Se văd atât de bine rezultatele tratamentului cu Dermapen, încât mi-am propus să le mențin cât mai mult timp. Am scris AICI despre acest tratament. Am făcut 3 ședințe, însă cel mai important este faptul că acest tratament acționează din interior, așa încât tenul arată din ce în ce mai bine, până la 6 luni de la ultima ședință. Nu există niște obligații legate de produsele de folosit după ce se termină tratamentul, însă eu am fost mai motivată să îngrijesc mai bine tenul. De altfel, mi-am dat seama că de vreo 12 ani încoace, de când am copii, nu prea am avut o rutină așa complexă de îngrijire a tenului. Adică în afară de un tratament cosmetic o dată la 2-3 luni și de demachiere, plus crema hidratantă, alți pași nu prea am urmat.
Din păcate, în cele 2 sarcini nu am fost foarte riguroasă nici cu protecția împotriva soarelui. De aceea, am și rămas cu niște pete pigmentare, cu care mă chinui în prezent. Abia în ultimii ani, am aflat adevărul despre foto – protecție: că se folosește 365 de zile pe an, nu doar vara, la soare. Și că ar trebui aplicată, dacă umblăm prin soare, din 2 în 2 ore. Acum, că știu, la mare sau la munte nu stau niciodată fără pălărie amplă și fără ochelari de soare. Și niciodată după ora 11 sau înainte de ora 17.00. La mare, în iulie, nu am putut sta la soare până la ora 19.00, de exemplu. Și cu protecție chiar și atunci.
Tratamentul cu Dermapen m-a ajutat pentru rejuvenare, el acționând la nivelul colagenului, a cărei producție o stimulează. E bun și pentru cicatrici, doar că la mine nu e cazul, că nu am avut acnee. Însă m-a ajutat mult pentru petele pigmentare, dincolo e partea de revitalizare a chipului, în general. Unde da, este nevoie, pentru că vorbim de un ten 40+, să nu ne ascundem după deget.
Așa că imediat după ce am finalizat tratamentul și după ce m-am consultat cu medicul meu de la clinica Dermaceutica, mi-am construit această rutină, cu următoarele produse:
- Dimineața:
– demachiere cu apa micelară de la CeraVe, care îmi place mult că e fără parfum și alte prostii;
– curățare cu gelul de curățare din aceeași gamă, de la CeraVe (data viitoare o sa vreau să iau un gel spumant);
– aplicare cremă hidratantă CeraVe, care îmi place pentru că are și SPF 25, plus un aplicator prietenos;
– aplicare ser pentru ochi cu cafeină și extract de ceai verde – pentru cearcăne și senzația de ochi umflați, de la The Ordinary;
– aplicare cremă cu SPF 50 când ies din casă, de la Avene (nu mai ies afară fără SPF 50).
În perioada aceasta nu prea am folosit machiaj, pentru că îmi pun masca și nu îmi place senzația pe care o am cu stratul de fond de ten și mască. Doar mascara și creion ochi. Dar machiajul va rămâne subiect pentru alt articol. 🙂
- Seara
– demachiere cu apa micelară de la CeraVe;
– curățare cu gelul de la CeraVe;
– aplicare ser pentru ochi;
– aplicare fiolă din kitul de 7 zile Derma Plus de la Gerovital (program intensiv de îngrijire) – o fiolă pe seară, timp de 7 zile. Pauză 3 săptămâni, după care poate fi reluat.
sau
– aplicare fiolă vitamina C de la Benemedio, 1/2 fiolă în fiecare seară (în cele 3 săptămâni de pauză dintre aplicările cu fiolele Gerovital).
Uneori, noaptea, mai aplic și crema de la GamArde – white effect, special pentru noapte. Dar, acum, când aplic aceste fiole, parcă nu mai simt nevoia și de cremă.
- Săptămânal
De obicei, când fac cada de relaxare, aleg să fac și gomajul pentru față și gât, ca să efoliez cu regularitate, dar nu prea des, să nu usuc tenul pentru tare. Folosesc de la GamArde, gomage eclat.
Momentan, acestea sunt produsele de îngrijire a tenului pe care le folosesc și rutina mea. Nici nu vreau sa exagerez, pentru că timpul e limitat, dar și pentru că eu nu am probleme cu tenul. Nici cu porii, nici cuperoză, nu mă înroșesc a frig și nu am alte simptome.
De altfel, rutina basic pentru un ten sănătos se face în pașii aceștia:
- curățare;
- exfoliere;
- hidratare;
- protecție.
Ce mai vreau să introduc peste iarnă
Aș vrea să introduc în rutina de îngrijire a tenului un serum antiaging de aplicat ziua. Și mai vreau pentru pigmentări un acid azelaic, trebuie să întreb medicul în ce combinație și cu ce frecvență și dacă îmi recomandă și o cremă cu retinol. Deja când începem să vorbim de serumuri și acizi, trecem la next level, nu mai vorbim despre o rutină de bază. Dar pentru că mă preocupă îmbătrânirea tenului și pentru că vreau să o încetinesc cât mai mult, aș vrea să încep să înțeleg și să folosesc și din această zonă produse, sper cât mai blânde și mai naturale.
După ce termin researchul pe tema aceasta, voi scrie din nou și sper să vă ajute și pe voi. Caut soluții cât mai blânde și naturale, fără parabeni și chimicale, care să ne ajute. Am deja salvate multe branduri pe care aș vrea să le încerc, abia aștept să vă povestesc.
Eveniment pentru voi – 28 octombrie, live, pe Facebook
Pentru acelea dintre voi interesate de subiect, să știți că pun la cale o serie de live-uri în colaborare cu medicul dermatolog Ana Pirvan, de la clinica Dermaceutica. Primul din serie este chiar unul despre ”Rutina de îngrijire a tenului”.
Este programat să îl ținem săptămâna viitoare, live, pe pagina mea de Facebook, de la ora 14.00 și vom vorbi chiar despre cum se schimbă rutina toamna. Dați like paginii mele de Facebook, ca să vă apară în feed și dați de veste și prietenelor voastre despre live. Vă aștept, cu această ocazie, cu întrebări, ca să pregătim liveul despre rutina de îngrijire a pielii. Aici, în comentarii, desigur. 🙂
Să fie cu folos, pentru noi toate!