Categorii
Blog Travel, Sports & Fun

24 lucruri pe care nu le știați despre mine

M-a provocat Zâna Scutecel să zic cele câteva lucruri pe care nu le știați despre mine. Am găsit 24. Pentru unele am săpat destul de mult, căci nici eu nu mi le mai aminteam.

 1. Am făcut scrimă când eram în școala gimnazială. M-am lăsat din cauza examenelor și a volumului de învățat…. 🙁
 2. Sunt 2 feluri de mâncare de care nu vreau să aud, oricâtă măiestrie ar dovedi bucătarul: ciorba de burtă și mielul. No way. Ultima are legătură cu mielul, pur și simplu. Mi se pare nedreaptă sacrificarea lui și am văzut prea multe altfel de sacrificări în copilărie. Dacă vă mai îndoiți de faptul că cei mici pot rămâne marcați atunci când văd în farfurie animale cu care se joacă sau despre care citesc, aflați acum de la mine că așa e.
 3. Primii 500 de km la volan, în urmă cu 15 ani, au fost cu plânsete. Noroc că au trecut repede. Dar tare frică mi-a fost! Azi însă sunt nedezlipită de mașină, nu cred că am mai circulat cu taxi sau ratb de foarte mulți ani, iar metrou nu am în Drumul Taberei.
 4. Sunt fff brunetă. Știu, vi se pare că aș putea fi blondă natural, mai ales că am un copil blond 100%. Dar nu mai e nimic natural la mine – nici păr și nici sprâncene.
 5. Cele mai mari plăceri vinovate ale mele când vine vorba de mâncare sunt: cozonacul, checul și biscuiții cu unt. Deci ce e mai rău din punct de vedere grăsimi. Ca să nu mă dau peste cap, mă abțin cât pot de mult.
 6. Urăsc merele. Mănânc 2 pe an. Mi-a rămas această ”relație” cu merele de la mama mea. Ca să vedeți că de la părinți moștenim până și gusturile.
 7. În adolecență am jurat că nu mă voi mărita decât după 30 de ani. Ha, ha. M-am măritat la 23 și am avut-o pe Teo la 31 și pe Maria la 39.
 8. Am fost olimpică la biologie, în școala generală. Îmi vine să râd când îmi amintesc că ai mei erau panicați de pasiunea mea, mai ales că admiterea bătea la ușă.
 9. Stau în același cartier de când aveam 6 ani și nu intenționez să mă mut. Când voi fi dezlegată de el, poate mă mut în alt oraș sau în altă țară. Bucureștiul mi se pare acum cel mai urât oraș de la noi, de la clădiri până la oameni. Mereu am visat la Brașov, ca să vă zic un secret. Sau la Constanța.
 10. Lucrez de la 19 ani. Am fost 6 ani învățătoare. La un moment dat, am fost colegă cu fosta mea învățătoare. Am lucrat pe rând în instituții publice, în companii și în agenții de publicitate și PR. Sunt freelancer/solopreneur de 3 ani. Nu m-am oprit din lucrat decât în concediul de creștere al Blondei, când am stat 6 luni acasă cu ea. I. zice că sunt workoholică.
 11. Cea mai mare bucurie a mea nu sunt nici țoalele și nici cărțile, cum ați credea. Sunt călătoriile. Mai ales în afara țării.
 12. Am ținut din 2002 până în 2017 un caiet de venituri și cheltuieli. Așa am învățat să fiu chibzuită. Nu am fost niciodată pe minus în această perioadă. Am lucrat intens la educația financiară, care mă preocupă și acum.
 13. Nu stau la temperaturi mai mici de 24 de grade în casă. La apartament stam și la 28.
 14. Iubesc țările nordice. Anul acesta mi-am propus să ajung în Norvegia. Vara, desigur. 🙂
 15. Am renunțat la perfecționism după ce am citit cartea ”Imperfecți, liberi și fericiți”. Mulțumesc, Carmen! 🙂
 16. Dacă nu beau cafea de la primele clipiri dimineața, nu sunt om.
 17. Imi suflă I. că să zic că nici acum nu am tăiat cordonul ombilical. 🙂 Explică autorul că am 2 fete minunate, pentru a căror creștere nu cred că m-aș fi descurcat singură, mai ales că am muncit continuu.
 18. În primul an de facultate, când am pus mâna pe un computer, am jurat că voi scrie de mână toată viața. Era dușmanul nr. 1. Am și plâns că nu iau nu știu ce examen. Acum sunt full de aplicații, mare fan apple, cu device-uri de ultimă generație, salvez și share-uiesc pe cloud și tot așa. Într-o zi mi-a pleznit o aplicație, fapt care mi-a terminat toată ziua, pentru că nu am mai putut lucra în timpul pe care îl dedicasem special.
 19. Absolut niciodată nu trec peste aniversările importante din familie, indiferent în ce situație de viață ne-am afla și ce resurse (fizice, de energie, de bani, de timp etc) avem. Marchez cumva momentul.
 20. Am purtat aparate dentare de 3 ori în viața mea: în copilărie (eșec total), aparat mobil la maturitate (recidivă) și aparat fix acum. Sper să fie ultima oară.
 21. Am o agendă tip planner în fiecare an, în care îmi planific în avans tot – întâlniri, cu o săptămână înainte, cel puțin; vacanțe, programări, cursuri, tot – personal și profesional, ca să nu mă încurc. Nu îmi place să o țin electronic, pentru că am suprapus de câteva ori acolo întâlniri, din grabă, ceea ce a compromis niște lucruri. Așa că pe partea asta chiar nu mai am încredere în tehnologie.
 22. Cand eram mică eram fff slabă și nu voiam să mănânc nimic (după spusele mamei). Doar varză cu jumări – bunică-mea era mai simpatică pesemne.
 23. La sfârșitul liceului aveam 180 cm. Nu îmi permiteam să port tocuri, mă temeam că nu îmi voi găsi partener. Ha, ha, m-am liniștit, că I. are 185.
 24. Am visat să devin jurnalistă toți cei 5 ani de liceu pedagogic. Am ajuns în comunicare și PR, iar după mulți ani a răsărit ideea blogului.

Eu am găsit 24 de lucruri pe care nu le știați despre mine. Voi ce lucruri nu ați spus niciodată despre voi, așa că aproape le-ați uitat? 
Later edit: mai adaug alte 33 de lucruri scrise anul trecut aici. 
Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile de pe blogul de viata sănătoasă, puteți da LIKE paginii de Facebook sau vă puteți abona la Newsletter!
Sursa foto: arhiva personală

7 răspunsuri la “24 lucruri pe care nu le știați despre mine”

Ai ținut agenda de cheltuieli? Doamne, ce risipa de timp! Mai bine faceai shopping in timpul ala!
PS asteptam povestiri din Norvegia!

Ha, ha, ha!!! Tare asta!
Am trecut si prin shopping intensiv, nimeni nu cred ca sare peste asta!

Bai, nu-mi vine sa cred faza cu jurnalul de venituri si cheltuieli! Si stii de ce? Pentru ca si eu ca tine… Si nici macar n-am vorbit despre asta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.