Prietenii îmi spun că eu sunt în stare să fac legătura între mâncare și orice. Dar spuneți voi, nu e corect? Chiar există legătură între mâncare și orice aspect al vieții. Well, acum nu știu dacă are legătură și cu aeronautica, dar poate studiez problematica, să aflu. 🙂 În orice caz. părul gros, sănătos și strălucitor se află în fruntea celor mai multe liste ale femeilor în ceea ce privește frumusețea. Poate credeți că atingerea unui astfel de scop costă o avere, dar este mai ușor decât ați putea crede! Anumite alimente joacă un rol major atunci când vine vorba de a întreține părul frumos și mult dorit. Consumarea unei varietăți de alimente bogate în nutrienți sunt cheie către atingerea scopului. Părul și mâncarea sunt, așadar, într-o relație strânsă.
Când vorbim despre păr strălucitor, de obicei ne gândim doar la produse de frumusețe. Adevărul este că ceea ce mâncăm poate contribui efectiv la frumusețea lui. O modalitate naturală de a avea grijă de parul nostru este mâncarea potrivită. Prin reducerea consumului de alimente prăjite și creșterea consumului de alimente sănătoase care conțin substanțe nutritive esențiale și vitamine, putem avea părul sănătos și strălucitor. Iată câteva alimente de care părul vostru se va bucura, dacă le adaugați în dietă:
-
Ridichile
Rădăcinoasele sunt bogate în vitamina C, silice, folat și B6. Acestea conțin antioxidanți și compuși care ajută la dizolvarea mucusului și luptă împotriva radicalilor liberi ce provoacă leziuni oxidative la nivelul scalpului. Sănătatea scalpului este esențială pentru creșterea părului (la urma urmei, de aici crește). Pe scurt, antioxidanții din ridichi pot reduce riscul căderii părului sau îngrașării premature. Ridichile contribuie, de asemenea, la dizolvarea mucusului, care este cheia unei circulații mai bune, care ajută la creșterea cantității de nutrienți și a oxigenului la foliculii de păr, pentru creșterea și sănătatea lor. Am menționat că ridichile sunt, de asemenea, o sursă fenomenală de fier? Acest mineral esențial ajută la îmbunătățirea circulației în scalp, ceea ce este esențial pentru un păr puternic și sănătos.
-
Semințele de chia
Acești uimitori suporteri de păr sunt bogați în acizi grași omega-3 și atunci când sunt scufundați în apă sau în alte lichide se crează un gel de curățare atât din fibre solubile, cât și din fibre insolubile, care ne permit să absorbim mai mult din vitaminele și mineralele esențiale pentru sănătatea părului. În plus, semințele de chia au o concentrație ridicată de aminoacizi și antioxidanți.
-
Migdalele
Este posibil să existe vreo listă cu alimente sănătoase în care să nu existe migdale? Dar ați știut că acestea sunt o mâncare minunată și pentru păr? Aceste fructe care au coaja lemnoasă sunt extrem de ridicate în vitamina E, care este esențială pentru menținerea pielii netede, suple și hidratate. Și, de fapt, pielea deshidratată poate afecta negativ circulația, ducând astfel la o creștere lentă a părului sau chiar la rupere. Pentru o mai mare savoare, putem pune migdalele de cu seară la hidratat. Acest pas ne asigură că digerăm cel mai eficient substanțele nutritive ale nucii. Apoi le putem folosi într-o varietate de rețete sau chiar în forma lor crudă.
-
Spanacul
Vitamina A joacă un rol major în curățarea ficatului și a sângelui. Și, ca rezultat, acest antioxidant ajută alți nutrienți să se deplaseze mult mai ușor la scalpul și la foliculii de păr. Vitamina A funcționează împreună cu vitamina C pentru a dezvolta sebum, o secreție uleioasă care împiedică uscarea părului – sau, mai rău, ruperea. Din fericire, frunzele verzi ale spanacului sunt o sursă minunată de vitamina A. În plus, spanacul este destul de bogat în zinc, care este esențial pentru creșterea și reînnoirea celulelor părului.
-
Somon
Acizii grași esențiali, cum ar fi omega 3, ajută la promovarea părului sănătos și strălucitor. Omega-3 păstrează scalpul hidratat și sănătos și astfel permite creșterea și strălucirea părului. Peștii grași, cum ar fi somonul și tonul, sunt surse bune de acizi grași. Pe lângă omega 3, somonul conține și proteine și vitamina D, ambele fiind esențiale pentru creșterea părului sănătos.
-
Banane
Alte alimente care promovează părul sănătos sunt bananele, deoarece au o cantitate mare de vitamina B 6, care ajută la reglarea hormonilor și la reducerea stresului. La fel, cartofii și spanacul.
-
Iaurt
Putem consuma 3 porții pe zi de alimente bogate în probiotice și băuturi cum ar fi iaurtul cu culturi active vii și kefir. dacă dorim un păr strălucitor.
-
Algele marine
O mâncare neobișnuită pentru obținerea părului strălucitor și sănătos sunt algele marine. Algele marine pot să nu pară delicioase, dar sunt foarte hrănitoare. Legume de mare precum nori și wakame sunt umplute cu fier, zinc și acizi grași omega 3 – vitamine esențiale care ne pot ajuta să obținem părul mult dorit.
-
Ceaiul verde
Ne confruntăm cu un scalp uscat? O ceașcă de ceai verde poate fi exact ceea ce avem nevoie. Ceaiul verde conține vitamina A, care poate ajuta la stimularea producției de sebum. Prin adăugarea ceaiului verde în dieta noastră, scalpul uscat se poate liniști și părul nostru deshidratat se reface.
-
Cereale integrale
Da, este adevărat. Cerealele integrale, cum ar fi pastele, pâinea și alte carbohidrați delicioși, sunt de fapt bune pentru părul nostru. Boabele integrale sunt bogate în biotină, o vitamina B, care ajută la prevenirea despicării parului, crește rezistența și sprijină creșterea părului. Acestea conțin, de asemenea, cantități mari de zinc care ajută la menținerea unui scalp uscat și a căderii părului în momentul spălării. De aceea, în dietele draconice în care nu consumați carbohidrați, părul suferă și îl pierdeți.
-
Roșiile
Putem obține un păr minunat adăugând roșii suplimentare în dieta noastră zilnică. Aceste fructe gustoase conțin vitaminele A si C care stimulează creșterea părului. Așa că avem posibilitatea să ajungem ca Rapunzel. 🙂 Bine, poate nu atât de mult, dar pe aproape.
Deci, ce ziceți, există o legătură între păr și mâncare? 🙂
Am mai scris despre păr (și mătreață) AICI.
Sursa foto: aici
2 răspunsuri la “Părul și mâncarea – e vreo legătură între cele două?”
Da, clar există o legătură strânsă între păr, mâncare și soare. Locuiesc în Asia de ceva vreme și încă mă minunez de părul femeilor de aici. E atât de tare, sănătos, des și strălucitor. Cauza cred că este în principal neconsumul de alimente procesate în cantitate mare. Cel puțin mănâncă mai puțin procesat decât mâncăm noi. Plus că farfuriile lor sunt pe jumătate pline de legume.
Corect ce spui! 🙂