Categorii
Food and nutrition

7 bloggeri culinari care mă inspiră și rețete de sezon

Când am lansat blogul m-am gândit mult la ce procent din informația de pe el să aibă legătură cu bucătăria. Pentru că nu concepusem un proiect culinar, nu aveam cum, pasiunea mea pentru gătit nu era atât de mare încât să petrec timp în bucătărie peste jumătate din zi, iar cealaltă jumătate să o petrec tot în jurul rețetelor – să inventez, să fotografiez etc. E o muncă în sine pentru care nu m-am simțit și nu mă simt pregătită nici acum 100%. Dar simt că voi aborda din ce în ce mai des rețete, pentru că mi se cer în sesiunile de health coaching, de consiliere 1 la 1. Vorbesc despre mâncare, dau idei, dar nu le pot ilustra, pentru că nu le-am postat nicăieri. Iar când vine vorba de mâncat acasă, cu fetele pe lângă noi, mâncarea dispare repede, nu mai stă nimeni de fotografie. 🙂 Observ încă că e din ce în ce mai importantă pentru noi toți și avem nevoie de surse de inspirație, ca să variem ce punem în farfurie. Pentru bucuria papilelor noastre gustative și ca să se bucure și corpul nostru de nutrienți. Ah, am zis-o iar ca la carte. 🙂 Între timp, ofer clientelor mele surse de inspirație de la câțiva bloggeri care îmi plac tare mult, pentru că au rețete cu alimente care mie îmi plac tare și pe care le recomand, în funcție de sezon. Iată așadar care sunt cei 7 bloggeri culinari care mă inspiră și câteva rețete care îmi plac tare.

Top bloggeri culinari care mă inspiră și de ce

1. Teo Rogobete/Teoskitchen

Imi place Teo, pur și simplu. Pentru că e veselă, dar profundă, pentru că face ca orice mâncare, oricât ar fi de simplă să fie apetisantă și să îți lase gura apă. Pentru că gătește de toate și pentru că nu e…prețioasă. 🙂 Îmi place cum vorbește despre fiul ei, îmi place că își acordă momente de relaxare și…că e mereu machiată foarte fain. Știu, sunt subiectivă. Dar așa suntem noi oamenii. Ne plac alți oameni din motive doar ale noastre, pentru că rezonează cu părți din noi sau cu părți care ne lipsesc.
Nu am apucat să dau mâna cu Teo încă, dar poate la Food Bloggers Conference, din 12 decembrie, o voi întâlni și o voi îmbrățișa!

2. Rețetele mele dragi/Dia Daria

Pe Dia o urmăresc de multișor, mi-au plăcut dintotdeauna felurile de mâncare preparate de ea, pentru că sunt cu multe legume. Ulterior am aflat că e vegetariană. Dar tot m-am bucurat, pentru că e o sursă infinită de rețete, când rămânem în pană de idei. Apoi am cunoscut-o la Webstock, am stat și de vorbă puțin și m-a cucerit cu felul ei cald de a fi. Ah, am uitat să zic că mi-a scris după evenimentul din vară la care am fost speaker – Social Media for Parents și m-am bucurat ca un copil de feedback-ul și umanitatea pe care mi-a arătat-o.

3. Jamila Cuisine/Geanina Staicu-Avram

Pe Jamila nu o știu în persoană, însă știu un lucru: orice rețetă am făcut, inspirație de pe blogul ei, a ieșit. Dacă am respectat întocmai rețetele, au ieșit fără dubiu. Mi se pare spectaculoasă munca ei, o admir și o felicit din inimă! Cât ai fi de mare cred că tot te bucuri de un asemenea feedback. 🙂

4. Adi Hădean

Pe mine Adi m-a cucerit nu de la TV, ci după ce i-am citait cartea într-o noapte de vacanță cu fetele, într-o cabană, în liniștea munților. Pur și simplu nu am putut să o las din mână. Mi-a deschis ochii la multe aspecte legate de bucătărie, dar și de restaurante, despre cum se gătește și ce așteptări să avem de la anumite locuri. Mai mult, mi-a plăcut mult cum a descris semnificația pe care noi o dăm gătitului în bucătărie, ce am preluat de la părinții noștri și ce transmitem mai departe copiilor. Like, like, big like!

5. Mazilique/Cristina Mazilu

La Mazi imi place fun-ul din bucătărie și din viață, să zic drept. Îmi place stilul ei de viață, în general. Îmi place neconvenționalul din bucătărie și cum ia ea în râs unele lucruri. Îmi place cum scoate în evidență savoarea din mâncare și cum o integrează în viața de zi cu zi. Îmi place culoarea din viața ei, din farfurie, îmi place spiritul liber. Parcă simt gustul mâncării, numai când o aud vorbind!

6. Andie

E foarte fain blogul ei, cum e structurat, dar și filosofia ei de abordare a vieții și a alimentației. Mi se pare unul dintre blogurile resursă cele mai complete, mai ales pentru un ovo-lacto-vegetarian. Cuprinde de toate, de la ghiduri pentru vegetarieni începători, până la rețete și idei de locuri pentru luat masa în oraș. Parcă un întreg univers. Jos pălăria! Pentru mine ești o sursă de inspirație, deși ne desparte doar o linie fină legată de viziunea legată de nutriție.

7. Gourmandelle/Ruxandra Micu

Ah, e un blog scris în engleză, care pe mine atrage din 2 puncte de vedere: e foarte documentat pe partea de alimentație sănătoasă, mai ales pentru cei care au decis că vor să aleagă diete de genul vegetariană sau raw vegană, dar are și multe rețete create special pentru persoanele cu alergii si intolerante alimentare, precum cea la lactoza, gluten, fructoza, etc.

Rețete de sezon pe care le putem încerca

Acestea fiind spuse, eu mă retrag la bucătărie și vă las și pe voi să mai salivați nițel pe blogurile acestor oameni super faini. Că eu mi-am luat porția, merg să experimentez. Și le mulțumesc și pe această cale că există în viața mea!
Pe voi cine vă inspiră în bucătărie? Spuneți-ne și nouă aici, să ne găsim și alte surse de inspirație!
Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile de pe blogul de viata sănătoasă, puteti da LIKE paginii de Facebook sau vă puteți abona la Newsletter!
Sursa foto: aici

6 răspunsuri la “7 bloggeri culinari care mă inspiră și rețete de sezon”

Eh, eu mulțumesc!!! Mă bucur că am reușit să ne conectăm așa frumos, în ciuda distanței! 🙂 Îmbrățisări!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.