Categorii
Parenting

Cui ii e frica de LEGO?

LEGO_logoMulti dintre noi suntem familiarizati cu LEGO, inca de cand era noi tinerei. Putini copii din familiile noastre pot spune azi ca nu au interactionat cu acest brand. Sub o forma sau alta, dintr-o colectie sau alta, nicio casa fara LEGO, as spune ca e sloganul. Pentru ca jucariile sunt minunate si ca te poti juca cu ele in fel si fel de chipuri, forme si scenarii, despre care inchipuirea noastra nici nu ar banui ca exista. Se pare insa ca doar mie imi e frica de ele.

Incerc sa gasesc la ceilalti parinti intelegere, pentru ca doar ei stiu ce inseamna o camera a copilului, in care ordinea se pastreaza doar 10 minute dupa ce ai transpirat din rasputeri sa strangi, sa sortezi, sa cureti si sa arunci jucarii dezasamblate – toate adevarate pericole pentru cel mic. Insa nu din aceasta cauza imi e mie frica de LEGO, ci pentru ca am patit-o, la propriu. Noaptea, tarziu, inainte de stinge toate luminile din casa si de a merge la culcare. O ultima verificare in camera fetitei – sa vad daca e invelita, sa vad cum doarme, sa mai verific o data sa nu fie geamul deschis. Si ce sa vezi, increzatoare, cu usa de la hol deschisa, sa nu aprind lumina, pasesc in camera sa fac verificarile de rigoare. Si deodata, fara vreo avertizare, ma trezesc pe jos, gramada peste jucarii, tipand de spaima si supriza. Calcasem peste piese mici si foarte mici, inca intinse pe jos de la ultima..”joaca”. Intuneric, piesele ravasite, covorul inchis la culoare si…asa am ajuns sa imi fie frica de LEGO. Plus ca am speriat si copilul si vecinii in miez de noapte. Nici nu am avut curaj sa le spun ce s-a intamplat de fapt, acum e prima oara cand recunosc public acest lucru.

Acum cateva saptamani, cand am aflat vestea ca au fost inventati papuceii LEGO, eram asa de bucuroasa ca gandul meu de ajutor a ajuns pana la producatori, ca nu mai stiam cu cine sa ciripesc vestea. Oricum, gata cu frica! Au aparut papuceii, dar pana voi avea acces la ei, am adus o regula noua in casa – ”joaca” se strange de-a binelea inainte de culcare, indiferent de planseta sau de stadiul jocului! Avem cutii si cutiute pentru colectii si am invatat sa le folosim! Ca sa nu ne mai fie frica de aceste jucarii minunate! 🙂  Si nu mai pasesc niciodata in camera fara lumina si fara sa evaluez situatia cu mare atentie!

Si, la final, stiati ca numele firmei a fost ales “LEGO”, din danezul “leg godt”, tradus aproximativ  “joaca-te bine”? Coincindenta a facut ca in latina sa insemne “eu studiez” sau “eu construiesc”! Brandul LEGO s-a conturat in atelierul unui tamplar sarac din Danemarca. Acesta a inceput afacerea in 1932 cu producerea unor mici jucarii din lemn. Acestea au devenit destul de cautate, din momentul in care i-a venit in ajutor fiul sau, de 12 ani – acestuia i-a venit ideea de a realiza seturi de astfel de jucarii.

Succesul urias al conceptului LEGO are la baza versabilitatea pieselor. De pilda, un set LEGO din anii ’60 poate fi combinat cu unul din 2000, intr-un numar nelimitat de solutii, pe care fanii din comunitatea virtuala le experiementeaza si le impartasesc intre ei, intr-o retea care creste zilnic. Deci, nimic de temut! Doar atentie la piese, cand sunt intinse pe jos! 🙂

Sursa foto: Noriel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.