Nu există întrebarea mai grea decât: ”Noi ce mâncăm mâine?”. Decât, desigur, ”noi ce mâncăm azi?”. Dar cred că voi, cei care veniți pe blogul de viață sănătoasă, ați citit despre meniul săptămânal, cea mai bună strategie în bucătărie și ați trecut deja peste aceste anxietăți. Și pentru că această toamnă blândă încă ne mai ține în brațele ei, am pregătit 3 caserole pentru voi, cu 3 salate pentru prânz la birou.
De ce e bine să ne luăm pachețel la birou
Sunt mai mult motive, eu o să vi le spun pe ale mele:
- Mă costă 1/3 din cât aș cheltui pe mâncare în oraș;
- Știu ce mănânc, nu există riscul să cumpăr și să arunc, pentru că e ori prea sărată, ori prea grasă ori fără gust;
- Mănânc ce poftesc eu, nu aleg din ofertele meniurilor;
- Ingredientele mele sunt proaspete și le combin cum vreau eu;
- Mâncarea mea nu îngrașă, nu pun potențiatori de arome, glutamat ori amidon.
Sigur că nu e mereu posibil să mergi cu borcanul/caserola după tine, sunt zile în care ești pe teren, să zicem. Dar și atunci poți să îți faci un mega sendviș de acasă și tot ieși în câștig, din toate punctele de vedere.
Prânzul la birou – 3 idei de salate
Am ales pentru salate spănăcel (baby spinach) și un mix din endivia, frisee& radicchio, la care am mai pus eu niște rucola din frigider și niște praz (să nu mai ziceți la nimeni). 🙂
1.Salată cu spanac, năut și cartof dulce
E una din preferatele mele, pe care o mănânc și în zile de post, când nu pun parmezan. Năut găsiți în mai multe variante în magazin: vrac, pungă și conservă. Eu am folosit o conservă fără bazaconii, din lipsă de timp.
Ingrediente:
- spanac – 1/2 pungă de la Eisberg, ready to use (nu mai e nevoie de spălare și sortare);
- 1 cartof dulce fiert (poate fi și copt);
- Năut – 1 căuș;
- Parmezan ras, după gust;
- 2-3 pufuri de ulei de măsline;
- Sare și piper, după gust.
Ar mai fi mers niște linte, dar mi-am dat seama că nu aveam decât roșie și mie în combinația asta nu îmi place cea roșie.
Mod de preparare: am pus spanacul primul, am așezat cartoful fiert feliat deasupra, năutul și la final am ras parmezan. Atât de simplu.
Caserolele mele sunt de sticlă, am pus capacul și am trimis-o la frigider pentru soț. I-am pus și 2 rondele multigrain, ca să fiu sigură că se satură. Știți că în cazul în care la prânz nu mâncați și ceva carbs mai consistenți, veți fi tentați să luați o gustare pe la 5, care nu mai e deloc sănătoasă (un covrig, o eugenie etc).
2. Salată de ton cu fasole roșie și quinoa
Zilele trecute am luat ton din supermarket și l-am făcut la cuptor. A fost ge-ni-al! După care mi-am dat seama că aș vrea să fac o salată. Și ia tonul de unde nu e! Așa că pentru salată am cumpărat ton bucăți în suc propriu, la conservă. În cursul săptămânii nu am timp să alerg prin marile magazine, din păcate. Dar salata a ieșit foarte bună. Tonul e sățios și nici nu miroase în încăpere, când desfaci pachetul.
Ingrediente salată:
- 1 conservă de ton în suc propriu, scursă bine (poate fi bucăți sau mărunțit)
- 1/2 pungă de spanac de la Eisberg;
- 1/2 cana quinoa fiartă (la 1 cană de quinoa puneți 3 căni de apă);
- 2-3 linguri fasole roșie (am luat o conservă fără bazaconii);
- 2 linguri porumb fiert (fără zahăr);
- 4-5 roșiuțe tăiate cuburi;
- 1/2 avocado tăiat cuburi.
Ingrediente dressing:
- 1/2 iaurt mic;
- zeama de la jumătate de lămâie;
- pătrunjel tocat mărunt;
- 2 pufuri ulei de masline;
- praf de sare și piper, după gust.
La această salată dressingul face toată muzica, veți vedea.
Btw, pentru alte idei de dressinguri intrați pe acest articol.
Mod de preparare: pentru că e o salată cu dressing și nu vrem să se ofilească până la momentul servirii, am pus dressingul primul. După care am pus quinoa, care e deja fiartă și nu mai atrage sos, spanacul, legumele și cuburile de avocado, iar la final peștele. Puneți așa la frigider, iar la prânz amestecați conținutul. Dacă luați salata la borcan, e mai ușor să agitați borcanul și să serviți.
3. Salată de curcan cu sos de avocado și mix de frunze
Curcanul e o proteină de bună calitate și e potrivit pentru masa de prânz. Eu l-am gătit la cuptor, ca de obicei. Și la această salată, sosul face toată muzica, dar asta veți afla abia la momentul servirii. 🙂
Ingrediente salată:
- 1/2 pungă de salată mix de la Eisberg (sunt mai multe mixuri, puteți să alegeți ce vă place);
- ½ avocado;
- 1 porție de curcan la cuptor, tăiat cuburi;
- 4 roșiuțe tăiate cuburi;
- 2 castraveţi tăiați cuburi;
- ½ ardei gras roşu tăiat cuburi.
Ingrediente dressing:
- ½ avocado;
- 2 – 3 pufuri ulei de măsline,
- 3 linguri iaurt;
- 2 linguri zeamă limetă;
- sare și piper, după gust.
Pentru că avocado-ul a fost ready to eat, am făcut repede sosul, fără nicin aparat ca să mă ajute. Mmmm, ce bunnnn!
Mod de preparare salată: am pus dressingul primul, apoi legumele, curcanul și la final, salata. Am pus capacul și am lăsat la frigider pentru a 2-a zi. E preferata mea, deci a fost prânzul meu, cu 2 rondele multigrain.
Prin urmare, sper să vă ajute ideile mele de salate pentru prânz la birou. Să le îmbunătățiți voi sau să le adaptați după gusturile voastre. Orice, numai să nu mai dați 30 de lei pe o salată în oraș, vă rog mult!
Voi ce salate pentru prânz la birou ați pregătit până acum?
Vă invit să mai citiți pentru inspirație:
- Salate de post, delicoase și ușor de preparat
- Mituri despre salate, ca să râdem pe săturate
- Salatele la pungă și cele mai des primite întrebări despre ele
- 2 feluri de mâncare simple în care am introdus rucola
- 15 idei de prânz la birou
- Ce si cum mâncăm de post
- 5 idei de smootie – uri pentru energie
- Meniu de post pentru 6 zile
Sursa foto, arhiva personală
2 răspunsuri la “3 salate pentru prânz la birou”
Buna ziua! Delicioase salate! Pe cea cu ton am mai facut-o si eu. As vrea sa stiu ce marca sunt rondelele de multigrain si de unde le luati. Multumesc mult pentru toate ideile impartasite! Irina H
Buna ziua!
Sunt Finn Crisp, eu le iau de la Mega.
Ma bucur ca imi scrieti. 🙂