Am curaj să vă spun cel mai mare secret aici, pe blog. Dacă mă puneți să aleg vreodată între o prăjitură și pâine, eu aleg pâinea. Ca să fie clar de-acum, e pofta mea cea mai păcătoasă. Deh, fiecare cu ale lui. Așa că vă închipuiți ce am mâncat la Paris, câteva zile, nu? Mi-a alinat îngrijorarea o prietenă, localnică: ”Lasă, dragă, că asta e de calitate, nu îngrașă, ai să vezi!” Am socotit eu că știe femeia ce spune, așa că m-am bucurat fără opreliști, câte zile am stat, de pâine de toate soiurile, cu untișor din ăla, de ne lingeam buzele. No regrets, yey! Și să revenim la ale noastre aici, pe aceste plaiuri, vreau să mai scot totuși grâul nițel din alimentația zilnică și ușor ușor, cam tot glutenul, că mă suspectez de niște lucruri. Povestesc, dacă se confirmă. Până atunci, luați de aici cea mai simplă rețetă de pâine fără gluten, care se poate face la cuptor și cu ajutorul mixerului. Deci cam pentru oameni comozi, așa ca mine. 🙂
Rețetă de pâine fără gluten
Ingrediente:
- 250 gr. făină Universal Mix, Schar
- 4 gr. drojdie uscată
- 250 ml apă călduță
- 1 lingură ulei de măsline.
Pregătirea:
Cuptorul se preîncălzește la 180 de grade. Noi avem cuptor electric.
Mod de preparare:
Într-un vas pentru frământat (noi am folosit vasul de mixer) se pun: apa, uleiul și un praf de sare. Se adaugă făina și drojdia și se frământă/mixează timp de 4 minute.
După ce se frământă toată compoziția (4 minute), cu mâinile umede, se formează o minge de aluat și se așează în vasul de copt, care a fost uns în prealabil cu unt.
Se lasă la crescut timp de 30 de minute. Apoi se introduce în cuptor pentru 40 de minute. La final, arată așa.
Gata!
Sper că v-am făcut poftă cu această rețetă. Las mai jos mai multe foto, ca să vă fac și mai multă poftă! 🙂
Ca să știți că îi puteți implica și pe pitici, atât de simplu e!
Se și taie foarte ușor și e și puțin pofoasă, cum la mașina de făcut pâine nu ne-a ieșit niciodată.
Voi ce rețete de pâine fără gluten mai faceți acasă?
Cum vă mai pot ajuta eu – programe pentru voi
Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile de pe blogul de viata sănătoasă, puteți da LIKE paginii de Facebook sau vă puteți abona la Newsletter!
Sursa foto: arhiva personală
11 răspunsuri la “Rețetă de pâine fără gluten”
Unde se gaseste acel mix de faina fara gluten?
În supermarket. Eu am luat de la Kaufland, însă se găsește cam peste tot cred.
Ne poti recomanda si un alt tip de faina similar?
Multumesc.
Eu am incercat și cu altele, dar e prima cu care îmi iese la fix. De restul nu am fost mulțumită, poate pentru că nu am știut eu cum să prepar….
Hey buna, tocmai ce am testat reteta (am lasat la dospit 1 h si s a dublat) si am bagat la 190 grade timp de 45 de min. A iesit o super paine pufoasa si gustoasa . Multumesc pt reteta
Super! Mă bucur tare mult!
Buna. Am facut painea dupa reteta Dvs., cu acelasi mix de faina, insa am lasat la dospit 30 minute, cum ati scris dar nu si-a dublat volumul, nu a crescut deloc. Oare drojdia sa fie problema? Ce drojdie ati folosit? Multumesc!
Posibil sa fie de la drojdie. Încercați cu cea crudă. Dar se mai întâmplă, dacă pui apă mai fierbinte să nu crească. Nici nouă nu ne-a ieșit din prima, după încercări repetate. 🙂
Nicio reteta de paine fara gluten nu mi-a iesit! O voi incerca, insa nu merge cu drojdie normala ca are gluten. Sa vedem ce iese!
Astept sa imi zici! 🙂 Toti cei care mi-au scris au zis de bine!
Am făcut din faina Schar neagră am pus maia naturală și am pus în ea niște măsline negre tăiate, apoi o las la dospit 24 de ore.