Categorii
Parenting

Ne jucam?

jocuri NorielAti facut un test cu pustii vostri, punandu-i sa aleaga intre a se juca pe calculator si a se juca impreuna cu voi unul dintre jocurile Scrabble, Maimu stie sau Nu te supara frate ? Am rugat eu cativa prieteni sa testeze interesul copiilor pentru una dintre variante si..ghiciti ce? Au ales varianta de jocuri educative. Nu ne asteptam niciunul dintre noi, surpriza a fost mare. Si bucuria deopotriva.

Dupa ce ne-a trecut extazul legat de alegerea copiilor, ne-am intrebat care ar putea fi motivele din spatele acestora. Ce anume i-a determinat pe pustii nostri sa prefere jocurile copilariei noastre in defavoarea acelora mai noi si mai atractive online. Unii au fabulat despre maturitatea copiilor care ar incepe sa faca diferenta dintre jocurile cu adevarat creative si stimulatoare si celelalte (uau :)), altii ca sa vezi ce rol ar avea imaginile in viata copiilor (de parca cele animate nu au, chiar mai mult), altii ca ce tari sunt copiii nostri – seamana cu noi :), sau ca gata – copiii nu se mai lasa manipulati de jocurile pe calculator. Ha, ha, nu mai puteam de ras. De fapt, ne-a placut sa lasam fantezia sa topaie in capul nostru si la final chiar ne-am dat seama ca alegerea are legatura foarte mult cu noi. Nu ca noi le-am fi indus mesaje subliminale, ci ca alegerea unor asemenea jocuri inseamna pentru ei de fapt petrecerea timpului impreuna cu noi, distractie pe cinste, harjoneala si voie buna.

Adevarul este ca la noi in living cand se intinde Remi, incepe un scandal fara seaman. Ne dam imediat in vileag in bloc ca jucam ceva. Aruncam unii in altii cu hartie, se varsa pahare de apa sau alte licori – din greseala, evident. Se tine evidenta castigatorilor si unii incerca sa triseze, dupa care tam tam-ul revine. Si tot asa, de zici ca suntem ielele din miezul padurii, si nu alta. Tipam, topaim, ne reclamam, contestam tot, ne imbratisam, inevitabil plangem si apoi ne imbratisam iar. Orice joc de grup aduce dupa sine multa pasiune si efervescenta, exprimate zgomotos si fara bariere. Ne distram impreuna, invatam si provocam un haos care ne ajuta sa ne conectam unii la altii.

Ce pot sa marturisesc este ca nu ne iese asa de des pe cat am vrea si am avea nevoie. Dar vestea buna este ca odata cu venirea toamnei, cand tentatiile jocului afara au scazut, revin si momentele de joaca in familie. Le asteptam cu un ceai cald de scortisoara, turta dulce sau floricele de porumb! Uite asa, in ciuda jocurilor pe calculator, care au si ele rolul lor, dar nu iarna asta. Am zis! 🙂

Fotografia mea cu jocuri educative si distractive ati vazut-o? 2 vrafuri intregi, ca pentru un dependent de Noriel. Sa ne fie de folos!

Sursa foto: arhiva personala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.