Ediția a 4-a

Breaking up with sugar

Învaţă cum să gestionezi pofta de dulce şi eliberează-te de consumul regulat de zahăr

Începem pe 26 februarie

Viaţa poate fi mai dulce fără zahăr

O ciocolată azi, o prăjitură mâine. Ţi-e greu să te ţii deoparte, pentru că dulciurile par să te calmeze, să-ţi reducă stresul şi anxietatea.

Îţi e greu să slăbeşti şi eşti într-o permanentă şi epuizantă luptă cu propriul corp. Eşti obosită, dezamăgită de toate nu-urile şi piedicile pe care ai încercat să le pui în calea propriilor pofte. Ele sunt tot acolo, încăpățânate, persistente.

Știu perfect prin ce treci, pofta de dulce e specifică nouă tuturor, dar ştiu şi că se poate „gestiona”. Nu însă cu soluţii rapide şi trucuri simple, ci cu un plan concret de acțiuni. Acest plan începe cu cel mai important pas: conștientizarea problemei și a ceea ce se petrece în corpul nostru când consumăm zahăr în exces, continuă cu angajamentul de a reconstrui relația cu zahărul și a trece de la abuz la echilibru, cu reconfigurarea meniului zilnic şi se încheie cu o viaţă mai sănătoasă.

Eşti gata să afli mai multe?

Breaking Up with Sugar

Primul program de nutrition coaching din România dedicat gestionării poftei de dulce pe termen lung

4 săptămâni de coaching de grup, ghidare şi suport pentru a te ajuta să-ți înțelegi corpul și poftele, dar și să ai soluții pentru a rupe cercul vicios al mâncatului emoțional de dulciuri. Vei primi suport și motivație, informație și practică, în același timp. Într-un timp minim necesar pentru a declanșa schimbarea.

Exclusiv

Un program creat pornind de la nevoile femeilor care se luptă cu mâncatul emoţional şi pofta de dulciuri, primul şi singurul de acest fel din România.

Instrumente variate

Descoperi şi înveţi să folosești diverse instrumente care să te ajute să conștientizezi relația cu dulciurile, să o înţelegi şi să o gestionezi pe termen lung. Primești idei de meniu săptămânal și rețete.

Întalniri live

Nu este un program înregistrat. Sesiunile săptămânale live şi grupul de suport îţi dau posibilitatea de învăța din întrebările tuturor și de interacționa cu ceilalți în timp real.

Exerciții speciale

Descoperi exerciții de introspecție pentru a-ți înțelege pofta de dulce, practici somatice, de respiraţie și de relaxare pentru a reduce nivelul de stres şi controla mai bine pofta de dulce.

Comunitate

Devii parte a comunităţii Wellness Fairy, un trib de femei cu același scop ca și tine, unde vei beneficia de provocări și oferte, toate cu scopul de a te menține în formă, motivată și inspirată.

Cum te ajută

O viaţă fără zahăr e mai dulce. Asta pentru că e o viaţă sănătoasă, în care nu eşti la mâna poftelor, ci în control, pentru că îţi înţelegi emoţiile şi nu cauţi să le mai îndulcești cu calorii goale, pentru că ai mai multă energie să te bucuri de fiecare zi şi pentru că te priveşti cu bucurie în oglinda de care te fereai altă dată.

Obţii o altă perspectivă asupra mâncării

Reduci până la dispariție pofta de dulce

Ai parte de o stare de spirit îmbunătăţită

Eşti mai energică şi te concentrezi mai bine

Scazi în greutate

Pierzi în centimetri

Ai un ten mai luminos

Dormi mai bine

Pofta de dulce vine cu un mesaj. Învăţă să citeşti acel mesaj!

Ce cuprinde programul

Breaking Up with Sugar este un program de grup focusat şi uşor de urmat, creat să te ajute, nu să te copleșească. Te vei simţi înțeleasă şi susținută să rezolvi una dintre cele mai mari probleme când vine vorba de mâncare: pofta constantă de zahăr.

Toate instrumentele de lucru sunt concepute pentru a începe procesul gestionării poftei și a te echipa pentru schimbarea pe termen mediu și lung.

4 planuri alimentare cu idei de mese şi rețete delicioase şi săţioase

4 ghiduri cu materialele de suport clare și concise, aferente săptămânilor de program

4 sesiuni live - cu informație, practici, conectare și răspuns la întrebări

Protocol clar, pas cu pas

Acces în grupul de suport

Set de exerciții de coaching și mindfulness, realizate individual sub îndrumare

Ghidarea mea zilnică, susținerea și motivarea de care ai nevoie pentru a face schimbările necesare

Tehnici de combatere a mâncatului emoțional

Cum se desfasoara

Programul durează 4 săptămâni

Planurile, ghidurile şi toate informațiile de suport le vei primi pe email, etapizat, în fiecare săptămână. Pentru implementarea lor și comunicare ai acces la grupul de suport, unde primeşti îndrumare, răspuns la întrebările tale despre program, planuri, rețete, mesele tale, dificultățile tale. Exercițiile de coaching le vei face individual, cu ghidarea mea.

O seară pe săptămână ne dăm întâlnire în cadrul unor sesiuni online. Ne conectăm, învățăm unele de la altele, clarificăm lucruri, ne luăm doza de motivație, primim feedback.

Toate acestea sunt menite să te sprijine pentru a combate convingerile fundamentale legate de prezența dulciurilor în viața ta şi a reduce consumul cât de mult poți.

E pentru tine?

Programul Breaking Up with Sugar poate fi biletul tău de acces către o viaţă dulce, dar sugar free, dacă:

Mănânci zilnic tot felul de dulciuri

Ai încercat să te oprești, dar ți-ai dat seama că nu poți

Pofteşti continuu alimente cu zahăr şi conţinut caloric ridicat

Îţi e greu să slăbeşti orice încerci

Te simţi anxioasă şi irascibilă când nu mănânci o perioadă scurtă de timp

Te simți lipsită de energie, balonată și greoaie

Vrei să afli cum să scapi de pofta de dulce pe termen lung

Nu ai găsit nicăieri soluţii care să te ajute să te ții departe de consumul de zahăr

Împreună putem rupe legătura nocivă pe care o ai cu zahărul, putem opri creșterea în greutate, balonarea și stresul toxic.

Femei ca tine au reușit

Întrebări frecvente

Acesta este un program de dietă?

Dacă îmi citești blogul și postările de pe pagina de Facebook, știi deja că eu nu promovez o dietă anume, ci modificarea stilului de viață. În toate programele, fie ele individuale sau de grup, lucrez pe toată roata de wellness, așa încât integrarea mâncării să se facă cu sens și în armonie cu celelalte părţi ale unei vieţi sănătoase: mișcare, somn & odihnă, hidratare, relaxare.

Aşadar nu, acesta nu este un program de dietă. Este în schimb un program care te va ajuta să dezvolți noi obiceiuri sănătoase, sustenabile pe termen lung, ce vor duce la alte schimbări benefice, inclusiv la pierderea de kilograme.

Voi slăbi dacă urmez acest program?

Da, pierderea în kilograme apare ca efect al înrolării în acest program, a urmării recomandărilor şi practicării exercițiilor de coaching. Totuși, acesta nu este un program de dietă, iar misiunea sa principală este să te învețe să gestionezi pe termen lung pofta de alimente cu zahăr și să te desprinzi de consumul zilnic de ”ceva dulce”.

Cu toate acestea, nu uita că fiecare femeie este unică și rezultatele pe care le obține depind mult de ea și de cât de multă disponibilitate pentru schimbare are în momentul înscrierii. Așa că recomandarea mea e să afli dacă vrei cu adevărat să te schimbi și dacă acesta este momentul potrivit pentru tine în care să începi să faci acest lucru.

Reușesc să scap de pofta de dulciuri dacă mă înscriu în program?

Acesta este scopul principal al programului, de a te învăța ce este pofta de dulce, cum și de ce apare, ce instrumente să activezi pentru gestionarea ei. Deci da, vei reuși în primul rând să reduci semnificativ (cât de mult depinde și de tine) cantitatea de dulciuri pe care o consumi. Dacă îţi propui să scapi de tot de pofta de dulce, programul îţi pune la dispoziţie instrumentele să faci şi asta. În cele din urmă, vei afla cum să menții rezultatele pe termen lung și să gestionezi în continuare ”ispitele” care vor apărea.

Trebuie să urmez planurile alimentare propuse întocmai?

Nu. Planurile trimise de mine sunt planuri generale, care să îți arate cum ai putea construi mese simple și diversificate, pentru tine și familia ta, sățioase și sănătoase, în același timp. Tu vei putea construi propriul plan alimentar, plecând de la propunerile mele și ajustând cantități ori combinații, în funcție de preferințe și disponibilitate. Vei avea tot sprijinul meu pentru a face acest lucru.

Ce se întâmplă în grupul de suport?

Grupul de suport este creat pe WhatsApp şi este format din toate participantele care achiziționează programul, plus instructorul de mișcare și respirație. Este un loc în care se vor purta discuţii despre program, se vor ridica probleme şi întrebări, se vor trimite fotografii cu mesele, în funcție de frecvența stabilită. Fiecare participantă va trebui să se implice și să aibă minim 2 intervenții pe săptămână cu întrebări și feedback pe subiectele programului.

Tot în grup, vei primi și exercițiile de coaching pe care să le lucrezi.

Cum se vor desfășura live-urile săptămânale? Trebuie sa particip musai la ele?

Da, ideal este să te conectezi la fiecare sesiune săptămânală. Acesta este un beneficiu important în program. Astfel, ai posibilitatea să afli răspunsurile la întrebările tale atât de la coach, cât și de la celelalte participante. Live-urile se desfășoară pe Zoom şi aduc valoare adăugată programului, de care e bine să te bucuri din plin. 

Exercițiile de coaching/mindfulness sunt ușoare? Necesită mult timp? Pot fi făcute de oricine?

Da, ele sunt un instrument necesar pentru etapa de conștientizare. Vei avea multe aha-uri legate de tine, relația cu tine, cu mâncarea şi cu zahărul din viața ta. Ele s-au dovedit a fi foarte utile şi apreciate în primele ediții ale programului.

Trebuie să renunț de tot la zahăr în cadrul programului sau și pe viitor?

Nimic nu trebuie. Eu îți arăt doar ce vei putea face la finalul programului, dacă urmezi pașii recomandați: poți renunța definitiv la zahăr sau îl poți reduce la minim în meniul tău, ocazional și controlat de către tine. Depinde de tine ce alegi, atât pentru perioada programului, cât și ulterior. Eu sunt gata să te susțin orice vei alege.

Familia mea poate să urmeze sfaturile primite de mine în program?

Sigur că da, avantajul cel mai mare e că programul nu reprezintă o dietă, ci un mod de viață care poate fi adoptat de întreaga familia.

Cât de activă trebuie să fiu pe parcursul programului și ce anume implică participare obligatorie?

Tu ai decis că ai nevoie de schimbare și de îndrumare pentru a învăța noi obiceiuri, mai bune și mai sănătoase. De aceea, îți recomand să te implici cât de mult poți și să practici recomandările și exercițiile, să participi la live-uri și să pui întrebări. Nu uita, nu există schimbare fără acțiune!

Am niște probleme de sănătate. Pot participa în acest caz?

Programul este dedicat persoanelor fără probleme de sănătate ori care urmează tratamente medicamentoase. Înscrierea în program, plata acestuia și apoi urmarea programului se face pe propria răspundere, după cum este menţionat şi în Termeni și condiții.

Am născut recent și vreau să îmi revin în forma fizică de dinainte de a fi însărcinată. Pot să mă înscriu în program?

Dacă ești proaspătă mămică (cu un bebe de 1-11 luni), îți recomand să nu pui presiune pe tine. În primul an după naştere, tu ai nevoie să te refaci, iar bebe să fii lângă el 100%. Nevoia ta cea mai mare este să dormi și să mănânci sănătos (fără dulciuri), să petreci timp la lumină naturală și să faci mișcare cu bebe la purtător. Programul meu nu îți face rău, dimpotrivă, dar poate deveni o provocare în plus într-o perioadă aglomerată și intensă din viața ta.

Relația mea cu dulciurile este una veche, pe care am încercat să o vindec inclusiv în terapie. Mă va ajuta programul?

Îți recomand să continui terapia, nu să o înlocuiești cu programul ”Breaking Up With Sugar”. Ce poate face suplimentar programul este să îți ofere informație tehnică despre pofta de dulciuri, despre cum poți să te hrănești sănătos și ce alimente te ajută în acest sens. Totuși, acesta este un program de grup, care nu îţi oferă consilierea personalizată de care ai nevoie pentru situația ta.

Am o problemă cu mâncatul emoțional, în general. Din cauza stresului și a pandemiei, nu mai reușesc să îmi dau seama când îmi e foame și când mănânc ca să nu mai simt emoțiile negative care mă copleșesc. Mă va ajuta programul?

Programul este special construit pentru adresa relația cu dulciurile. Mâncatul emoțional este un subiect și mai amplu, pe care îl detaliez în sesiuni de coaching 1 la 1. Dacă dorești să îl dezvoltăm împreună, scrie-mi pe adresa [email protected]

Există vreo condiție obligatorie pe care trebuie să o îndeplinesc ca să pot urma programul ”Breaking Up With Sugar”?

Condiția este de a te implica în comunicarea pe tot parcursul programului și a te angaja că te vei dedica ție cu acest proiect, pe parcursul celor 4 săptămâni. Scopul este de a obține schimbarea pe care o dorești. Doar acțiunea aduce schimbare!

Şi nu uita și că acesta este un program de nutrition & wellness coaching, nu este un program medical și nu are scopul de a diagnostica sau trata vreo boala sau condiție medicală. Înscrierea în program și urmarea acestuia se face pe propria răspundere, organizatorul nu își asumă nicio răspundere în acest sens.

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.