Nouă ne plac foarte mult ouăle, iar fetele ar mânca zilnic la mic dejun, dacă le-aș da. Doar că eu încerc să mai variez ideile de mic dejun. Sunt câteva alternative pe care mă bazez și cu care nu dau greș niciodată. Prin rotație, meniurile de mic dejun și de mic dejun de post/vegetarian sunt pe masa noastră. Întorcându-ne la ouă, azi am făcut pentru prima oară brioșe pentru mic dejun, foarte gustoase și sățioase. Nu pot să vă mint, o rețetă mai simplă nici că există.
Aveam ouă multe la frigider și ceva legume în casă. Rețeta pe care o găsisem era de brioșe cu spanac. Dar de ce să risc să le mănânc singură? 🙂 Am adaptat repede și am înlocuit spanacul cu roșii și jumătate de fir de usturoi verde. Dacă nu aș fi fost cu gândul și la altceva, aș fi pus și câteva măsline și eventual porumb.
Așadar, ingredientele mele pentru brioșe de mic dejun:
- 5 ouă;
- 1/2 fir de usturoi verde;
- 5 roșiuțe tăiate subțire;
- 1 cub generos de brânză telemea;
- sare;
- piper;
- 1/2 linguriță praf de copt (mi-a fost teamă că nu vor crește).
Ingredientele sunt pentru 8 brioșe.
Mod de preparare:
- se spală legumele și se taie fin;
- se bat ouăle cu telul;
- se amestecă înr-un bol ouăle cu legumele;
- se răzuie brânza;
- se adaugă sarea, piperul și praful de copt.
25 de minute la cuptor
Am încălzit cuptorul la 180 grade și am pus tava de brioșe pentru 20 de minute la cuptor. Mi s-a părut că nu prea erau făcute și am mai lăsat 5 minute.
Au ieșit pufoase și ușoare, pentru că nu am pus făină și nici ulei.
Voi puteți încerca și alte variante, înlocuind ingredientele, riscul să nu iasă e destul de mic.
Jamila, această minunată a bucătăriei românești are o rețetă mult mai complexă, dacă vreți să o studiați aici.
Pentru mai multe rețete, vă invit să urmăriți rubrica FOOD AND NUTRITION de pe blog.
Printre cele mai citite și date mai departe articule din această categorie sunt aici și aici.