor accesibila cu masina, daca tot sunteti in zona: https://ro.wikipedia.org/wiki/Barajul_Siriu 

  1. Cheile Zanoagei

Daca ati ajuns la Busteni sau Sinaia, e o alternativa la plimbatul prin oras si statul prin cafenele si restaurante, oricand posibil si la noi in oras. Cheile Zanoagei se afla in Masivul Bucegi, pe Valea Ialomitei si fac parte din Rezervatia Naturala Zanoaga. Veti intalni un peisaj spectaculos, cu numeroase diferente de nivel, parcurse de raul Ialomita, cu cascade, pereti abrupti si o vegetatie bogata. Daca ati obosit, puteti poposi la cabana cu acelasi nume, de pe vremea studentiei noastre acolo. Liniste, pace, sunet de pasari fericite. Si ca sa nu credeti ca exagerez, iata ce spun ceilalti bloggeri: http://amfostacolo.ro/impresii9.php?iid=31862&d=descopera-valea-prahovei--alte-locuri

  1. Poiana Stanii, de la Sinaia pe poteca regala

Traseul prin padure nu dureaza mai mult de o ora daca sunteti fara copii, iar daca sunteti cu ei se dubleaza timpul, dar este foarte accesibil. E drum de mers pe jos, desi stiu ca se poate ajunge si cu masina. Insa e pacat, peisajul e foarte frumos si e o ocazie buna sa invatam copiii ce inseamna explorarea prin padure.

  1. Satele Pestera si Magura

O frumusete, acesibila din Bran. Le prefer acestuia din urma pentru ca sunt linistite, ai senzatia de viata la tara cu adevarat si nu te intalnesti cu turistii la fiecare pas. Plus ca poti explora in voie fiecare poteca, fara sa stai cu grija ca apare o masina la tot pasul si copiii sunt in pericol.O recomandare de cazare ok ar fi aici: http://www.casa-boiereasca.ro/. Noi am stat aici: http://www.pensiuneaprestige.ro/, dar preturile sunt mari si mancarea nu ne-a impresionat, din pacate.

7. Cheile Dobrogei

Am cunoscut persoane care au ocolit aceasta zona mereu, in ideea ca nu sunt obiective turistice remarcabile, iar vegetatia nu are ce sa ofere. Va garantez ca nu este asa. Va puteti face o idee despre ce inseamna Dobrogea in 2-3 zile, in functie de traseul ales. Razvan Pascu, cunoscut blogger si consultant turistic de la noi, va recomanda un traseu pitoresc, pe care l-am parcurs si noi anul trecut. Sa va bucurati de el!https://razvanpascu.ro/2012/01/11/romania-e-frumoasa-32-12-locuri-uimitoare-din-nordul-dobrogei/

8. Transalpina

Traseu de 2 zile: Ziua 1: Bucuresti – Muzeul Trovantilor – Atelierul de ceramica Horezu – Manastirea Horezu; Ziua 2: Horezu – Culele de la Maldaresti – Transalpina – Lacul Vidra – Bucuresti.

9. Palatul Cantacuzino, Busteni

Se remarca prin curtea cu multa iarba unde cei mici se pot juca in voie. In interior nu este prea mult de vizitat. Dar daca stati mai mult prin Busteni si nu mai aveti inspiratie, pentru cateva ore este un loc bunut de petrecut timpul: http://www.cantacuzinocastle.com/.

Locuri in care nu am fost, dar vrem sa ajungem incepand cu anul acesta, pentru ca am auzit lucruri faine despre ele:

  1. Sat Artha Park – am auzit de bine, dar fara detalii multe. Daca ajunge cineva inainte acolo, poate ne scrie si noua in comentariu pe blog. Iata linkul pentru detalii: http://www.artha.ro/
  2. Accacia Village - am sunat intr-o duminica la pranz si nu am avut succes. Se fac rezervari in avans si pentru toata ziua, altminteri nu este posibil accesul. La pret mi s-a parut cam mult, era undeva in jur de 500 lei – 2 adulti si 1 copil, pentru 1 zi acolo, cu pranz inclus. In orice caz, e bine sa verificati: http://www.acaciavillage.ro/
  3. Edenland – se lauda ce este cel mai mare parc de aventura din Romania, parcul de distractie cu casute in copac. Edenland Park se afla in comuna Balotesti si se intinde pe o suprafata de 20 hectare. Acolo avem la dispozitie 11 trasee in copaci, tir cu arcul, airsoft, paintball, casute in copaci, Eden Jump (saritura in gol de la 15 m), ping pong, loc de joaca pentru copii si inchirieri de biciclete. Plus ca putem inchiria o casuta in copac ca sa ramanem peste noapte. Aici mi-ar placea nespus sa merg curand! :) http://www.edenland.ro/. Update: între timp am și fost, am scris cu foto, aici. Chiar ne place mult!
  4. Valea Iazurilor – tot un complex: http://www.valea-iazurilor.ro/
  5. La Tzara – e un loc prietenos cu cei mici, asa am auzit. In rest, sa intram aici: http://latzara.ro/
  6. Taramul Zmeilor – pentru pasionatii de cai si pentru cei mici, in Saftica: https://taramulzmeilor.wordpress.com/
  7. Secaria - in apropiere de Comarnic, ca sa nu intram prea mult in aglomeratia de pe Valea Prahovei. O statiune mai putin vizitata, dar foarte frumoasa, se pare. Comuna se gaseste in valea raului Secaria, un afluent al Doftanei: https://ro.wikipedia.org/wiki/Sec%C4%83ria,_Prahova.
  8. Madara, in Bulgaria – un sat pitoresc, oaza de liniste si relaxare: https://ro.wikipedia.org/wiki/Madara
  9. Pensiunea Ferma, Moroeni – pentru un weekend in familie, destinat celor dornici de relaxare si de petrecere tihnita a timpului liber. Pare cam fita, 5 stele. :) Dar sa ii dam o sansa: http://www.fermaclub.ro/. Later edit: Intre timp, am fost la Ferma Club si ne-a placut mult. Asteptam sa revenim vara. Am scris experienta noastra de weekend aici.
  10. Casuta bunicii – aici am avut o tentativa de rezervare, doar ca nu am gasit perioada dorita de noi. Mai e de spus faptul ca are doar 2 camere. In rest, vis cu adevarat: http://rusticeden.ro/ro/.
  11. Ferma de sub Penteleu – la fel, doar ca nu am ajuns. Se pare ca e o zona fara semnal, dar minunata ca localizare si posibilitati de petrecere a timpului in inima naturii. Animale, produse de la ferma. Ce ne putem dori mai mult? http://fermapenteleu.ro/ro/
  12. Urlati, Conacul dintre Vii – Pare a fi un loc care merita descoperit, este un conac situat in Urlati, unde mi-ar placea sa vizitez crama si sa ne bucuram de spatial generos in care ne putem juca in aer liber, ideal pentru plimbari cu bicicleta, pe sosea, prin padure sau chiar prin vii. http://www.conaculdintrevii.ro/
  13. Manasia, vizita la conac – Tot la capitolul conace m-ar tenta un tur al domeniului Manasia, am aflat recent despre el si se pare ca este un domeniu atent restaurat si cu bun gust. http://domeniulmanasia.ro/
  14. Conacul lui Maldar – din aceeasi categorie, aceleasi dorinte. http://www.conaculmaldar.ro/
  15. Satul Holbav – am citit o recomandare de traseu: http://bloguldecalatorii.ro/2013/11/toamna-pe-ulita-in-holbav-si-un-loc.html
  16. Caras Severin: Plimbare cu barcuta prin Cazanele Dunarii, Defileul Dunarii si rafting usor pe Cheile Nerei. Plimbare prin tunele, la Lacul Ochiul Beiului si Cascadele Beusnita. Deci avem treaba. :)
  17. Gradina Zoologica Bucov (Parc Memorial Constantin Stere). Se afla in Ploiesti si gazduieste un numar de peste 50 de specii pe o suprafata de 16 hectare. In gradina zoologica poti admira leul african, jaguarul, ursul brun, dihorul, chinchilla, ursul tibetan sau pauni.
  18. Rezervatia de zimbri de la Bucsani - Este foarte aproape de Targoviste si la 80 de kilometri de Bucuresti. Intrarea costa doar cativa lei si putem inchiria cabana de langa rezervatia impreuna cu mai multe familii (are 12 locuri) cu aproximativ 500 de lei, cel putin asa spune site-ul Primariei Bucsani. http://www.bucsani.ro/ Rezervatia gazduieste 35 de zimbri, 16 masculi si 19 femele, pe 162 de hectare de padure. Zimbraria Neagra s-a infiintat in 1983, cu scopul adaptarii speciei in zona de campie a acestui animal.
  19. Valea Teleajenului - aflata pe drumul Ploiesti – Bratocea, de-a lungul raului Teleajenul. Daca v-ati plictisit de Valea Prahovei, Valea Teleajenului reprezinta cea mai buna alternativa la distanta acceptabila de Bucuresti.

Acestea au fost cele 40 de destinații de weekend lângă București, pe care vi le propun eu. Voi ce destinații mai cunoașteți?

Am zis mereu, pentru o viata sanatoasa, calatoriti cat mai mult! NU va lasati influentati de granitele geografice, inlaturati barierele din mintea voastra si vor cadea toate celelalte deodata!Acestea fiind spuse, nu pot decat sa va doresc spor la calatorii cat mai multe, experiente cat mai frumoase si, daca aveti impresii proaspete, sa va intoarceti pe blog si sa ne spuneti si noua cum a fost!

In calatorii, nu uitati sa va hidratati!

Am scris despre apa aici, cu beneficiile ei nenumarate pentru adulti si pentru copii.Despre gustari in calatorii, aici.Nu uitati ca blogul de viata sanatoasa va poate fi alaturi in fiecare calatorie cu idei de gustari sanatoase sau cu un mic ghid de consum al fructelor oleaginoase. De fapt, tot blogul este o resursa utila care va ajuta sa mancati sanatos si sa introduceti miscarea in viata voastra. Ceea ce nu va fi greu, daca va place sa calatoriti.In orice calatorie ati pleca, nu uitati de TRUSA MEDICALA. Am scris aici un material complet, cu ajutorul farmacistului.

De unde sa va mai inspirati pentru destinatii de weekend aproape de Bucuresti

Un blog care vorbeste mult despre calatorii in familie este cel al Ralucai Loteanu, iar un articol care o sa va placa este aici. - Un ghid cu idei de cazari frumoase pentru vacantele cu cei mici.Daca doriti sa fiti la curent cu noutatile de pe blogul de viata sanatoasa, puteti da LIKE paginii de Facebook sau va puteti abona la Newsletter!

Previous
Previous

Cea mai buna cura de slabire

Next
Next

Ce-am mancat in sarcina