Cum facem din timpul petrecut în familie timp de calitate

E luni. Am încheiat un weekend plin. Nu știu cum sunteți voi, dar la noi e complicat mereu în weekenduri. Pentru că se adună toată oboseala de peste săptămână, pentru că uneori noi, părinții, muncim și în weekend și pentru că vrem să se simtă și fetele bine, când petrec timpul doar cu noi. Dar ce să faci mai repede între casă, cumpărături, rufe de spălat și de călcat, mâncare, parc, aspirat, citit și lista poate continua? Cu toate acestea, dragi părinți, indiferent de formula în care sunteți, voi 2 și copiii sau doar unul din voi, nu uitați că voi ați ales să fiți cu aceste suflete minunate și că pentru ele sunteți tot Universul. Căutați ți bucuria lor, nu numai pe a voastră (nu știu câtă bucurie ne aduc rufele murdare?) și nu uitați că. din păcate, copiii nu își vor aminti când se fac mari despre câte mașini de rufe ați dovedit voi în weekend, ci de parcurile pe care le-ați bătut împreună și topoganele pe care le-au testat. Așadar, cum facem din timpul petrecut împreună timp de calitate?

De ce e timpul de calitate important

Conectarea zilnică înseamnă lucrurile mici pe care le facem pentru a consolida identitatea și valorile familiei. Știu, par cuvinte mari, dar abia peste ani ne vom da seama că despre asta a fost vorba în educația copiilor, de fapt. Prin urmare, e bine să ne asigurăm că includem în viața noastră câteva ritualuri care ne aduc împreună, față în față și ne permit să ne re-conectăm în fiecare zi, nu doar în weekend. Și e clar că nu e important să fim împreună ore întregi pe zi, ci și ce facem cu toate aceste ore.

  • Puterea lui împreună

Recent am terminat o carte care m-a zguduit până în temelii. Unul dintre mesajele cărții a fost chiar acesta: ”singur nu ești nimic”. Indiferent de mărimea familiei noastre, tradițiile ne ajută să avem un scop comun. Ele ne ajută pe toți să ne amintim scutul puternic pe care o familie îl oferă și ne mobilizează pentru menținerea acestui sistem de sprijin. În aceste zile, cu toată tehnologia disponibilă, familiile se pot "întâlni" cât de des vor, chiar dacă asta înseamnă Skype sau FaceTime.

  • Copiilor le povestește despre rădăcini

De multe ori, o tradiție de familie care este transmisă din generație în generație are un înțeles cultural. Acest lucru permite copiilor (și adulților) să ia legătura cu rădăcinile lor și să devină mai conștienți de culturile diferite de pe lume. De asemenea, poate aduce generații împreună, pe măsură ce nepotul lucrează cu bunicul său pentru construi ceva sau nepoata cea mare să ajute la rularea sarmalelor. Îi ajută pe copii să învețe de unde au venit, lucru care le oferă perspectivă în ceea ce privește locul către care se îndreaptă. Când Teo era micuță și foloseam cuptorul ca să gătesc, ea se uita foarte atent și la final, după ce mânca, îmi promitea că atunci când va fi mare va face și ea mâncărică la același cuptor și îmi va da să mănânc. :)

  • Creează amintiri de lungă durată

Tradițiile ajută familiile să creeze amintiri care pot dura o viață întreagă. Ne păstrăm amintirile și ni le amintim cu drag - în suflet sau prin fotografii. În plus, tradițiile sunt adesea lucrul la care familiile se uită înapoi cu dragoste și sunt o sursă de putere și bucurie în vremuri tulburi sau când trec prin perioade de tragedii.

  • Creează un sentiment de apartenență

De multe ori, pe măsură ce îmbătrânim, ne despărțim de familiile noastre. Uneori, avem un sentiment de singurătate. Acest lucru poate fi valabil mai ales atunci când cineva alege să se mute într-o altă țară pentru un nou loc de muncă sau dacă se căsătorește. Dar o tradiție de familie îi ajută pe oameni să se simtă în continuare acolo, parte dintr-un trib care dăinuie. Oferă oamenilor un sentiment de sprijin și de securitate, chiar dacă uneori este doar pentru un timp scurt.

  • Insuflă valorile familiei

Dezvoltarea unei noi tradiții de familie sau menținerea unei tradiții care a existat de ani de zile contribuie la cât de mult învață copiii despre importanța familiei. Ajută la insuflarea unor valori precum loialitatea, onestitatea și încrederea, toate necesare pentru a fi o persoană fericită și de succes în viață. A fi împreună ca familie ne ajută să întărim aceste valori.

Timpul petrecut în familie - câteva idei

  • Gesturi secrete. Semnele strânse de strângere de mână au fost folosite de grupuri străvechi pentru a distinge membrii de cei care nu sunt membri. Am putea să avem un semn distrinctiv și noi, ca familie. Poate o strângere specială în brațe sau un gest făcut cu mâna sau ce mai vreți voi.
  • Masa de familie. Studiile nenumărate au arătat influența pozitivă pe care o are asupra copiilor o masă împreună ca o familie (nu trebuie să fie cină). Ce mai puteți face la masă:

În primul rând: fără televizor, fără telefoane mobile și fără tablete.Începeți cu o rugăciune de mulțumire sau cu un cuvânt de recunoștință. Dacă nu sunteți o familie religioasă, puteți să gândiți un ritual în care fiecare să spună ceva pentru care este recunoscător în ziua respectivă.Știri despre familie: toată lumea povestește ceva pozitiv și negativ care i s-a întâmplat în timpul zilei."Vești?" Fiecare persoană aduce la masă ceva interesant citit sau auzit în timpul zilei.

  • Rugăciunea de familie. Pentru familiile religioase, rugăciunea este un ritual important. Ne putem ruga ca o familie înainte de a pleca toată lumea dimineața, înainte ca toată lumea să se culce sau ambele.
  • Timp de cântat în familie. Cântatul unește oamenii la un nivel primar. Mai mult, prin cântece, putem transmite copiilor noștri valorile familiale. Familia noastră cântă mereu un cântec sau două mai ales seara, înainte de culcare. Este ceva ce cred că am făcut cu toții când eram copii, iar acum putem transmite acest obicei și copiilor noștri. 
  • Jurnalul "Ce am învățat astăzi". În fiecare seară, înainte de culcare, fiecare membru al familiei trebuie să scrie ceva ce a învățat în timpul zilei. Părinții pot scrie pentru copiii mici. Notițele nu trebuie să fie lungi sau prea....profunde. Aceasta este o modalitate excelentă de a promova dragostea învățării pe tot parcursul vieții la copiii noștri.
  • Îmbrățisările de familie. Trebuie să încercăm să ne îmbrășisăm cu toții măcar o dată pe zi. Apoi, să ne punem mâinile la mijloc și spunem: "Trei, doi, unu", înainte de a le ridica și de a striga numele familiei.  
  • Poveste de noapte bună. Copiii care au părinții care le citesc în mod regulat, de obicei, au rezultate mai bune la școală și au vocabularul mai bine dezvoltat. Cititul împreună cu cei mici nu numai că îi va face mai inteligenți, dar este o modalitate foarte bună de a stabili relații mai puternice cu ei.
  • Plimbarea de seară. Nu numai că mersul pe jos este sănătos, dar poate, de asemenea, întări relațiile în familie. Plimbările sunt un moment excelent pentru a respira aer curat și pentru a discuta despre evenimentele de peste zi.
  • Seara de film. Îi putem lăsa pe copii să facă o selecție de filme pentru a le viziona împreună. Putem înfrumuseța seara făcând o rețetă specială de popcorn sau lăsându-i să mănânce desert mai mult decât într-o zi obișnuită. Poate fi vinerea un astfel de moment, ca să sărbătoriți intrarea în weekend. 
  • Seara de pizza. Toată lumea iubește pizza și e fain să planificăm o anumită seară în fiecare săptămână în care să ne bucurăm de ea. Putem să o comandăm,sau o putem prepara chiar noi, acasă. 
  • Cutia cu scopuri. O abilitate importantă de viață pentru copiii noștri este de a dezvolta și stabili modul de a lucra pentru a atinge un scop. Ce modalitate mai bună de a învăța acest lucru decât o tradiție familială? Într-o cutie de lemn, în prima zi a fiecărei luni, membrii familiei scriu un singur scop pe care doresc să-l realizeze în acea lună pe o bucată de hârtie și îl așează în cutie. Când începe luna viitoare, scoatem bucățile de hârtie și examinăm obiectivele pentru a vedea ce s-a ales de ele. Apoi scriem noi obiective pentru luna următoare. 
  • Mami și tati să arate că se iubesc. Nu e nimic greșit ca mami și tati să le arate copiilor că se iubesc. Sărutul partenerului de viață, afecțiunea pe care i-o arătați, faptul că o protejați pe mami în anumite situații când e foarte obosită sau pe tati când a avut o perioadă grea, felul cum vă faceți surprize de ziua voastră sau faptul că uneori ieșiți în oraș doar voi - toate acestea sunt gesturi pe care nu le vor uita și le vor replica în viața lor de adulți.

Cum vi se par ideile noastre? Voi ce idei pentru timpul petrecut în familie mai aveți?

Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile de pe blogul de viata sănătoasă, puteti da LIKE paginii de Facebook sau vă puteți abona la Newsletter!Sursa foto: aici

Previous
Previous

Mâncarea în vacanță - cât de multe excepții putem face

Next
Next

Turul restaurantelor: Cava Bistro, episodul al VI-lea