Categorii
Blog Travel, Sports & Fun

Topul site-urilor pentru rezervări cazare

Iar m-a lovit dorul de ducă. Așa că mai scormonesc după informații folositoare și vouă. Azi vorbim despre rezervări cazare. După câteva experiențe cam nefericite cu hoteluri alese de agențiile de turism, nu am mai delegat rezervările pentru cazare nimănui, ci ne-am ocupat personal. Facem toată treaba online, după un research meticulos. Verificăm pe google și citim cu atenție recenzii de pe mai multe site-uri. Decidem dacă toate minusurile despre care vorbesc alți turiști sunt importante și pentru noi. E un pic de muncă, dar o facem pentru noi și ne place. Cazarea e importantă în orice călătorie, indiferent de timpul pe care îl petrecem în cameră. La urma urmei, un duș revigorant și un somn bun acolo se petrec, plus ceva bârlogeală într-o dimineață târzie, nu-i așa? 🙂

Câteva motive bune pentru a face rezervările online

1. Deschis 24/7 pentru a primi rezervări

Mulți dintre noi navigăm pe Internet în afara orelor de program și suntem mai predispuși să facem rezervări în momentul în care am găsit ceva ce ne avantajează, decât să așteptăm până a doua zi pentru a telefona. Statisticile arată că tot mai multe rezervări sunt făcute în timpul serii, de la domiciliu, online. În cazul în care orele de lucru normale sunt de la 9 la 5, riscăm să nu mai găsim pe nimeni atunci dorim să facem rezervări după ora 17:00, acesta fiind unul dintre argumentele puternice ale rezervărilor online. Un sistem de rezervare online ne permite să efectuăm rezervări 24 de ore pe zi. Ce poate fi mai simplu?!

2. Fără comisioane

Nu mi s-a întâmplat niciodată să plătesc în plus. Vouă?

3. Este facil pentru noi, clienții

Un formular de contact nu ne permite să rezervăm direct, să plătim și să să primim confirmarea automat. Un sistem de rezervare online este capabil să îndeplinească aceste sarcini, fără probleme. Rareori sunt probleme și, oricum, se rezolvă rapid.

4. Coduri de reducere/fidelitate

Codurile de reducere sau fidelitate sunt o modalitate excelentă de care ar trebui să profităm ori de câte ori ni se oferă această posibilitate. La Booking, de pildă, sunt client genius, ceea ce înseamnă că am niște discout-uri și că văd mai repede față de alți clienți ofertele.

5. Prezentare clară și simplă

Mă bucur să văd online multe fotografii, să studiez harta, ca să îmi dau seama de zone și cât de aproape de centru este un hotel sau altul. Pot pune întrebări și mi se răspunde repede.

6. Plata online

Plata online chiar este o binecuvântare! Cine mai are timp astăzi să meargă în agenții, să caute locuri de parcare și să simtă stresul orei de închidere?? Eu nu. Chiar nu vreau să mă mai stresez pentru o vacanță!

Pe scurt:

Pro – Sistemele de rezervare online ne economisesc timpul și îndepărtează blocajele sistemelor de rezervare telefonică, unde ești nevoit să stai pe linie până te plictisești și renunți, de cele mai multe ori. În definitiv, este o abordare modernă a rezervării. Așa trebuie să fie în acest secol! Slavă Domnului că există!!

Contra – Necesită acces la internet. Așa că nu puteți face rezervare online chiar în orice vârf de munte fără acoperire. Alte argumente contra nu găsesc, din fericire.

Topul site-urilor pentru rezervări cazare

1. Booking.com 

Un prim avantaj pe care ni-l oferă site-ul este că putem face rezervări în ceea ce privește cazarea în România, dar și în întreaga Europa; cazarea poate fi atât la hoteluri, cît și la vile sau apartamente. Prin filtrele pe care le putem completa, putem obține cea mai bună varintă pentru cazarea din timpul vacanței sau a călătoriei în interes de serviciu. Un alt avantaj ar fi reprezentat de faptul că putem beneficia de super reduceri last minute, că putem efectua plata în momentul în care ajungem la destinație și că putem anula rezervarea în caz că apare ceva neprevăzut – de verificat pentru fiecare rezervare în parte.

2. Airbnb.com

Airbnb este un altfel de site. Aici putem închiria o locuință sau doar o cameră în cadrul ei, chiar de la localnicii zonei. Este adevărat că nu vom beneficia de aceleași servicii ca la un hotel, dar ne putem simți ca acasă atunci când suntem la cîteva sute sau chiar mii de km depărtare, nu-i așa? Un beneficiu al acestui tip de închiriere e pentru părinți – aceștia le pot pregăti celor mici mesele, fără a-și mai face griji de ingredientele folosite la restaurant sau de faptul că celui mic nu-i va plăcea mâncarea. Ne putem ghida după pozele și review-urile pe care locuințele le au în momentul în care trebuie să luăm o decizie, ca și la booking, evident. În ultimii ani am observat că oamenii se orientează tot mai mult către acest sistem de cazare. Și noi am stat anul acesta în Salonic în 2 apartamente, care ne-au plăcut foarte mult.

3. Trivago.ro

Site-ul caută pentru noi hotelul și oferta potrivită pe alte aproximativ 200 de site-uri, ceea ce înseamnă că noi vom rezerva de pe un alt site, cel pe care am fost redirecționați și nu vom achiziționa direct de pe Trivago. Dar nu văd o problemă aici. E un agregator foarte bun, care scutește timp și energie.

4. Hostels.com

Site-ul este potrivit pentru aceia dintre noi care ne dorim o excursie cu un buget redus sau pur și simplu ne dorim să nu cheltuim o sumă prea mare pentru cazare. Ne mai pune la dispoziție oferte foarte bune sau chiar idei dacă dorim să călătorim, însă nu ne-am decis asupra locației.

5. Momondo.ro

Acest site ne vine în ajutor prin compararea ofertelor de cazare din întreaga lume, dar găsim și oferte pentru biletele de avion. Foarte important de menționat este faptul că în cazul în care găsim o ofertă mai bună pe un alt site, Momondo ne plătește diferența de bani. De asemenea, site-ul ne pune la dispoziție și ofertele prezentate pe site-urile locale, nu doar cele internaționale.

6. Hotels.com

Pe site putem găsi oferte de la peste 200.000 de hoteluri din 60 de țări. Un avantaj al site-ului este programul de fidelizare – la 10 nopți achiziționate, primim o noapte gratuită – sau programele last minute. La finalul rezervării, în momentul în care dorim să facem plata, ni se mai adaugă un procent de până la 10% taxe, lucru pe care inițial nu-l aveam inclus în preț. În orice caz, e valabil pentru orice site, înainte de a rezerva ferm și a face orice plată, e bine să verificăm toate aceste condiții legate de plăți în avans, taxe și comisioane și chiar să ne facem print screen-uri cu ele, să le avem la nevoie.

7. Turistinfo.ro

Este un site local, care ne pune la dispoziție o gamă variată de hoteluri, vile și pensiuni, atât la mare, la munte, cât și în Delta Dunării sau în zone precum Maramureș sau Bucovina. Eu îl știu de peste 15 ani și mi-a fost de mare folos.

8. lastminute.com

Așa cum îi și spune numele, este pentru ofertele de ultim minut. Dacă sunteți fani ai genului sau vi se întâmplă să decideți târziu o călătorie, este un site bun pentru a rezolva problema cazării rapid, dar şi pentru celelalte servicii de turism.

9. tripadvisor.com

Este un alt site dedicat vacanţelor și este atât de vechi în online, încât nu cred că mai e nevoie să îl mai prezentăm. 🙂 E bine că poți intra direct în legătură cu proprietarii și poți stabili cu ei detalii, inclusiv întrebări în avans. Review-urile altor turişti te vor ajuta să-ţi faci o idee asupra hotelurilor pe care să le alegi sau pe care să le eviţi. Nu am mai rezervat demult pe această platformă, dar știu că atunci am plătit cash la pensiune/hotel.

Acesta este topul site-urilor făcut de mine pentru rezervări cazare. Voi pe ce platforme online vă mai rezervați camerele pentru călătoriile voastre? În care dintre acestea aveți cea mai mare încredere?

Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile de pe blogul de viata sănătoasă, puteti da LIKE paginii de Facebook sau vă puteți abona la Newsletter!Sursa foto: aici

6 răspunsuri la “Topul site-urilor pentru rezervări cazare”

Mai usor cu booking,ca nu sunt seriosi ,nici pentru turisti si nici pentru proprietarii de hoteluri si pensiuni.Multi am renuntat la serviciile lor!

Nu stiu ce experiente aveti cu booking.com,insa eu rezerv prin ei de cel putin 10 ani si nu am avut probleme.

Booking.com sunt foarte aiurea când ai o problema, te pasează de la unul la altul și apoi brusc se întrerupe conversația… Totul rămâne ca in tren.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.