Știți care e singurul lucru mai aglomerat decât metroul pe care îl folosim în fiecare dimineață? Frigiderul. 🙂 Problemele mele legate de frigider provin dintr-un fapt simplu: am fost crescută într-o familie care păstrează literalmente totul, de la pâine și. unt, la o temperatură cât mai rece, adică în frigider. Deci, dacă nu mă concentrez cu adevărat când despachetez alimentele, de obicei mă duc pe pilot automat, vârând 95% din alimente acolo. Doar că, în timp ce anumite alimente pur și simplu au un gust mai bun și își păstrează o textură mai bună atunci când sunt păstrate din frig, alte alimente mențin mai mulți nutrienți atunci când sunt lăsate afară. De exemplu, aerul rece poate descompune antioxidanții din anumite fructe și poate opri procesul de maturare al altora. Apoi, desigur, există produse care pur și simplu nu trebuie să fie acolo, cum ar fi sosul de soia. În supermarket l-ați văzut vreodată pe raft alături de lapte? Așadar, sunteți curioși ce alte alimente nu ar trebui să fie păstrate la frigider? Iată lista lor.
Top 10 alimente pe care nu ar trebui să le păstrăm în frigider și la care nu v-ați fi gândit
Roșiile
Pentru aceia dintre noi care am crescut vreodată roșii, atunci vom ști că acestea iubesc căldura și urăsc frigul. Se pare că ele încă își păstrează aversiunea la frig și după ce au fost rupte din vrej. Frigiderul nu este locul ideal pentru depozitarea roșiilor. Mai pot fi bune pentru gătit, dar nu cele mai bune pentru mâncarea proaspătă, dacă le ținem acolo.
Busuiocul
Roșiile și busuiocul merg bine împreună pe farfurie și se dovedește că au nevoi similare și în ceea ce privește locul de depozitare. La fel ca roșiile, busuiocul iubește căldura, iar perioadele lungi de timp într-un mediu rece, cum ar fi un frigider, îl fac să se usuce prematur. Un buchet de busuioc proaspat poate fi ținut într-o ceașcă de apă (ar fi indicat să o schimbăm în fiecare zi), departe de lumina directă a soarelui. Acoperirea cu o pungă de plastic va împiedica păstrarea umezelii.
Cartofii
Cartofii pot sta la rece, dar nu la temperaturi foarte scăzute precum cele din frigider. Cei mai mulți dintre noi nu au o pivniță (un loc răcoros și întunecat pentru a stoca legume rădăcinoase precum cartofii), așadar păstrarea lor într-o pungă de hârtie într-un loc răcoros (ca o cămară) este cea mai bună variantă. De ce hârtie? Este mai ușor pentru legume să respire decât în plastic, astfel încât cartofii nu vor putrezi la fel de ușor. Și de ce nu frigiderul? Depozitarea cartofilor la temperaturi scăzute transformă amidonul în zahăr mai repede, ceea ce poate afecta aroma, textura și felul în care se gătesc.
Ceapa
Ceapa nu iese din pământ cu acea folie de protecție. Pentru a dezvolta și menține stratul exterior uscat, trebuie să fie păstrată într-un mediu uscat- ca o cămară, care nu este la fel de umedă ca frigiderul. De asemenea, lipsa circulației aerului va face ca ceapa să se usuce, așa că nu este bine să o depozităm în apropierea cartofilor, care dau umezeală și gaz care pot face ca ceapa să se usuce rapid. Putem depozita ceapa într-un loc răcoros, uscat, întunecat și bine ventilat. Lumina poate face ca ceapa să devină mai amară.
Avocado
Dacă vom cumpăra un avocado tare, nu este indicat să-l depozităm în frigider, deoarece încetinește procesul de maturare. E bine să îl punem în dulap, în hârtie. Pe de altă parte, dacă avem un avocado perfect copt, pe care nu avem unde să-l folosim încă, depozitarea în frigider poate funcționa în avantajul nostru prin prelungirea timpului până la momentul folosirii, înainte de a deveni de nefolosit.
Citricele
Citricele preferate cum ar fi lămâile, limettele, portocalele și grapefruitul sunt cel mai bine conservate într-un coș de fructe. Dacă nu suntem siguri că vom mânca fructele timp de câteva săptămâni, ar fi bine să le așezăm într-un loc răcoros, uscat și bine ventilat (cum ar fi dulapul), pentru ca acestea să se odihnească până când suntem gata să le mâncăm.
Sosul iute
Capsaicina, compusul care îi dă sosului aroma iute, s-a dovedit a crește căldura corporală, stimula metabolismul și scade apetitul. Oh, are și un gust captivant de foc care face totul, de la pui la popcorn, mult mai gustos. Dar există o modalitate greșită de a-l păstra. După deschiderea unei noi sticle, majoritatea oamenilor îl pun în frigider, dar acest lucru este aproape întotdeauna o alegere greșită. Ar fi bine să verificăm eticheta mărcii preferate de sos iute, pentru a vedea dacă îl putem depozita în dulap/cămară, în funcție de ce ingrediente mai are în el.
Pâinea
În țările unde climatul este mai cald, mulți oameni își păstrează pâinea în frigider, ca mod de a o ține departe de furnicile flămânde. Deși este o strategie decentă, este una care va face pâine mai tare decât o stâncă. Dacă nu este un sortiment care ar trebui să fie înghețat, este bine să păstrăm pâinea într-un loc răcoros și uscat. Dacă avem tendința de a cumpăra pâine în cantități mai mari, este bine să optăm pentru acele sortimente care ne permit înghețarea și apoi să o lăsăm să se dezghețe complet înainte de a o mânca sau prăji – pentru cea mai plăcută textură și aromă.
Cafeaua
Dacă în prezent depozităm cafea măcinată sau boabele în frigider sau congelator, este neapărat necesar să le mutăm în cămară sau dulap! Frigiderul creează condens, care poate modifica aroma preparatului preferat.
Așadar, cum vi se pare? Știați aceste lucruri sau nu? Ce părere aveți?
Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile de pe blogul de viata sănătoasă, puteti da LIKE paginii de Facebook sau vă puteți abona la Newsletter!
Un răspuns la “Alimentele care nu se depozitează la frigider (listă)”
[…] Alimente care nu se depozitează la frigider. […]