Mă uit pe fotografiile de la cele deja 6 ediții ale proiectului Mama Time Out și mă izbește cea mai mare frumusețe, într-o epocă în care lumea preferă online-ul, din necesitate, comoditate, lașitate, facilitate și toate cu ”ate” în coadă: oa-me-nii! Participanți și invitați care au vorbit, de la prima la cea mai recentă ediție, au o energie neînchipuită pe care o emană și cu care vin la pachet, să o dea mai departe. Și care se înmulțește, nu se risipește. Care se hrănește și crește, odată cu fiecare ediție. Și când mă gândesc că am început proiectul cu gândul de a forma o comunitate în jurul ideilor și a informației de calitate pe urma să o ofer oamenilor. 🙂 Pf, îmi vine să râd de mine. Mereu am fost așa, din școala primară încoace: să fac lucruri, să știu, să pot, să le placă tuturor ce le ofer. Și, când colo?? Dincolo de conținut, oamenii sunt magia, cu adevărat. Ei și dorința lor de conectare. Prietenia lor. Dorința de a se revedea și setea privirilor cu care caută în mulțime cunoscuții de la alte ediții. Bucuria salutului de regăsire.
Mă întreabă lumea dacă mai fac. Și dacă merită. Și dacă câștig ceva. Și eu zic da. La toate. DA, DA. De peste jumătate de an de când organizez evenimentele Mama Time Out, simt că am reușit să contribui cu ceva la lumea interioară a unor oameni. Să fac ceva cu semnificație. Să îmi îndeplinesc o misiune pe care am desenat-o atunci când am conceput Health Connections și florinabadea.ro, aceea de a conecta oamenii, pentru a le oferi stare de bine. Care să îi ridice și să îi ducă mai departe. Care să îi provoace să facă ei înșiși ceva pentru ei, pentru sănătatea lor, fie că e vorba de corpul lor sau de sufletul și emoțiile lor.
Ediția a 6-a a strâns peste 45 de oameni
Nu știu niciodată numărul final de participanți, pentru că unii vin mai devreme, vorbim și apoi fug mai repede acasă, la copii. Alții vin mai târziu. Alții trec doar să mă salute sau să își salute niște prieteni. În fotografia de grup nu este toată lumea, la nicio ediție, tocmai din motivele de mai sus. E vânzoleală și eu mă bucur. Uneori sunt și bebeluși. Sau copii mai mari, care fac poze sau care se joacă alături, la Ludotecă. E animație, e viață. Nu mai stau să număr, căci se numără oamenii între ei. A venit o prietenă o dată, luase niște biscuiți și ceva dulce din drum. A intrat pe ușă, s-a uitat la pachet și mai că a dat să plece, căci și-a dat seama că pachețelul ei era simbolic, față de numărul de oameni prezenți. 🙂
În sală sunt și oameni care citesc blogul, dar și alți bloggeri prieteni. Pentru că și noi avem nevoie de energie, avem nevoie de conectare și de surse de inspirație, de îmbrățișări și de încurajări. Cred că imaginile de mai jos vorbesc mai bine decât o fac eu acum, așa că vă las nițel în compania lor.
Cine ne-a suținut ediția a 6-a
Susținătorii deja tradiționali: Eisberg – iubesc salatele, Sloop, Editura Litera, Solaris – belșug din natură.
Editura Litera a oferit fiecărei participante câte o carte de colorat, pentru adulți.
Mihaela Ioniță, fotograf profesionist la Dodo Studio, a fost și de această dată alături de noi. Intrați să vedeți ce fotografii superbe surprind ei cu bebeluși, copii, mămici însărcinate.
Biblioteca Metropolitană, Filiala Ion Creangă, a fost gazda noastră din nou. Ei ne sunt gazdă de la ediția a 2-a și noi nu ne mai săturăm de ei. 🙂 Nu uitați că vă puteți face abonament pe loc, este gratuit și îl puteți folosi în toate filialele Bibliotecii, rețea care are filialele în aproape toate cartierele bucureștene.
Cam aceștia sunt oamenii. În mare. O parte.
La final, am lăsat vorbitorul ediției a 6-a, omul care ne-a făcut o seară mai veselă și mai colorată, după o zi ploioasă, care ne atinsese până la piele, la propriu.
Diana Mihăilă – vorbitorul care a venit cu toată recuzita după el
Ediția a 6-a a fost dedicată organizării casei. Dulapul a fost, ca de obicei, piesa de rezistență. 🙂 În discuție, evident, căci nu a fost prezent în sală. Diana a venit cu toată recuzita după ea, la propriu. Haine, umerașe, organizatoare, cutii, accesorii. Păi e proffesional organizer, cum altfel putea să vină??? Adică profesionistul acreditat care ne învață să ne organizăm casa sau biroul așa încât să nu mai stăm grămadă cu lucrurile în cap și să mai putem și respira, căci de aici începe totul, de fapt. Nu numai că ne-a proiectat ditamai prezentarea, dar ne-a și demonstrat cum putem să ne împachetăm eficient tricourile atât pentru a le pune în dulap, cât și pentru a le lua cu noi în călătorie. Ne-a plăcut maxim! A ținut Diana sala la un nivel de energie de speriat, că nu mai știam ce să facem cu ea la ora 9 seara. 🙂 Poftim belea!
Nu o să vă spun toate metodele pe care Diana ni le-a povestit, ca data viitoare să nu mai lipsiți. 🙂 Însă vă spun că Diana are și un grup pe Facebook, din care musai să nu lipsiți, pentru că acolo postează des articole de citit musai, pentru inspirație.
Acestea fiind spuse, joi, pe 19 aprilie, are loc ediția a 7-a de proiect despre RELAȚIA DE CUPLU DUPĂ APARIȚIA COPIILOR. Și sunt în pregătire edițiile 8 și 9, după care cred că luam vacanță nițel – iulie și august. Ne revedem în septembrie cu idei noi și cu teme dintre cele mai interesante!
Cum să vă înscrieți la Mama Time Out
Vă reamintesc, participarea la eveniment este gratuită, însă accesul se face doar pe bază de înscriere. Pentru înscriere, vă rog să completați formularul de aici.
Rugăminte: vă rog să vă înscrieți doar dacă sunteți sigure că veți putea participa la eveniment. În cazul în care se întâmplă ceva pe ultima sută de metri, anunțați-mă pe sms sau email. Aveți în vedere că orice înscriere care nu este onorată cu prezența înseamnă un loc blocat, de care s-ar putea bucura o altă mamă, în puținul ei timp liber.
Despre conceptul Mama Time Out
Mama Time Out este un proiect florinabadea.ro și Health Connections și este dedicat femeilor din comunitatea blogului. În fiecare lună vom dezbate o temă diferită și vom avea câte un alt invitat.
Puteți propune teme pentru edițiile viitoare, în formularul de înscriere.
Despre edițiile de până acum
Ediția 1: Despre sănătatea femeii la trecerea dintre anotimpuri
Ediția a 2-a: Remedii creative de combatere a stresului zilnic
Ediția a 3-a: Mindfulness de sărbători
Ediția a 4-a: Cum planificăm bugetul de vacanțe și călătorii
Ediția a 5-a: Cum facem trecerea de la ”nu am niciodată bani” la ”banii nu sunt o problemă pentru mine”
Ediția a 6-a (despre care am vorbit mai sus): Idei despre organizarea eficientă a casei.
Ediția a 7-a (care urmează): Relația de cuplu după apariția copiilor
Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile de pe blogul de viata sănătoasă, puteti da LIKE paginii de Facebook sau vă puteți abona la Newsletter!
Sursa foto proiect: georgeionita.com și Imagine People – creație.