Categorii
Evenimente si Proiecte pe care le sustin Parenting Relații armonioase

Ne conectam la copiii nostri?

Cred ca toate discutiile legate de conectare cu ceilalti au foarte mare legatura cu noi insine. Suntem conectati suficient la noi insine? Ne cunoastem suficient de bine, cu bune si mai putin bune, ne recunoastem emotiile si suntem capabili sa le exprimam si gestionam? Daca raspunsurile la aceste intrebari sunt edificatoare, am putea, in opinia mea, sa continuam si discutia despre conectare la ceilalti. Si, daca avem copii, ar fi minunat sa putem stabili conexiunea cu noi insine, ca sa se poata realiza natural si autentic si conexiunea cu acestia.

Nu sunt expert, sunt o mama care am experimentat suisuri si coborasuri, care am tipat candva, care am fost prea obosita sau coplesita, ca sa ma pot conecta la copilul meu. Care am uitat de joc si bucurie, lasandu-ma antrenata in prea multe treburi casnice sau profesionale. E mult prea adevarat ca ceea ce ai in interior se oglindeste si afara. In ceilalti, in comportamentul si atitudinea lor!

Fericiti sunt copiii cu parinti linistiti si fericiti! Pentru ca se va produce cu usurinta aceasta conectare emotionala, care reuseste sa genereze rezultate de durata. Si atunci dispar tipetele, pedepsele si amenintarile sau conditionarile. Se instaleaza armonia si autodisciplina! Ceea ce ne dorim cu totii, sa avem acum si in viitor, sa pastram in inima si in familie!

Intre timp, ne ajutam de sfaturi si idei ale expertilor si ale celor cu mai multa experienta decat noi. Pentru ca, desi ar trebui sa vina din inima, daca exista iubire, de multe ori suntem prea absorbiti ca sa mai vedem firescul si simplul din viata noastra.

Maine voi merge la evenimentul pe care cei de la TOTUL DESPRE MAME si INSTITUTUL PENTRU FERICIRE il organizeaza cu ocazia lansarii cartii: „Parinti linistiti, copii fericiti: cum sa inlocuim tipetele cu conectarea”, semnata de DR. LAURA MARKHAM, expertul de parenting numarul unu din SUA, fondator www.ahaparenting.com, doctor in psihologie clinica. Se pare ca este un ghid revolutionar pentru cresterea copiilor responsabili, capabili, fericiti si autodisciplinati. Abia astept sa citesc si sa va spun si voua idei care m-au atins pe mine de aici.

Lansarea cartii preceda cele 4 conferinte pe care autoarea le va sustin autoarea pe 14 si 15 noiembrie 2015, la RIN GRAND HOTEL, despre dezvoltarea si mentinerea unei relatii armonioase in familie: „Parinte linistit, deci copii fericiti”, „Creste un copil inteligent emotional”, „Parinti linistiti, frati fericiti” si „Parenting linistit: mindfulness si autocontrol”.

Am mai scris despre acest subiect aici. Revin cu detalii, dupa eveniment!

Sa ne fie cu folos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.