Categorii
Blog Sănătate și wellbeing

Mamele raman femei: se machiaza, se ingrijesc, se parfumeaza, calatoresc

Eram in parc, la cateva saptamani dupa ce nascusem si tocmai o hraneam pe bebelusa. Sunetul telefonul m-a trezit din visarea in care picasem, intr-o luna de vara in care toata suflarea cartierului era la mare. ”Vin inspre casa, te gasesc? Vreau sa trec sa te vad!”, imi zice vocea de la celalalt fir. Una dintre prietenele mele, de a carei aparitie ma bucuram mereu. ”Da, sigur, ma gasesti, unde sa fiu?! La dispozitia fetelor, afara!”, ii zic vesela. Ne-am imbratisat cand a aparut si am lasat-o sa o admire pe Mariuca, cuibarita la mine in brate. Evident ca m-am si bucurat de aprecierile ei: ”Dar tu esti neschimbata, parca n-ai fi nascut!” Toate bune pana aici, imi face bine un asemenea compliment. Dar ma blochez nitel la continuare: ”A, uite, ai si manichiura si parul vopsit!” (???). ”Pai, da, stii, mamele raman femei, ai uitat?!”, ii raspund cu ochii mari de uimire. Se balbaie, se inroseste putin si luam alta vorba.

Mamele raman femei! Sau poate nu?

Ca e o intalneala in familie sau intre prieteni – nunta, botez sau o alta sindrofie – ori intalnire profesionala, lumea nu inceteaza sa se mire de felul cum arata femeile care au copii. Dialogul e cam asa:
– Florina, dar tu arati foarte bine! (Sesizati ”dar”-ul de la inceput de fraza). Te-ai si machiat, ai fost la coafor!! (Mirare de neinteles, e o nunta, intr-o locatie cu dress code!! Daca nici aici nu scot si eu rochiile de doamna, pantofii cu toc si nu ma duc la coafor, atunci cand??)
– Da, multumesc, asa e, ma simt bine! (Primesc complimentul, asa cu subinteles cum e trimis. Ma gandesc ca nu are rost sa zic de putinele ore pe care le dorm, de mesele pe fuga si de multitaskingul care ma pune zilnic la grea incercare).
– Dar copiii unde sunt? Sunt bine? (La o nunta cu public adulti de varsta a doua, las fetele cu bunicii. Ele s-ar plictisi ingrozitor si sigur ar deranja nitel pe acolo. Dar sesizati ce repede se face legatura intre felul cum arat eu, deci am petrecut timp ca sa ma aranjez si ma maimutaresc in oglinda, in vreme ce fetele au avut de suferit.)
– Da, da, mereu se simt minunat cu bunicii! zic zambind.
– Pf, eu nu aveam timp nici sa ma pieptan si oricum luam copiii peste tot cu mine! Nu voia nimeni sa stea cu ei! (Am mai auzit asta cu pieptanatul si spalatul pe cap. Nu ma dau mare, stau prost si eu la capitolul asta, dar e vorba de prioritati, pana la urma.)
Ei, cam asa e dialogul, in mare. Cumva, ne-am obisnuit ca proaspetele mame sa fie doar….mame. Adica sa fie preocupate exclusiv de copii, de ingrijirea si starea lor de bine. Daca se ocupa cat de putin de ele, deja e ceva dubios. Sigur casa, copiii si barbatul au de suferit ca s-a machiat femeia nitel azi si si-a mazgalit si ea unghiile cu rosu. Barbatii insisi ridica din sprancele lor stufoase daca vad femeile pe tocuri: ”Nevasta, ti-ai luat amant?!”.

Voi ce credeti? Ati trecut prin asta? Cum ati reactionat la intrebarile si remarcile celor din jur?

Mamele raman femei si devin consumatoare atente de produse si servicii pentru femei

Imi place sa zic ca dupa ce am nascut, atat prima, cat si a doua oara, am devenit si mai atenta cu mine. Si nu sunt singura, am prietene la fel de atente. Am devenit mai scrupuloase in legatura cu alimentatia noastra, mai atente la corpul nostru – am inceput sa facem miscare planificata, suntem atente la postura, la parfumul pe care il purtam, la bijuterii, la ce cosmetice folosim, la garderoba (am schimbat-o total de cateva ori), la incaltaminte, la gadget-urile pe care le folosim cel mai mult, la masina pe care o conducem, la locurile unde mergem in vacanta – cu familia sau doar cu prietenele. O, avem o lista enorma!
Personal, am fost mai atenta la bugete si am devenit adepta calitatii, in detrimentul cantitatii. ”Less is more” a devenit noua mea deviza. Pentru ca timpul nu ma mai lasa sa cotrobai mereu dupa alte produse sau servicii, fac investitii, nu ma aruc la costuri. De regula, ce e ieftin sau gratis, ne costa de fapt foarte mult!
Dupa ce am devenit mama m-am trezit, ca sa zic asa! Am avut multe revelatii despre mine, ca femeie si am devenit mai constienta.

Ce produse si servicii folosesc cel mai mult in ultimii ani

In poseta am mereu cu mine:

  • ruj si gloss (vreo 3-4 tipuri);
  • trusa de machiaj;
  • creion dermatograf si rimel;
  • fond de ten si blush;
  • parfum;
  • roll on;
  • crema de maini;
  • creion corector pentru imperfectiuni ale tenului;
  • crema de fata cu spf 50+, indiferent de anotimp;
  • ata dentara;
  • ceara dentara (urmez un tratament ortodontic de lunga durata);
  • perie de par;
  • ochelari de soare;
  • pasta de dinti si periuta;
  • apa, indiferent de anotimp. Am scris care e treaba cu apa si de ce asa de importanta si pentru noi, dar si pentru copii, aici.

Ce servicii folosesc frecvent – lunar sau bilunar:

  • manichiura;
  • pedichiura;
  • vopsit si coafat;
  • masaj;
  • sport;
  • tratamente cosmetice;
  • tratamente corporale.

Pe langa acestea, am in poseta mereu:

  • laptop;
  • telefon mobil;
  • agende – plannere si de notite;
  • pixuri si creioane.

Imi plac multe instrumentele de scris, asa se explica cele de mai sus. 🙂 Plus ca mereu am ceva de scris, emailuri de trimis si tot asa.
Pe ce mai dau banii:

  • pe haine;
  • pe carti.

O stiti pe Liana Popa, de la http://avetisiperoz.ro/? De la ea invat ce inseamna ”Belsug la Pret Redus” – este o campanie pe care a inceput-o cu ceva ani in urma, la fel si ”Cate 5”. Intrati pe blog, veti afla lucruri despre cum sa cheltuiti banii cu cap si sa va bucurati de produse de calitate, de care sa nu va plictisiti. Recent, a inceput campania Garderoba capsula. Ne aflam in plina perioada de reduceri, deci e numai buna o asemenea informatie.

Pusa pe cantar, poseta mea are 6 kg. E mult, e putin? Poseta voastra cat cantareste?

Da, cateodata mai am in poseta si un tricou de schimb sau alte obiecte de imbracaminte, pe care ma rusinez sa vi le mentionez.
Despre acest subiect, a mai scris si Ana Nicolescu, aici, usor din alta perspectiva, dar si Roxana Dulgheru, aici. Asta ca sa vedeti ca nu sunt singura careia i s-a nazarit un asemenea subiect. 🙂
Abia astept sa imi povestiti si voi despre poseta voastra si ce contine ea! Dar, mai ales, sa imi ziceti daca ati pus-o vreodata pe cantar! 🙂
Deci, mamele raman femei sau nu? E bine si sanatos asa, in ciuda lumii si a satului care nu mai poate de grija lor?
Daca doriti sa fiti la curent cu noutatile de pe blogul de viata sanatoasa, puteti da LIKE paginii de Facebook sau va puteti abona la Newsletter!
Sursa foto: aici

0 răspunsuri la “Mamele raman femei: se machiaza, se ingrijesc, se parfumeaza, calatoresc”

Hai ca imi era chiar teama cand am scris articolul, de fapt dupa ce l-am publicat, ma gandeam: stai sa vezi acum ce rosii imi iau, ce imagine de nemernica, care cheltuie banii si timpul copiilor, o sa am. Am fost placut surprinsa sa citesc ca, multe femei, nu doar cunostintele mele, inca mai fac dus, se dau cu una alta pe fata si se mai duc pe la coafor 🙂

Ha, ha! Mi-a placut asta cu fac dus!! 🙂 Da, pai, cum ziceam, depinde de fiecare si de prioritati. Eu nu beau alcool, nu fumez, nu cheltui bani pe sucuri. Dar dau la saloane si prin magazine. 🙂 Fiecare cu viciile lui, ce pot sa zic??

Foarte bun articolul !Sunt de acord cu tine,intrutotul!Poate urmează și unul cu titlul :”Și nevestele rămân femei”…aviz soților…

Eu privesc cu uimire imaginea pe care oamenii o au in privinta mamelor. Zici ca umanitatea s-a inmultit prin diviziune pana acum si m-am gasit eu mai cu mot sa fac un copil. La botezul fiicei mei o prietena de a mea m-a felicitat ca mi-am facut timp “sa ma aranjez”. Se astepta oare sa vin in pijama si eventual cu lapte regurgitat pe umar? Eu de cand am nascut simt nevoia sa fiu si mai cocheta, mai ales ca am fata, care o sa ma priveasca macar la inceput ca pe un model.

Exact ce spuneam!!! Daca nu avem lapte regurgitat si nu vorbim doar despre biberoane si bavetici, e ceva dubios cu noi. Sau, mai rau, nu suntem mame prea bune. 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.