5 lucruri de săptămâna aceasta

Vă pregătiți de weekend, nu-i așa? Vă face relaxarea cu ochiul după colț, sau timpul cu prietenii? Ori poate alte lucruri frumoase de care nu ați avut vreme toată săptămâna. Cum au fost pentru voi zilele care au trecut? Eu mi-am propus să mă uit mai des la mine și la viața mea, așa încât să și simt mai bine că traiesc în spiritul binelui, așa cum mi-am propus pentru acest an. Necuisorule, dar e greu tare. La tot pasul sunt obstacole, ”bombe” explodează de unde nu mă aștep și în jurul meu e jalea pe pământ, deși în calendar am bifat doar ziua de 25 ianuarie. Vorba unei prietene: ”de-abia am început anul și mă simt obosită.” Ca să zic așa, eu nu știu dacă am obosit de atâta muncă sau m-au obosit alții din jur, cu zgomotul și poluarea pe care o produc prin ce fac sau ce zic. M-am gândit să listez cele 5 lucruri de săptămâna aceasta, bune și mai puțin bune, care au avut un impact asupra mea și din care am învățat ceva.

Am folosit biroul de acasă mai mult

Încep să intru într-un ritm cu programul și să mă organizez din ce în ce mai bine, de când am amenajat acasă biroul. E totul mai ordonat și mai așezat. Ordinea din spațiul de lucru își dă mâna cu ordinea din capul meu și simt resursele de timp, bani și energie mai bine investite. Mai am de adus niște piese acolo, dar nu mă grăbesc, aștept inspirație și nițel timp, să văd mai bine lucrurile.

Am început proiectul ”Mama Meet Up”

Cele 2 sesiuni - de dimineață și de seară au luat sfârșit. Am întâlnit oameni cunoscuți, dar și total necunoscuți. Am auzit mărturii dureroase despre copilărie sau despre o relație distorsionată cu mâncarea, despre emoțiile atașate mâncării, am văzut asprimea cu care ne tratăm când vine vorba de noi înșine. Mi-au izbucnit în față toate miturile despre mâncare, pe care le știam și despre care speram să nu mai aud. Am plecat energizată din fiecare sesiune. Mă bucură faptul că oamenii conștientizează rolul mâncării în viața lor și își doresc să afle cât mai multe despre ea. Să învețe și să aplice. Pentru mine, dacă reușesc să clientesc măcar cu 1 cm viața unui om, înseamnă că mi-am îndeplinit misiunea.Ne revedem așadar în februarie, cel mai probabil pe 27. Va fi doar o sesiune luna asta. Contribuția pentru participare este de 85 lei, în care intră o apă și o cafea/un ceai. Gazda este aceeași, veselă, colorată și primitoare.

Am fost martora manifestărilor de ură în grup

Săptămâna a fost cu ziua și ura vărsată în public, în online, mai ales. Ceva de speriat. Nici nu știu ce m-a speriat mai tare. Faptul că oameni la care nu mă așteptam și-au pus poalele în cap și au arătat o aroganță cum nu s-a mai văzut, sau oameni la care mă așteptam să modereze discursurile de ură au tăcut mâlc și nu au avut nicio reacție publică. De ce? De ce primii au urlat ego-ul în gura mare și ultimii și-au arătat lașitatea în toată splendoarea? Nu mă mai întreb, că nu e problema mea. Cineva îmi spunea că la astfel de manifestări e vorba de obicei despre bani. Cred din ce în ce mai mult că la asta se rezumă totul. Cineva nu a câștigat niște bani, iar altcineva se teme să nu îi piardă dacă intervine. Bleah. Am scris pe tema banilor câștigați cu orice preț aici.

Tehnologia a lovit din nou

Mi-am dat seama că trebuie să avem back up la tot. După un decembrie în care am pierdut o memorie externă, din propria neglijență (noroc mare că la ce era mai important am avut back up pe un hard extern) și un display la un laptop s-a spart (tot din neglijență), am avut o zi în care un cântar pur și simplu nu a funcționat, mac-ul mi-a afișat că nu am permisiunea să îmi văd niște poze proprii, iar videoproiectorul nu a vrut să se conecteze nici la laptopul meu și nici la cel gazdă, cu niciun chip și cu toate cablurile aferente la dispoziție. Suntem deci vulnerabili la tot ce folosim zilnic, de la telefoane la laptopuri. Ele pot crăpa oricând, oricât de performante ar fi și fără să ne dea nicio explicație. Așa că, oameni buni, faceți back up periodic, luați memorii în cloud, printați, faceți dosare, folosiți hard-uri externe. Orice, cât mai multe back up-uri, ca să nu rămâneți descoperiți atunci când vă așteptați mai puțin.

Mi-am ascultat limitele și limitările

Au fost cel puțin 2 dăți în care am simțit că nu mai pot duce niște angajamente pe care mi le-am luat. Până acum, ceea ce aș fi făcut ar fi fost să trag de mine, pentru că așa era planificat și pentru că nu îmi place să tot amân lucruri. De data asta, am sunat și am anulat, în timp util. Am acceptat că nu a fost momentul pentru acel ceva atunci. Aș fi afectat calitatea lucrului, dacă acceptam să îl fac cu starea respectivă de spirit sau de sănătate. Uh, am făcut un pas înainte, deși pe lista de to do am lăsat ceva nefăcut, pentru moment.Acestea sunt cele 5 lucruri care eu cred că merită povestite din viața acestei săptămâni, care stă să se încheie. La voi care sunt?Altminteri, prieteni, alegeți pacea și armonia, în 2018!Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile de pe blogul de viata sănătoasă, puteti da LIKE paginii de Facebook sau vă puteți abona la Newsletter!Sursa foto: aici

Previous
Previous

Rețetă de pâine fără gluten

Next
Next

Mi-e poftă de dulce! Ce desert sănătos pot mânca?