Categorii
Blog Sănătate și wellbeing

Vara în care m-am iubit prima oară

Dragilor, e ultimul weekend de vară, cred că știți, da? Deja sâmbăta viitoare e 3 septembrie și suntem cu un picior în noul an școlar. 🙂 Știu că sunt multe mame în comunitate, așa că vreau să vă spun astăzi că vă înțeleg agitația și freamătul de anxietate. Că schimbăm iar programul, că ne trezim iar la 5-6, că avem pachețele de făcut, târguieli de rechizite și tot așa. Cele știute și neștiute multe, care parcă prea repede au venit peste noi și peste vara aceasta de care ne e greu să ne despărțim.

Vă invit la un scurt proces de explorare! Am trecut și eu prin el, m-am scos la o cafea pe terasă într-o dimineață și am revăzut de-a fir-a-păr vara, cu ajutorul întrebărilor următoare:

Cum a fost vara voastră?

Cine ați fost în vara lui 2022?

Dacă ar fi să o întreb pe cea mai bună prietenă despre voi, ce mi-ar spune că a surprins?

Ce ați aflat nou despre voi? Ce ați redescoperit? Ce ați învățat despre voi?

A trecut timpul cu folos pentru voi?

V-ați acordat vreme de stat în liniște cu voi înșivă?

Ce a contat cel mai mult pentru voi în vara aceasta? Cât timp ați acordat timp pentru aceste cele mai importante lucruri?

A fost diferită rutina voastră de vară față de cea din restul anului?

Cu ce a fost specială vara aceasta față de alte veri?

Ați simțit că ați crescut vara asta cumva?

Cu ce resurse ieșiți din această vară?

Care este acel lucru de care sunteți mândre?

Care a fost cea mai mare provocare?

Cum puteți transforma această provocare într-o mega oportunitate toamna aceasta?

De ce simțiți că aveți nevoie acum, la final de vară?

Ce decizii aveți nevoie să luați?

Dacă restul anului ar fi ca vara aceasta, ce ar fi posibil pentru voi? Ce s-ar schimba?

Cu ce intenții începeți toamna?

Pentru mine, 2 luni și jumătate de vacanță de vară au trecut pe nesimțite. Nu vreau să vă mint, știți că eu sunt autentică. Nu a fost o perioadă ușoară. Da, am avut vacanțe, una mai mare și 2 mai micuțe. Au fost minunate și ne-au dat ocazia să fim din nou împreună full time cu toții. Dar vara aceasta a fost una dintre cele mai grele din ultimii ani.

Pentru că și eu mă găsesc într-o mare perioadă de tranziție, pentru că simt că lucrurile în viața mea ar putea merge și mai bine. Simt că am nevoie să las în urmă feluri de face lucruri și să mă reconectez mai mult la energia mea feminină. Și acest proces e dureros. Uneori, să lași în urmă, să te desparți de ceva, durează și doare.

Dar simt că e nevoie să fac aceste schimbări acum, din drag de mine. Și cred că de aceea este prima vară când simt că mă iubesc cu adevărat.

În tot acest proces de desprindere, m-am provocat mai mult și am ieșit mai mult din zona de confort, am încercat lucruri noi și am fost în locuri noi, am abordat diferit lucrurile. M-a uimit și m-a sperit felul cum am reacționat în multe situații. Dar am ales să mă privesc cu blândețe și cu înțelegere. Și am reușit asta. După o perioadă în care am citit mult despre conceptul de reparenting.

Am tăiat multe linii din viața personală și profesională care m-au tot sabotat până acum și care nu mi-au adus nimic. La unele mi-a fost ușor, cu altele încă negociez. Încă dor și îmi e greu să nu le formulez ca eșecuri, ci ca procese de învățare și de creștere. Dar cred că asta arată că sunt om și e omenește să fiu așa și să simt așa.

A fost și vara în care nu am mai stat cu agenda pe copii, le-am dat voie și lor să fie mai mult, decât să facă. Adică nu le-am mai programat activități pentru activități, am fost mai spontani și le-am lăsat spațiu de joacă liberă și de stat. Mai ales că nici ele nu au cerut să participe la ceva anume. Și mai ales că urmează un an nou deosebit pentru ambele: clasa a 8-a și clasa pregătitoare.

Într-un fel, în afara de 2020, vara aceasta a fost specială. Nu simt că m-am atașat de ea și nici că am finalizat procesul de tranziție. Lucrez cu mine în continuare. Cred că toamna o să mă ajute și mai mult, temperaturile caniculare nu mai sunt pentru mine. 🙂

Dar cu ce plec din vara aceasta e modul cum am început să simt iubirea de mine. Cum am recunoscut anumite credințe care nu erau ale mele, cum am văzut sabotorii și cât de multă compasiune am început să simt pentru mine.

A fost vara mea, vara în care am început să mă iubesc cu adevărat!

Vă îmbrățișez! Dacă aveți vreun aha din vara aceasta și vreți să îl împărtășiți, un comentariu la articol sau un reply la mailul cu articolul e binevenit. Mă bucură mereu să vă citesc mesajele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.