Am revenit cu proiectul florinabadea.ro – Turul restaurantelor. Astăzi este despre un prânz la BITE – restaurantul de pe str. Mătăsari 53, gândit într-o casă veche din inima zonei și amenajat pe design scandinav. Eu l-am vizitat într-o zi capricioasă de vară, când ploaia abia încetase și am putut să respir aerul proaspăt din grădina încă neatinsă de picior de om, în jurul prânzului. Data viitoare stau sigur ori pe una dintre terase, ori în grădina care mi-a făcut complice cu ochiul încă de la intrare.
Se știe deja că sunt fan design scandinav și tot ce înseamnă influențe nordice și hygge, așa că anul acesta caut și în București astfel de locuri. Și ce dacă în nord e frig? ”Bite este cel mai cald local nordic din București„ – după cum spun chiar proprietarii locului pe site-ul lor.
Locul
O casă cochetă, atmosferă cozy și un tapet cu influențe exotice, care mai îndulcește nițel din liniile simple de inspirație scandinavă. Tavanul înalt, lemnul și albul omniprezent te inspiră, dacă esti fan al genului. Mie mi-a plăcut mult și cărămida aparentă. Am rămas setată, pentru că încă nu am terminat amenajarea casei noi. 🙂
Poșeta mea de vară e dovada că am invadat spațiul cochet și liniștit de pe Mătăsari. 🙂
Data viitoare vin să lucrez aici.
Turul restaurantelor – prânz la BITE
Am luat un prânz de business la BITE. S-a dovedit că partenera mea era la fel de înfometată ca și mine – am verificat nivelul de foame, pe o scară de la 1 la 10, așa că ne-am comandat în voie supa cremă de sfeclă și cele 2 toasturi – cu avocado și telemea și avocado cu brânză burrata, care mie chiar mi-a păcut foarte mult. De altfel, BITE are un meniu separat de specialități cu avocado, pe care nu aveți cum să îl ocoliți.
Meniul lor este online, aici.
Recomand limonada cu soc, a fost senzație.
Masa noastră, foarte sățioasă. Pâinea de la supă a rămas, normal. După cât toast cu avocado am mâncat. 🙂
Supa cramă de sfeclă a fost ok, din ingrediente proaspete. Pentru mine însă a fost prea dulce. În capul meu era ciorba de sfeclă cu vită pe care am mâncat-o la o sindrofie într-un alt restaurant. 🙂 E de gust, evident. Și desigur ca e diferență între supă și ciorbă, ha, ha!
Preferatul meu a fost toastul de mai sus. Burrata m-a cucerit. Pentru cei care știu prea puțin despre specialitatea asta de brânză, a scris Adi Hădean aici despre ea.
Desertul
Colega mea și-a comandat desert: carrot cake. Am gustat, evident. Un desert corect pentru un restaurant care se poziționează pe partea de mâncare sănătoasă, cu ungrediente naturale. Adică deloc dulce, cu frișca la locul ei.
Eu am apreciat ceașca de capuccino, nota 10.
Nota de plată împărțită la 2 persoane a fost de 150 lei. Apreciați voi dacă e mult sau puțin.
În concluzie
Zona mi-a permis să găsesc un loc de parcare ușor.
Atmosfera a fost așa cum căutam, relaxată. Muzica ok, ne-a lăsat să ne înțelegem în cele 2 ore petrecute acolo.
Faptul că locul are multe zone – de la grădină la cele 2 terase, iar în interior și separeuri și spații comune aerisite, mi se pare foarte potrivit atât pentru lucru, cât și pentru întâlniri de business, dar și pentru citit o carte în liniște.
Serviciul ok, oamenii nici nu au stat în coasta noastră și nici nu au dispărut definitiv.
Meniul, după cum ați văzut, destul de minimalist, însă cu opțiuni gustoase, din ingrediente proaspete și naturale. Pâinea foarte bună, cu maia.
Turul restaurantelor – un proiect florinabadea.ro
Episodul 1 – la Frudisiac, între 2 întâlniri
Episodul al 2-lea – la Sindbad, cu copiii
Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile de pe blogul de viata sănătoasă, puteti da LIKE paginii de Facebook sau vă puteți abona la Newsletter!
Sursa foto: arhiva personală