Rețetă de pască fără aluat de la antrenoarea de fitness - simplă și gustoasă

Dragi prieteni, mă rog să treacă mai repede izolarea asta că cine știe ce mai produc în bucătărie! Am gătit practic zilnic, nu există masă fără ceva nou, altfel. Nu există zi fără desert. Am avut zile în care am pregătit chiar 2 tipuri de desert. Așa ceva nu se mai poate! Curând o să ajung să fac cozonaci, ceea ce va fi absolut greșit. Mai mult, am făcut pască în sâmbăta Paștilor,  pentru ca după nici o săptămână să fac alta. Soțul și-a dorit să facem varianta Jamilei, când eu suspinam după acea rețetă de pască fără aluat de la antrenoarea de fitness. Mă rog, una din antrenoare, cea care scotea untul din noi la clasa de dimineață. Dar asta e altă poveste, abia aștept să o reluăm. Să ne întoarcem la pască deci.Ca să nu mai suspine nimeni, după Paști am produs rețeta cu pricina, împreună cu Teo. La noi în casă, cu gătitul e așa: terapie pentru mine și pentru soț, joacă pentru copii. Și, câteodată, sincer, decât să fac puzzle sau lego, mai bine fac niște clătite. Că sigur fetele nu se ceartă între ele, le-am zis că se supără clătitele și nu mai ies. :) Și, la final de joacă, avem și mâncare. Pe când la final de lego nu prea avem de niciunele. Părinți smart, eu așa zic.Despre această rețetă de pască fără aluat și aflată de la superba de Gabriela, nu pot să zic decât că e prăjitura perfectă pentru orice ocazie. Chiar cu ocazia zilei de azi puteți să o înfăptuiți, că efortul e minim și satisfacția garantată.Deci, să nu vă mai duc cu vorba mult, treaba stă așa:

Ingrediente pentru rețeta de pască

  • 5 ouă;
  • 500 g brânză dulce;
  • 500 g smântână;
  • coaja de lămâie bio;
  • stafide hidratate în rom și miere (sau alt îndulcitor), după gust (eu le-am hidratat doar în apă).

Mod de preparare

Dacă vreți să folosiți un mixer e ok. Dacă nu, cu un tel și o lingură de lemn e perfect.Am bătut ouăle bine, am adăugat brânza, apoi am încorporat smântâna +stafidele+coaja de la lămâia bio.Am turnat compoziția într-o oală de yena. Am dat la cuptorul preîncălzit la 180 grade. Am lăsat-o la copt cam 45 de minute. Voi urmăriți când începe să se rumenească, nu știu cum e diferența dintre cuptoarele noastre.Simplă, nu-i așa?Fără zahăr, făină sau unt. Poate fi făcută oricând, ca desert pentru iubitorii de brânză (ca mine). :) O puteți orna cu ce fructe aveți, eu am doar congelate în perioada asta, exceptând merele și portocalele.

Important

Nu deschideți ușa cuptorului să o verificați decât când începe să se rumenească. Nu o scoateți imediat din cuptor și nu o tăiați imediat, căci se va lăsa.Dacă cineva vrea musai să fie mai tare, poate să îi pună câteva linguri de făină de orice fel (3-4) sau poate să îi pună paste. Adică sunt sigură că merge cu multe variațiuni, doar că se va chema budincă. Dar cine se mai împiedică de terminologie în ziua de azi? :)Am cerut acordul Gabrielei pentru a publica rețeta ei pe blog și ca bonus pentru voi vă spun unde o puteți urmări: aici e profilul ei de Facebook, că poate mai faceți ceva antrenamente online zilele acestea.Urmăriți rubrica FOOD AND NUTRITION și sigur veți mai găsi idei simple pentru bucătărie.

Previous
Previous

Ce trebuie să știm despre măști și eficiența lor împotriva coronavirusului

Next
Next

„Creierul din burtă” vă dă de furcă în această perioadă?