Categorii
Blog Food and nutrition

2 feluri de mâncare simple în care am introdus rucola

”Noi ce mai mâncăm azi?” Nu e cea mai des întâlnită întrebare? De fapt, ca să fim și mai aproape de realitate: ”Noi ce mâncăm mâine?” – când nici nu ne-am ridicat de la masă azi. Sau pentru familiile cu copii, care deși au mâncare în frigider, aud replica: „Vreau ceva bun!”. De parcă ce am produs noi, părinții, nu e bun. Adică la ce ne-am spetit seara târziu, ca să aibă tânăra generație a 2-a zi mai multe opțiuni. Sper că nu sunt singura care își dă ochii peste cap când aude replica asta. Și care se uită plină de uimire cum e primit un fel de mâncare încropit efectiv, în comparație cu unul elaborat, pe care ne-am dat silința câteva ore. Să vedeți ce feluri de mâncare am produs noi repede repejor, după o asemenea replică. 2 feluri de mâncare în care am introdus rucola și care au fost primite cu brațele deschise și cu ochii mari de poftă. 

”Vreau ceva bun!”

Era la 1 zi după ce făcusem o super supă de curcan și o varză cu roșii, de sezon – favoritele lor. Dar na, au picat repede în dizgrații. Așa că ne-am uitat unii la alții și am evaluat situația. Era o zi liberă pentru toată lumea, atmosferă de vacanță. Nu avea niciun rost să începem un război pe tema mâncării. Așa că ne-am uitat să vedem ce mai aveam prin frigider. Aveam o pungă de rucola de la Esiberg, cu care nu aveam nicio șansă să le câștigăm simpatia. În plus, frigiderul era plin de legume, care își așteptau soarta pe grătar. Mai aveam ceva brânzeturi – o halloumi și ceva mozzarela de pizza, măsline aduse din Grecia, tot felul de mirodenii. A, și niște lipii fără gluten, pentru Blonda. Deci multe ingrediente și….nimic atractiv pentru copii. 

Cum am încropit repede 2 feluri de mâncare cu rucola inclusă

Am pus la cuptor legumele spălate rapid, că nu aveam deloc chef să încingem grătarul afară. Și ne-a venit o super idee: am transformat lipiile în blat de pizza! Ce urma să preparăm:

  • buddha bowl (uimire și tăcere);
  • pizza cu mozzarella și rucola.

Lor le-am zis așa: ”Fetelor, în seara asta mâncăm pizzaaaa! Și un super bol pentru copii energici și frumoși!”. Ieeeee!!! (entuziasm și curiozitate).

Buddha Bowl

În primul rând au făcut ochii mari, că nu înțelegeau denumirea. Bine, inclusiv taică-su a dat ochii peste cap. Că la mine toate trebuie să sune într-un fel, nu putem să mâncăm pur și simplu sau să îl numim platou vegetarian bla bla. Dar fetele au fost cooperante. 

Buddha Bowl este denumirea pentru platoul compus din: o parte cereale, mai multe tipuri de legume (care pot fi crude sau preparate după gust: trase la tigaie, fripte la grătar sau făcute la cuptor), o proteină (vegetală sau animală), tot felul de frunze (aici a intrat rucola noastră de la Eisberg) și semințe de tot felul sau de care aveți prin casă. Toate acestea formează un bol/platou și sunt sănătate, sățioase și extrem de gustoase. Mai ales dacă sunt și așezate frumos și li se face super marketing pentru copii. La care se vede treaba că mă pricep. 🙂

Ingrediente Buddha Bowl – ce am avut noi la îndemână:

  • quinoa – 1 cană nepreparată și 2 căni de apă;
  • brânză halloumi – am făcut-o pe tigaie (a fost pentru plăcerea noastră, ele oricum nu mâncau brânză de care ne place nouă);
  • 1 mână de rucola de la Eisberg;
  • ierburi aromatice – noi am pus oregano mărunțit;
  • 1/2 avocado tăiat felii și stropit de ele cu lămâie;
  • ardei copt – roșu ți verde, tăiat felii;
  • morcov copt, tăiat felii;
  • dovlecel copt;
  • câteva măsline aduse din Grecia;
  • 2 cartofi dulci – tăiat bețișoare;
  • semințe crude de dovleac și susan.

În 30 de minute a fast gata și a arătat așa.

feluri mâncare rucola

feluri mâncare rucola

feluri mâncare rucola

Ne-am bătut pe el, evident. Și s-a mâncat și salata, căci am stropit-o cu vinegretă. Nu au mai avut răbdare, că am fi făcut și un dressing de iaurt. Data viitoare. 🙂 

Pizza cu rucola, pe blat de lipie

Exact așa. Nu am avut blat de pizza, nu mai avea nimeni răbdare să facă și oricum dura să facem unul fără gluten. Așa că am luat lipiile fără gluten și le-am montat ca pe blat. 

Ingrediente:

  • 2 lipii fără gluten;
  • 1 mână de rucola;
  • sos de roșii;
  • mozzarella – câteva cuburi;
  • ierburi aromatice: oregano și busuioc. 

Am montat simplu lipiile; le-am uns cu sos de roșii, am pus cuburile de mozarella pe ele și am presărat ierburile aromatice. Am lăsat 5 minute la cuptor, pe tava cu folie de copt – lipiile s-au rumenit repede. Când le-am scos, am presărat rucola. Vis!  

feluri mâncare rucola

feluri mâncare rucola

Așadar, dragi mămici sau bunici ori tătici rătăciți prin bucătărie, câteodată putem să îi facem cooperanți pe ăștia mici, cu un pic de răbdare, 2 mâini de verdețuri/rucola și nici ingrediente de prin frigider. Fericirea lor stă în lucruri simple și poate fi stârnită prin nițel marketing, după cum se vede.

Mai treceți pe aici, vă mai povestesc cum salvez eu diferite situații de criză, cu salată de bună calitate de la Eisberg România și mult marketing de la mine! 🙂

Urmăriți rubrica Food and Nutrition, pentru idei, experiențe sau rețete în bucătărie. 

Sursa foto: arhiva personală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.