Rețetă: budincă de tapioca cu fructe
Să vă zic un secret de mamă cu 2 fete? În serile de iarnă, când e plictisul mare și tentația pentru televizor la fel, eu le țin la bucătărie. Nu obligat, vă dați seama. Le provoc la gătit! Tanana! Nu mă credeți? Ia priviți aici, cine se ocupă de budinca de tapioca? Cine să fie, cine? :)Așadar, doamnelor și domnilor pasionați de bucătăreală simplă, vă prezit cea mai simplă rețetă de budincă de tapioca. Practic, trebuie să aveți acasă tapioca la pachet și fructe, ceva mirodenii. Nici măcar lapte nu e nevoie să aveți, căci se poate prepara și cu apă. Așa cum am făcut noi, dovada mai sus și mai jos.
De unde cumpărați tapioca
Orice magazin de produse naturiste ar trebui să aibă tapioca - fizic sau online. Noi am avut de la Solaris. Sunt 400 gr. la prețul de aproximativ 7 lei.Tapioca nu se folosește crudă, ci doar fiartă, pentru deserturi, budinci sau ca liant de îngroșare pentru diferite mâncăruri mai sofisticate.
Ce este tapioca și ce proprietăți nutritive are
Tapioca este un amidon alimentar extras din rădăcina plantei cassava - o plantă originară din America de Sud. Este o sursă sănătoasă de carbohidrați și nu conține gluten. Nu conține proteine, are mai puține vitamine, însă are câteva minerale importante, precum zinc, magneziu, potasiu sau fosfor.În magazine, tapioca se găsește sub diverse forme: făină, fulgi sau perluțe. Varianta de la Solaris pe care am avut-o noi a fost cea perluțe. Indiferent de sub ce formă se prezintă pachetul de tapioca, aceasta trebuie înmuiată în apă înainte de preparare. Amidonul din tapioca este opac înainte de preparare și devine translucid atunci când este gătit - vedeți mai jos.
Vestea cea mai bună: budinca de tapioca poate fi introdusă și în alimentația bebelușilor, începând cu diversificarea și în combinație cu lapte.
Cum preparăm budinca de tapioca - cea mai simplă rețetă
Budinca de tapioca poate fi un desert bun pentru copii și pentru adulți, mai ales dacă evitați zahărul și folosiți câteva mirodenii în schimb.Așadar ingrediente:
- perluțe de tapioca - 1/2 cană tapioca Solaris;
- apă - 3 căni și jumătate;
- fructe tăiate cubulețe;
- lămâie bio - coajă răzuită (doar bio, ca să fie comestibilă);
- scorțișoasă;
- vanilie.
Preparare: într-o oală se pune cantitatea de tapioca, se acoperă cu apă și oala se pune pe foc. Se amestecă continuu de când începe să dea în clocot și până se îngroașă, iar perluțele nu mai sunt albe, ci devin translucide. În jur de 30 min, din experiența noastră.La final, am pus vanilia, ca să se încorporeze aroma. Am pregătit cupele de înghețată și am pus fructele tăiate cubulețe (portocală, măr și banană am avut noi), după care am acoperit cu budinca. La final, am presărat fiecare cupă cu scorțișoară și cu lămâia rasă (coaja). Atât de simplu!Am pus la frigider în seara respectivă, iar dimineața era gata de gustat/savurat, la micul dejun. Fetele au zis că arată ca o piftie cu fructe! :) :)
Inspirație pentru voi
Urmăriți proiectul Food for Brain AICI.Pentru alte Idei și rețete în bucătărie intrați AICI.Dacă vreți să fiți la curent cu noutățile de pe blogul de viață sănătoasă, dați like paginii de Facebook sau urmăriți contul de Instagram!Sursa foto: arhiva personală