Cele mai bune forme de mișcare pentru începători
Vreau să-mi îmbunătățesc condiția fizică, sănătatea și starea de bine în general, dar nu știu de unde să încep. Cât de cunoscută vi se pare această afirmație? :) Un punct de plecare excelent e practicarea unei forme de mișcare, pe lângă o altă relație cu mâncarea. Nu numai că ne antrenăm mușchii, dar avem și posibilitatea de a face parte dintr-o echipă, ceea ce ne ajută la tonus, nu-i așa? Alte întrebare e: care sunt formele de mișcare pentru începători, pe care să le luăm în considerare? Eu aici mă blochez, pentru că am încercat multe și nu m-am oprit asupra niciunuia. Poate pentru că nu m-am simțit confortabil în ceea ce am practicat (acum intuiesc motivele), ca să am și rezultate și pentru că am renunțat rapid după ce am început. Printre motivele în apărarea mea: nu am ales cele mai potrivite clase pentru mine (cele mixte aveau mai mulți avansați decât începători și ritmul era prea intens pentru mine), am avut instructori fără aplecare către oameni și orele la care mergeam la sala de sport erau târzii, când eu eram deja obosită de peste zi.
Ce am învățat din multele forme de mișcare pe care le-am început
Sfat 1
Indiferent de sportul pe care îl alegem, un sfat cheie pentru un începător este să înceapă.... încet. Dacă e posibil, ar fi bine să căutăm lecții individuale cu un instructor, care să ne facă și instructaj legat de mișcări, pentru a ne familiariza cu modul în care se practică respectivul sport. Este extrem de important să executăm corect mișcările, căci ne putem face rău/ne accidentăm sau pur și simplu e posibil să nu aibă niciun efect asupra mușchilor noștri. La început, e indicat să practicăm sportul lent și la o intensitate scăzută, mai degrabă decât rapid și cu intensitate ridicată. Trebuie să transpirăm moderat și să putem vorbi în timp ce practicăm sportul.Dacă dorim să participăm la un sport de echipă, trebuie să căutăm o ligă care are divizii diferite, care să reflecte diferite niveluri de pricepere și de experiență sau să satisfacă diferite grupe de vârstă, astfel încât să nu ne simțim copleșiți de la început.
Sfat 2
În efortul și entuziasmul nostru, uneori uităm că exercițiile fizice ne pot face rău. Prevenția e cel mai bun tratament, așa că este bine să ne asigurăm că avem echipamentul adecvat, indiferent de sportul pe care îl practicăm. O modalitate excelentă de a preveni vătămările și de a ne ajuta în procesul de vindecare dacă apar răni este utilizarea de echipamente de comprimare (bandă de compresie sau un manșon de gleznă din cupru). Echipamentul de compresie este confortabil de purtat, astfel încât nu vom fi inhibați de el în timp ce facem sport. De exemplu, manșonul de gleznă se potrivește în mod regulat peste gleznă și este potrivit chiar și pentru uzul zilnic, ajutându-vă să faceți procesul de vindecare și mai rapid. Dar verificați această idee cu antrenorul vostru!
Sfat 3
Dacă fumăm sau suferim de hipertensiune, greutate în exces sau diabet, este important să discutăm cu medicul înainte de a ne angaja în orice activitate sportivă. De asemenea, dacă avem probleme cu genunchii sau picioarele, este necesar să consultăm un specialist în ortopedie sau medicină sportivă. Acești profesioniști ne pot ajuta să configurăm un program de formare personalizat și să ne sugereze sportul potrivit pentru starea în care ne aflăm. Monitorizarea continuă este obligatorie în aceste situații.
Sfat 4
Ce vă spuneam despre mine mai sus, e important să găsim bucuria în ceea ce facem. De aceea forma de mișcare pe care o alegem trebuie să ne placă și să ne facă să ne simțim bine fizic și mental.
Stat 5
Începătorii nu trebuie să practice antrenamentul în fiecare zi. Activitățile zilnice care durează până la 30 de minute pe zi pot, de asemenea, să facă bine sănătății. Exercițiile pot fi împărțite în 3 seturi de câte 10 minute fiecare (minim), cu efort moderat: grădinărit, gospodărie, spălarea mașinii etc. Există și calcule care arată câte calorii se ard în timpul activităților gospodărești, de care uneori ne ferim atât de tare. :)
Sfat 6
La început, este mai complicat în ceea ce privește motivația. Dacă nu reușim să o păstrăm la cote ridicate, e mai bine să nu ne antrenăm singuri! Lucrurile sunt mai distractive dacă facem parte dintr-un grup sau dintr-o echipă de minim 2.
Sfat 7
Alegeți calitatea când vine vorba de echipamente sportive. În plus față de modul în care ne simțim, materialele de calitate ne vor oferi un confort mai mare atunci când suntem efectiv pe cai. :)
Sfat 8
Să dăm organismului suficient timp de recuperare după efort fizic; să ne relaxăm mușchii obosiți făcând o baie fierbinte; să ne bucurăm de somn și de un masaj poate.
Forme de mișcare la sala de sport
Pilates, tonifiere, cardio, yoga și stretching. Sunt cele pentru care am primit recomandare să le iau ușor, la clase de începători, din această toamnă. Și să am răbdare cu mine, să efectuez mișcări încet, până le învăț corect, ca să fie eficiente. Să învăț să respir corect, pe mișcări. În jur de 2-3 luni ar trebui să mă tratez ca pe un începător, iar între luna 2 și 3 să trec ușor la intensificarea mișcărilor.Dacă obiectivul vostru este de a crește rezistența, înțeleg că trebuie să vă antrenați cel puțin de 3 ori pe săptămână timp, timp de cel puțin 20 de minute. De asemenea, dacă doriți să creșteți forța musculară, ar trebui să faceți cel puțin 20 de minute de exerciții de construcție musculară de 2-3 ori pe săptămână. Dar, la fel cum spuneam mai sus, e bine să aveți o discuție cu antrenorul vostru, că nu seamănă o persoană cu alta.
Forme de mișcare plăcută pentru începători
Următoarele sporturi sunt unele dintre cele mai bune pentru începători și pe care le putem lua în considerare dacă ne dorim o stare de sănătate mai bună: jogging-ul, înotul, aerobicul și ciclismul - toate sunt toate antrenamente minunate pentru începători. Golful poate nu ne va antrena mușchii foarte mult, însă e o formă de mișcare în aer liber, care presupune o altă componentă minunată - socializarea.
Jogging
S-ar putea să ni se pară că jogging-ul este un mod de a petrece timpul solitar, dar există cluburi de alergare și jogging în multe comunități, la care ne putem alătura. Un club de alergare este o modalitate excelentă de a ne întâlni cu oamenii și de a ne face noi prieteni, iar membrii mai experimentați vor putea să ne sfătuiască în ceea ce privește programele de pregătire și care este mai bun echipament pe care să-l purtăm. Un club de alergare ne poate oferi, de asemenea, ocazia de a participa la evenimentele de curse dacă dorim să facem din acest sport o performanță.
Golf
Golful este un sport minunat care se practică la orice vârstă, dar ca adult, vom găsi că acesta are multe beneficii. Golful este un sport relativ ușor, deși trebuie să ne concentrăm foarte mult. Această formă de mișcare reprezintă o mare oportunitate de a întâlni oameni. Cluburile oferă lecții pentru începători, așa că nu este necesar să ne facem griji că intrăm acolo fără abilități. Bani să fie pentru toate. :)
Sporturi pentru care nu ai nevoie de partener
Cățăratul în interior este probabil cea mai ușoară formă de alpinism pentru începători. Nu avem nevoie de funii sau de un partener și nu vom merge prea departe de pământ; provocarea este să urcăm pe un traseu marcat, fără a cădea. Desigur, odată ce începem să ne petrecem timpul pe la astfel de săli, ne putem face prieteni care ne vor conduce către alte tipuri de alpinism. Cine știe, nu? :)Dansul de societate face parte din lista „solo” pentru că nu avem nevoie de un partener, deși prezența lui ne poate oferi o siguranță psihologică. Este bine să începem concomitent cu o combinație de lecții și de ieșiri în cluburi de dans.
Forme distractive de mișcare în aer liber
Activitățile sportive în aer liber în pot practicate în competiții sau pentru distracție. Acestea sunt activități care au un element de adrenalină și ne satisfac din punct de vedere mental, fizic și spiritual. Sporturile de agrement sunt diferite de sporturile profesionale, care sunt întotdeauna competitive și au întotdeauna un trofeu sau un premiu în bani pentru câștigător.
Pescuitul
Pescuitul e atractiv pentru că se poate practica atât în lunile calde, cât și în cele reci. Deși de el se bucură mai mult bărbații decât de femeile, pescuitul crește în popularitate și printre femei în ultimii ani. Unul dintre motivele pentru care se apelează la el este că oferă momente de deconectare de la agitația zilnică. Pentru mine, să zic drept, nu e așa atractiv, dar cunosc femei care se amuză pe marginea bălților.
Mersul pe bicicletă
În 2016, vânzările de biciclete au crescut în toată lumea. „Puterea pedalelor” a luat o întorsătură imensă, deoarece mai multe oportunități au apărut pentru cei care știu să meargă pe două roți: călătoresc în locuri noi, experimentează aventuri uimitoare și să alătură curselor și tururilor. Multe persoane au decis chiar să folosească biciclete pentru a merge la serviciu, mai degrabă decât să-și ia mașina. Mai mult, bicicletele moderne sunt ușoare și dispun de tehnologie și accesorii de ultimă generație, ciclismul este prietenos cu mediul și este și o formă de mișcare care duce la o stare mai bună atât din punct de vedere fizic, cât și psihic.
Deci, voi ce formă de mișcare alegeți pentru această toamnă, la care să nu renunțați până la Crăciun? Și care să vă aducă așa de multă bucurie încât să vă conducă la alte experiențe din viața voastră?
Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile de pe blogul de viata sănătoasă, puteti da LIKE paginii de Facebook sau vă puteți abona la Newsletter!Sursa foto: aici