Meniul săptămânal - ediția a 2-a
Voi ce mâncați săptămâna următoare, v-ați gândit? În mod ideal, ar trebui să vă planificați de vinerea, ca să aveți vreme să faceți lista de cumpărături și să puteți târgui ingredientele pentru ceea ce vreți să gătiți. Anul trecut am început proiectul ”Meniul săptămânal”, dar nu l-am dus până la capăt. M-ați tras de mânecă, așa că am revenit la 1 an distanță și vă promit că mă țin de el. Pentru voi, dar și pentru mine. Așa ne putem organiza împreună și ne inspirăm unii pe alții. Dacă citiți pentru prima oară despre acest subiect, să intrați și aici, ca să aflați de ce e meniul săptămânal cea mai bună strategie în bucătărie.
Deci, ce mâncăm săptămâna viitoare?
Iată câteva idei, pe zile, cu tot cu gustări:
LUNI
Mic dejun: omletă cu legume și ciuperci, pâine integrală cu semințe și untGustare: 1mangoPrânz: humus, salată tabouleh, brânză de capră și lipie.Gustare: 1 mână semințe de dovleacCină: supă de dovleac - rețeta aici
MARȚI
Mic dejun: salată Caesar, cu pui, crutoane (făcute în casă) și parmezanGustare 1: iaurt de băut și 1/2 - 1 parăPrânz: brânză halloumi cu salată de sfeclă roșie și hrean, rucolaGustare 2: 1 portocalăCină: supă cremă de legume, cu iaurt grecesc și crutoane făcute în casă
MIERCURI
Mic dejun: 2 ouă poșate, pâine integrală, salată de rucola, cu avocado și cherry - rețeta aiciGustare 1: smoothie din 1 iaurt, fructe de pădure congelate și o mână de mix de semințePrânz: frigărui din piept de pui cu legume, salată de morcovi cu țelină, măr și iaurtGustare 2: brânzică perluțe cu ierburi aromatice, după preferințăCină: păstrăv la grătar cu broccoli la abur sau saute, cartofi copti sau fierți (după preferințe)
JOI
Mic dejun: orez cu lapte, scorțisoară și lămâie rasăGustare 1: 2-3 bomboane de casă, din fructe - rețeta aiciPrânz: Tagliatelli cu ardei roșu și verde și cubulețe de pui, sos simplu cu ulei măslineGustare 2: 1 grapefruitCină: somon pe tigaie, în grăsime proprie, cu capere și lămâie, alături de mujdei de usturoi de casă cu ierburi aromatice preferate, legume mexicane.
VINERI
Mic dejun: salată de vinete pe pâine neagră, cu roșii și brânză de caprăGustare 1: iaurt cu fructe de pădure congelatePrânz: borș de legume, plăcintă cu brânză săratăGustare 2: 1 pumn de migdale hidratateCină: știucă conservă (gătită la cuptor, în vas de sticlă, cu ceapă, ulei și condimente), cu orez natur
SÂMBĂTĂ
Mic dejun: zacuscă pe pâine cu semințe și șuncă de casă - rețeta aiciGustare 1: dovleac copt - 1 feliePrânz: borș de pește cu mămăligăGustare 2: 2 mandarine miciCină: borș de legume cu bruschete simple
DUMINICĂ
Mic dejun: iaurt de casă - rețeta aici, cu mix de semințe și fulgi de ovăz, bucăți de ananas proaspăt (pot fi consumate ca atare sau într-un smoothie).Gustare 1: 1 rodiePrânz: pizza de casă cu rucolla și prosciuttoGustare 2: Kefir sau SanaCină: salată de ton cu porumb, ceapă și salată verde, lămâie; lipie de casă.
Meniul săptămânal - în loc de concluzie
E cu mult pește meniul săptămânal, cred că ați observat, da? :)Cu privire la ciorbe, am luat în considerare că preparati cantități mici, ca să nu vă plictisiți sau pentru că aveți nevoie pentru piticii mofturoși sau care nu mănâncă 2 zile la rând aceeași mâncare.De asemenea, acesta este un meniu pentru oameni care sunt dispuși să mănânce variat și să implice și buget în mesele lor diversificate. Vă voi propune și meniuri mai puțin variate, pentru comparație.
Cum vă mai pot ajuta eu - programe pentru voi
Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile de pe blogul de viață sănătoasă, puteți da LIKE paginii de Facebook sau vă puteți abona la Newsletter!Sursa foto: arhiva personală