Wellness Mama Challenge - provocarea 2: morning pages, tehnică simplă și eficientă

Dragile mele, felicitări pentru faptul că sunteți parte activă din această provocare! Am lipsit câteva zile, departe de internet și telefon, iar la întoarcere, v-am găsit active online. Voi erați acolo și completați cuminți provocarea 1, cu micul dejun. Îmi saltă inima de bucurie. Pentru voi, pentru faptul că vă simt motivate și dornice să continuați. Așa că mergem împreună mai departe și primim cu noi pe oricine ni se alătură pe drum. :) Provocarea morning pages este provocarea a 2-a, este ieftină, simplă și la îndemâna noastră. E dedicată tot dimineții, ca moment important pentru întreaga zi. Pentru toată bucuria zilei care urmează, claritatea și energia de care avem nevoie.

Despre provocarea morning pages

Am citit acum ceva vreme despre ea și am fost și eu uimită. La noi s-a scris destul de puțin pe această temă. Însă psihoterapeuții au menționat-o ca tehnică ajutătoare și extrem de benefică pentru noi toți. În rest, au fost câțiva oameni pe ici colo care au încercat-o. Când cineva povestește despre cum scrisul de dimineață i-a schimbat viața, e imposibil să nu fii atent.Cu toții avem nemulțumirile noastre legate de viața pe care o ducem. Griji, neîmpliniri, anxietăți, frici mari, lipsă de motivație. Unele se duc. Dar apar altele. În caruselul zilnic, le dăm la o parte cu mâna, ca pe muște. Nu ne permitem să le dăm voie să își facă cuib la noi în minte sau în suflet. Dar, uneori, dacă nu le privim în ochi, nu trec. Poate pleacă nițel, dar apoi revin.Provocarea morning pages are darul de a scoate la lumină lucruri care ne supără, dar nu numai. Odată cu toate cele negative de mai sus, mintea se va curăța și ideile vor apărea. Adică soluțiile la problemele pe care le-am ruminat peste noapte și zilele trecute. După care, energia dată de soluțiile pe care le-am găsit ne va da aripi. Se pare că această tehnică ne mobilizează atât de tare, încât vom face lucruri de care nu ne credeam în stare.

În ce constă provocarea morning pages

Exact cum îi zice numele, e vorba de un jurnal de dimineață. Morning pages se țin zilnic, la prima oră a dimineții, timp de cca. 30 de minute. Cu pixul pe hârtie, când suntem încă în pat. Atât de simplu. Fără nimic complicat, nu e artă, nu poate fi făcută doar de către oamenii creativi. Ci de noi toate, încă în pijamale și amețite de somn, trezite cu 1/2 oră înaintea copiilor noștri.Ce scriem în provocarea morning pages? Ce ne trece prin cap. Poate primele 1-2 pagini vor fi grele, mai ales că nu am mai pus mâna pe pix demult. Ne vom căina de viața noastră mizerabilă, de grijile pe care le avem, de soț, de copii, de frica noastră de a lua în piept niște decizii. Cei care au făcut acest exercițiu au mărturisit că e cu multe aha-uri.Se scrie de mână pentru că există o conexiune deosebită între mână și creier și asta ajută foarte mult. Pentru profunzime. Pentru revelații.Nu vă bateți capul cu ortografia sau cu punctuația, lăsați să curgă scrisul! Și veți vedea beneficiile.

Încetați să vă mai plângeți, acționați! Acum!Și, nu uitați, dacă veți merge mereu pe același drum, veți ajunge mereu în același loc! Deci schimbați cărările, dacă vreți alte rezultate!

Cum să începeți provocarea morning pages

  • Cu un pix/creion preferat și o agendă colorată.
  • Cu un ceas deșteptător - setat cu 1/2 oră înainte de ora obișnuită de trezire.
  • Cu o cafea alături sau un ceai. Pe terasă/balcon, lângă plantele preferate. Sau în pat, în pijamale.
  • Fără judecăți, aprecieri, așteptări, presiune.

Scrieți zilnic, timp de cel puțin 7 zile! 3 pagini, nici mai mult și nici mai puțin. Tot ce vă trece prin cap.Lăsați-vă în voia procesului! Gândurile voastre știu mai bine! :)Și reveniți la postarea mea de pe Facebook cu feedback, zilnic. O poză sau un gând, un sentiment. Sau doar să spuneți că ați bifat și azi, ați scris în jurnal.Succes vouă! De mâine mă apuc și eu! :)

Puteți să mai citiți despre provocarea morning pages

Cartea care ne vorbește despre această tehnică se numește The Artist s Way și poate fi comandată de pe emag sau de unde vreți voi. Julia Cameron e celabra autoare. Cred că merită citită, eu mi-o voi comanda.Oana Calnegru, psihoterapeut, scrie pentru Pagina de Psihologie despre valoarea terapeutică a scrisului.Citiți despre morning pages în The Gurdian ori în New York Times. Ori dați un search pe google după acest termen ori ”journaling”. Oameni din toată lumea povestesc despre cum această tehnică simplă, ieftină și fără pretenții le-a schimbat  viața.

Eu atât zic, nu râdeți, până nu încercați! 7 zile, nu 1 lună sau 1 an. E un angajament pe termen scurt. O provocare mică, dar cu posibile rezultate spectaculoase pe termen lung.Dacă nu vedeți beneficii, vă opriți. Dacă da, continuați.

Despre Wellness Mama Challenge

Wellness Mama Challenge este un program creat de mine pentru voi, care durează minim 12 săptămâni - toată perioada verii. E un program de wellness, nu doar de nutriție. Prin urmare, să vă pregătiți de provocări din toate ariile: stil de viață, mișcare, mâncare, dezvoltare personală. Citiți despre el mai multe aici.

Let s go, girls! :) Vara poate trece cum vrem noi, cu bucurii și cu schimbări în bine. Doar dacă vrem și facem ceva în acest sens. Cine e cu mine?

Ah, era să uit: continuați cu provocarea 1, căci de acum sunteți deja experte! :)Urmăriți rubrica Sănătate și wellbeing, pentru mai multe articole, cu noutăți, idei și informații utile.

Previous
Previous

Ferma de sub Penteleu - loc pentru deconectare totală, în familie

Next
Next

2 feluri de mâncare simple în care am introdus rucola