Articolul ar putea fi potrivit pentru persoanele începătoare când vine vorba de un program de slăbit. Să zicem că sunteți de câteva luni într-un program de slăbit. Și că aveți zile în care nu vreți să gătiți, zile cu pofte și tot felul de alte zile imperfecte. Fără chef, fără inspirație și fără speranță că acestea ar putea veni ușor. Și, colac peste pupăză, nu mai aveți nici din ce să preparați ceva de mâncare. Deși e bine să nu rămâneți fără mâncare în frigider dacă sunteți la dietă, totuși.
Ideea e ca frigiderul să nu rămână gol niciodată. Adică nu gol pușcă. 🙂 Sumar îmbrăcat mai merge. Dar nu gol pușcă. Un frigider gol este cel mai simplu imbold să puneți mâna pe telefon pentru o comandă. Și nu comandă nimeni o salată, ci toate nenorocirile de la fast food, care vin la pachet cu nițică vinovăție, nu-i așa?
Acum că am lămurit că nu e voie ca frigiderul să sclipească și care sunt consecințele, să vedem cu ce e bine să rămânem prin frigider, când nu avem de nici unele. 🙂
-
Ouă
Am mereu ouă în frigider pentru multele lor beneficii și pentru că îmi plac. Și, mai ales pentru că sunt proteine de bună calitate, care, se știe, ajută la slăbit. Nu mai zic de faptul că se pot prepara în foarte multe feluri: fierte, poșate, coapte, pe tigaie, în salate, pe pâine, în sendiș. Un mic dejun sau o gustare tare bună ies din ouă.
În articolul de aici am scris despre beneficii. Deci, fiți prieteni cu ouăle! Iar prietenii buni sunt mereu pe la voi prin casă, nu-i așa? 🙂
-
O bucată de carne
În ultima vreme, am redus considerabil consumul de carne roșie. Consumăm curcan și pui, ocazional. Și am crescut consumul de pește. Nu știu dacă mă credeți, dar a început să ceară corpul. Simt nevoia să mănânc pește. E ușor, hrănitor, gras, gustos. Pe tavă, la cuptor, e cea mai bună variantă de pregătit. Neapărat, căutați pește de captură!
Ce facem din carne mereu prezentă în frigider ori în congelator? O supă de tăieței, o salată, friptură la cuptor cu legume asortate (când avem și legume). Salata de pește cu ceapă și cu porumb e atâttt de bunăăăă.
-
O varză
Salata de varză merge la friptura de mai sus, cu mărar și condimente. Ori dintr-o varză mărișoară iese o mâncărică rapidă, dacă puneți niștea ceapă, câteva roșii și niște mărar. Deja nu mai pot de poftă!!
Varza este o legumă cu foarte puține calorii și e foarte gustoasă.
-
Salată
Dacă ai salată mereu în frigider, nu ai cum să mori de foame. 🙂 Și sunteți încadrați în planul de dietă. Salată verde, salată romană, iceberg, valeriană, spănăcel ori mixurile de salate la pungă de la Eisberg. Eu le iubesc, căci mă scutesc de a mai sta să spăl frunză cu frunză salatele și tot nespălate corect să fie.
Și pot fi îmbogățite cu semințe, cu bucăți de alte legume, cu bucăți de fructe și ce mai aveți voi prin firigider: porumb, șuncă, bucăți de carne, roșii etc. Puneți 2 crackers alături și e chiar un prânz ori o cină gata.
-
Iaurt, sana, kefir
Potrivite pentru micul dejun ori gustări, e bine să le avem în frigider. Sigur, nu dăm 3 sana pe gât într-o zi. Dar ca parte a alimentației echilibrate, sunt o gustare perfectă de proteine și grăsimi, plus o sursă excelentă de calciu.
Când ne primejduiește foamea și tropăim pe lângă frigiderul aproape gol, un iaurt e perfect, savurat linguriță cu linguriță. Sau cu niște fructe proaspete ori congelate în el. Ori putem face un smoothie cu niște semințe și o banană.
-
Brânză
Dacă aveți doar un deget de brânză rămasă prin casă, o puteți rade peste 1 mână de paste fierte al dente, puneți niște verdeață și aveți un fel de mâncare. La noi în casă e o cină pentru copii foarte apreciată.
Ați observant bine: sunt multe surse bune de proteine pe lista mea scurtă. Căci proteinele ne ajută să slăbim. Cu toate acestea, atenție, excesul de proteină animală poate afecta rinichii și poate produce dezechilibre hormonale. Și nu numai.
Alimentația zilnică trebuie să includă cele 3 grupe de macronutrienți: proteine, carbohidrați, lipide. Cam 50% trebuie să fie carbohidrații. Aici intră și fructele și legumele.
Alimentele enumerate mai sus sunt doar o parte din cele pe care un frigider trebuie să le adăpostează zilnic, dacă vrem să le lăudăm cu o dietă echilibrată. Mai sus e doar un exercițiu de ”avarie”. Dacă e să alegem cu ce alimente să rămânem în frigider când suntem la dietă, acestea sunt cele câteva care ne-ar prinde bine și ne-ar împiedica să ”călcăm” strâmb. Dar ele se vor completa cu o cămară bine aprovizionată, precum cea din acest articol.
Util pentru voi – gustări pentru slăbit
Să citiți acest articol, e unul dintre cele mai accesate. Puteți să îl printați și să îl puneți pe frigider. 🙂
Programul ”Basic nutrition” pentru voi
Dacă vreți să învățați să mâncați sănătos, iar slăbitul să fie o consecință, vă puteți înscrie în programul de 1 lună ”Basic nutrition”. E un program generos, care cuprinde și supervizarea mea continuă și toate recomandările generale unui stil de viață sănătos, dincolo de alimentație. Investiția voastră e de 250 lei doar. Gândiți-vă: ce faceți cu 250 lei? O masă la restaurant sau câteva cumpărături din supermarket. Pe câtă vreme în acest program primiți și informație și îndrumare timp de 1 lună.
Pentru înscrieri, completați scurtul formular de pe site: https://www.florinabadea.ro/basic-nutrition-program-1-luna/ .
Să fie cu sănătate, că e mai bună decât toate!