Rețetă de shakshuka - ideală pentru mic dejun sau prânz
Noi suntem fani ouă, la noi acasă. De la cel mai mic membru al familiei, până la adulți am mânca ouă la fiecare masă. Am povestit aici cum am devenit eu fata cu ouăle. :) Dar ce e cel mai important este, de fapt, să aflați de ce sunt ouăle atât de bune. Din fericire, nu mănânc zilnic carne, dar aș mânca ouă. De aceea, caut mereu idei noi de a le integra în meniu, pentru mine și ai mei. Pentru că toată lumea știe să facă un ou fiert ori un ou ochi, însă nu toată lumea știe să îl facă poșat sau în avocado, la cuptor, de exemplu. Apropo, așa am reușit să o conving pe Măriuca să aleagă ouăle, când era mică. Poate reușiți și voi, vedeți pe link toată povestea. Ultima descoperire este rețetă de shakshuka, pe care nu o făcuserăm acasă niciodată. Am mâncat ouăle așa pregătite cu legume la cuptor prin diferite restaurante, dar niciodată la noi acasă.A ieșit însă foarte bună și vreau să vă las și vouă rețeta, ca să vă bucurați de ea.
Ingrediente rețetă de shakshuka:
- 1 ceapă și câțiva căței de usturoi tăiați mărunt;
- 1 ardei gras mare tăiat mărunt, dar puteți adăuga aici dovlecei și vânătă (mărunțite, de asemenea);
- 3-4 roșii tăiate cubulețe;
- 1 linguriță de boia, curcuma, sare și piper, după gust;
- 3-4 ouă proaspete;
- brânză rasă pentru servire, dar sunt bune și verdețurile (pătrunjel sau oregano).
Mod de preparare:
1. într-o tigaie cu margini înalte puneți la perpelit ceapa, usturoiul și ardeiul până ce se înmoaie (dacă doriți să adăugați dovlecel sau vânătă o faceți acum);2. adăugați roșiile cuburi (pot fi și din conservă) și fierbeți ca să se amestece bine (amestecul trebuie să aibă un pic de fermitate);3. asezonați amestecul cu boia, curcuma, sare, piper sau ce mai doriți, după gust. Și faceți cu lingura 3 sau 4 depresiuni în care veți adăuga ouăle crude;4. dacă doriți un plus de efect în ceea ce privește gustul și aspectul, puteți pune tigaia în cuptorul preîncălzit până ce ouăle sunt făcute;5. radeți brânză deasupra sau puneți verdeață sau ambele și serviți.Timp de preparare, cu totul: 30 minute.Nu e mult, nu-i așa?Partea și mai bună e că puteți face rețeta aceasta și pentru prânz, nu numai pentru mic dejun. Puteți rade ceva brânză peste ea, dacă vreți. O puteți însoți de o salată de verdețuri și de 1-2 felii de pâine prăjită cu maia. În funcție de cât sunteți de înfometați, vă puteți juca cu ce îi mai puneți alături. Însă ea, în sine, e destul de sățioasă, nu merită să vă faceți grijă că nu vă veți sătura.
Veste bună pentru voi
Rețeta aceasta este una dintre cele care se regăsesc în planurile alimentare pe care le ofer în programul ”Wellness Fairy Factory”, program educațional intensiv de wellness și nutriție, cu durata de 1 an. Încep o nouă grupă pe 30 noiembrie și am deschis deja înscrierile. Vestea bună e că mai am o facilitate de plată pentru voi, aceea de a plăti trimestrial, dacă nu puteți să o faceți o singură dată pentru tot anul sau pentru 6 luni. AICI aveți toate detaliile. Abia aștept să ne cunoaștem! :)Dacă mai doriți să știți ceva despre acest program, dați reply la mailul cu articolul și întrebați-mă! Dacă nu ați primit pe email vestea, puteți să îmi scrieți pe adresa contact@florinabadea.ro. Este ultima grupă pe care o mai formez în acest an și mi-ar plăcea să fie formată din doamne care mă citesc de multă vreme și doresc să aprofundeze în mod structurat informația pe care au accesat-o la mine pe blog.Toate gândurile mele bune se îndreaptă către voi!