Categorii
Blog Parenting

Ce să facem ca bebelușii și copiii să doarmă toată noaptea

Rupți de oboseală, așezați pe marginea patului, ne uităm unul la altul, cu ochii mari, de parcă abia ne-am întâlnit pentru prima oară. Sperăm să găsim răspunsul în privirea celuilalt, în timp ce plimbăm panicați de la unul la altul în brațe un bebe care plânge neconsolat. În tăcerea nopții, parcă ne auzim gândurile care se izbesc unele de altele și toate de pereții capului.
Fantomatici, cu cearcăne până la brâu, ne mișcăm teleghidați dintr-un capăt în altul al camerei, într-o lumină chioară și calmă care însă nu îl inspiră pe bebe nici la somn și nici la liniște. Noi, dovediți de noul membru al familiei, am fi gata să dormim pe unde apucăm. Deci ce să facem ca copilul să doarmă toată noaptea?

Într-o noapte, m-am trezit buimacă, la timp cât să văd cu încetinitorul copilul pe burta lui taică-său dormind profund, amândoi atârnați confortabil pe un colț de pat. Am țipat panicată de-am trezit și bebele și tatăl, în plânsete și suspine de sperietură. Oare cine ne spusese că, odată ce trecem de prima lună a bebelușului, suntem părinți cu experiență, iar bebele e dat pe brazdă? Probabil omul nu avea copii, altfel nu-mi explic sadismul cu care ne crease speranța că noaptea va mai fi vreodată pentru somn.

Mituri despre cum să ne purtăm cu bebelușii ca să doarmă

Azi râdem când ne amintim, căci bebele de atunci are 9 ani. Cumva, după ce a împlinit 2 luni s-a împlinit și profeția: a început copilul să doarmă! Nu chiar 12 ore legate, e drept, dar de la 11 la 6 dimineața era lux. Există speranță, părinți! Cu ceva instruire, treptat, bebelușii și copiii ajung și la somn legat, dacă sunt sănătoși, le formăm câteva ritualuri și ne ținem de ele.
Am auzit părinți care se plimbă noaptea pe autostradă ca să doarmă bebe, părinți care îl culcă în cărucior în casă, făcând ture cu el în balcon și trecând peste obstacole ca să simuleze gropile din carosabil. Părinți care pregătesc mese copioase de seară, căci au auzit că bebe doarme bine cu burtica plină. Am auzit de cât de viguros să fie bebele înfășat, ca să nu mai miște noaptea și să doarmă tun. N-am râs, că doar un părinte înțelege un alt părinte. Și trebuie să recunoaștem: ne dorim să doarmă copiii și pentru noi. Cum să ne mai bucurăm de ei dacă nu dormim niciunul? Bunica-mea zicea că un om nedormit e ca un om beat, nu mai știe de capul lui. Cam cum mai sunt eu din când în când 🙂

Adevărul despre somnul bebelușilor

Totul ține de așteptări: avem impresia că cei mici sunt toți la fel și ne panicăm dacă piticul nostru nu doarme ca cel al prietenilor noștri. Adevărul este că nici frații nu seamănă între ei, darămite bebelușii care nu se cunosc. 🙂
Calitatea somnului copilului depinde foarte mult de starea de spirit pe care o avem seara noi, părinții. Cu cât suntem mai agitați și mai nervoși, cu atât copiii adorm mai greu și mai târziu.
Un ciclu de somn al unui bebeluș are cam 50 minute, spun specialiștii. În timp ce noi, adulții, avem un ciclu de somn cam de 90 de minute. Ceea ce înseamnă că e normal să ne trezim între aceste cicluri de somn. Noi nu ne dăm seama, dar bebelușii se trezesc și le este dificil să adoarmă la loc, de aceea plâng și unii dintre ei au nevoie de noi, ca să îi ajutăm să adoarmă la loc.
Dacă cei mici nu au un somn bun de noapte, activitățile din timpul zilei, implicarea, dar și starea de spirit și concentrarea au de suferit. De aici tantrumurile și lipsa lor de cooperare ziua.
Se spune că bebelușii cresc în somn. E adevărat, pentru că în timpul somnului se secretă hormonii de creștere care sunt responsabili cu metabolizarea grăsimilor și a carbohidraților, creșterea oaselor și a mușchilor. Prin urmare, somnul bun al copilului este în strânsă legătură cu creșterea lui în greutate. Somnul îi ajută așadar pe copii la creștere și dezvoltare, precum și la întărirea sistemului imunitar.
Cele 2 faze ale somnului la copil, sunt: somnul activ (când bebele încă se mai foiește, își mișcă pleoapele, mânuțele, tresare, zâmbește, se sucește) și somnul profund (când i se egalizează respirația și devine relaxat). Ați observat că, de multe ori, dacă îl adormiți pe bebe în brațe și vi se pare că gata, a adormit, îl puneți în pătuț și el se trezește. Nu are senzori pentru pat, ci doar nu a intrat în somnul profund. E posibil să dureze această trecere și 20-30 minute. Somnul profund este odihnitor și este momentul în care creştem şi ne vindecăm – are loc o activitate intensă a celulelor care regenerează țesuturile și organele interne. De aceea este atât de important pentru copil.

Opinia specialistului

”Din păcate, rețete universale nu există. Copiii nu știu de graficele OMS și nici nu cunosc neliniștile și oboseala părinților. Mai mult, e foarte posibil că micuțul să nu aibă nevoie de cât somn credem noi. Vestea bună este că noi, părinții, putem crea anumite ritualuri care să îi învețe pe copii că somnul le este benefic, însă prin joc și cu multă răbdare și liniște. Secretul stă în a-ți cunoaște bine copilul, să știi când e cu adevărat obosit, să îl ajuți și pe el să realizeze ce se întâmplă cu el, că atunci când simte oboseală e în regulă să doarmă. Încet, încet, copiii încep să recunoască starea de oboseală și învată care este soluția: somnul. În primul an, bebelușii se trezesc des, mai ales pentru a mânca. Începând cu al 2-lea an, copiii încep să adoarmă singuri, fără ajutor, atunci când se trezesc între ciclurile de somn. Dar este normal să se trezească în continuare de câteva ori pe noapte.” – spune Gabriela Maalouf, expert în parenting și somn liniștit al copilului. 

Ce să facem ca bebelușii și copiii să doarmă (toată) noaptea

Pișcoțeii mici, dragii de ei, chiar nu vin pe lumea asta știind cum să se poarte. La început, ei știu doar de papa și de nani, în brațele sigure și liniștitoare ale mamei. La ambele, au nevoie de ajutorul nostru. Conceperea unui ritual de seară îl va învăța pe bebe să nu se teamă de somn și să intre lin în această stare… de bine! Ritualul de seară trebuie să înceapă la aceeași oră și să treacă prin aceiași pași, așa încât bebe să îl poată învăța ușor și să îl parcurgă alături de părinți. Iată experiențele noastre de părinți cu 2 copii și învățămintele trase:

 • Lăsați orice activitate gospodărească deoparte, telefoanele și alte griji la ușa casei și intrați împreună cu cel mic în starea de seară. Poate fi și pentru voi un moment de relaxare după o zi obositoare;
 • Băița de seară poate fi un moment de joacă mai zgomotoasă, după care e bine să îl introduceți pe bebe în starea de seară, vorbindu-i pe ton calm și încet, despre ce urmează să faceți împreună;
 • Starea de seară înseamnă: trageți draperiile, închideți luminile puternice, închideți televizorul sau alte surse de lumină și muzică puternice;
 • Masajul de după băiță și atingerile iubitoare ale mamei au proprietăți vindecătoare și de relaxare totală;
 • Pijamaua pufoasă și scutecul curat și uscat sunt cele 2 ajutoare de nădejde peste noapte;
 • Alegeți câteva joculețe mai puțin dinamice, pe care să le desfășurați în pat, în pijamale, alături de bebe;
 • Citiți pe un ton foarte încet și somnoros povestea de seară, căscând și introducând mesaje despre nani în poveste. Chiar dacă este mic, bebe înțelege;
 • Muzica poate fi un instrument util – dar o melodie lentă și liniștitoare;
 • ”Echipamentul” de somn să fie pregătit: jucăria sau păturica preferată;
 • În fiecare seară, practicați cuibărirea în patul confortabil și pernele pufoase, așa încât să le transmiteți și copiilor mesaje de stare de bine, siguranță, căldură și iubire;
 • Nu uitați de îmbrățișarea și pupicul de noapte bună!

”Nu am culcat niciodată copiii într-un loc, pentru ca mai apoi să îi mut în patul lor. Mi-am închipuit cât de înfiorător ar putea părea dacă eu m-aș culca în dormitor și m-aș trezi în sufragerie. Am stat lângă ei în patul sau lângă patul lor până adormeau, mângâindu-i, cântându-le sau șoptindu-le cuvinte drăgăstoase. Am fost întrebată de câteva ori dacă este vorba de hipnoză. Nu, nu este hipnoză, este vorba de mesajele pe care le transmitem noi creierelor noastre, care sunt menite doar să știe că au mai dormit, că au fost în siguranță, că s-au trezit, că a fost relaxant. E tot ce au nevoie copiii să știe, fără a le ține prelegeri despre cât de important este să dormi, doar prin joc!” ” – spune Gabriela Maalouf, expert parenting și mamă de 2 copii.
℗ Pentru a mai reduce din grijile părinților legate de somn și pentru a-i încuraja pe aceștia, cei de la Pampers au compus un cântecel de leagăn, în colaborare cu studioul DeMoga:

De când am aflat de el, l-am ascultat de zeci de ori și îl fredonez deja. 🙂 Fetele sunt și ele încântate de melodie, vreau să o introduc în ritualul de nani deja. După atâția ani de experiență cu bebeluși și copiii lor, Pampers știe că una dintre cele mai mari griji ale părinților are legătură cu somnul și odihna bebelușilor și vrea să îi ajute pe aceștia să scape de ele. Știm toți că scutecul curat pe timpul nopții este un factor de ajutor pentru somnul lin al bebelușului, așa că cei care folosiți scutece Pampers știți deja că asigură protecție împotriva umezelii de până la 12 ore.

Concurs cu premii pentru 3 cititoare

PREMIU:
Ofer din partea Pampers 3 premii pentru 3 cititoare. Fiecare premiu constă într-un pachet format din:

 • un packet Pampers mats;
 • un packet scutece Pampers mărimea menționată de mămică la intrarea în concurs;
 • o lampă pentru copii – imaginea de mai jos.

Ce să facem ca să doarmă copiii toată noaptea
IMPORTANT: Premiile vor fi trimise mămicilor în luna ianuarie, de aceea vă rog să luați în considerare acest aspect atunci când participați la concurs și menționați mărimea scutecului pentru bebe.
Provocare, mămici, nu gluma! 🙂 Dar vrem să ne ajutăm unele pe altele, ca să reușim să punem grijile legate de somn la culcare! Și să mai dormim și noi câteva ore, nu-i așa????
Citiți cu atenție mecanismul și condițiile de participare la concurs din regulamentul de mai jos! Baftă, dragi mămici! MECANISM:
Start concurs, azi, 8 decembrie, ora 19.30 si durează 7 zile, până pe 15 decembrie, ora 19.30.
Citiți cu atenție condițiile de participare la concurs și regulamentul de mai jos! Baftă, dragi mămici!
•Lăsați un comentariu pe blog, la acest articol și spuneți cum ați reușit să oferiți un somn liniștit și odihnitor copilului vostru, alături de mărimea scutecului Pampers pe care o poartă bebe (la care se va încadra în ianuarie, când va fi trimis premiul).
REGULAMENT:
•Se pot înscrie la concurs doar persoane de pe teritoriul României, care au împlinit 18 ani anterior datei începerii concursului – 8 decembrie 2017;
•Concursul se anunță pe blog și Facebook și se desfășoară online, pe blogul florinabadea.ro;
•Se considera înscrise doar persoanele care intră pe pagina blogului și lasă acolo comentariul, conform mecanismului de mai sus;
•Concursul se desfășoară sub prevederile prezentului regulament, care este obligatoriu pentru toți participanții. Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica prezentul regulament sau de a modifica perioada concursului pe perioada derulării acestuia, dar nu înainte de a anunța publicul;
•Pentru aducerea la cunoștința publicului a concursului, Regulamentul este disponibil în mod gratuit și este afișat pe florinabadea.ro – blog de viață sănătoasă;
•Orice participant se poate înscrie o singură dată;
•Perioada de desfășurare a concursului este de 7 zile calendaristice: 8 decembrie 2017, ora 19.30  – 15 decembrie 2017, ora 19.30, ora închiderii înscrierilor;
•Câștigătorii vor fi desemnați prin Pick giveaway winner, în termen de 5 zile de la încheierea concursului; vor fi extrase cele 3 nume câștigătoare și va mai fi extrasă 1 rezervă, la care se va apela în cazul în care 1 persoană declarată câștigătoare nu este validă (nu îndeplinește condițiile de înscriere la concurs sau nu a respectat integral mecanismul de desfășurare sau nu răspunde la emailul de confirmare din partea organizatorului, de la finalul concursului și extragerii);
•Câștigătorii vor fi anunțați printr-un later edit la postarea de pe blog și pe emailul pe care l-au furnizat la momentul comentariului de pe blog, în măsura în care au lăsat o adresă de email validă; dacă un câștigător nu revendică premiul în termen de maxim 10 zile de la primirea emailului din partea organizatorului, care ii confirmă statutul de câștigător, rezerva extrasă va deveni câștigător. Câștigătorii vor trimite un act de identitate valid scanat pe email, pentru a putea primi premiul;
•Câștigătorul nu va putea solicita schimbarea premiului în niciun fel;
•Premiile vor fi expediate după terminarea concursului, anunțarea câștigătorului și primirea confirmării pe email din partea acestora, împreună cu actul de identitate scanat, de către Pampers sau agenția care a intermediat concursul pe pagina blogului, pe cheltuiala proprie;
•Organizatorul nu va fi făcut responsabil pentru imposibilitatea unui câștigător de a intra în posesia premiului. Reclamațiile referitoare la premiile câștigate, ulterioare expedierii acestora, nu vor fi responsabilitatea organizatorului;
•Orice litigiu între organizator și participanții la concurs se va rezolva pe cale amiabilă.
Vă doresc succes vouă, mămici! Și haideți pe blog, căci mai am multe surprize pentru voi luna aceasta!
LATER EDIT:
Câștigătorii sunt:
1) Anca Grobnicu
2) Dinu Florina Mădălina
3) Paval Lavinia.
Later edit: intrucat castigatoare cu nr. 3 nu a raspuns in termenul stabilit de concurs la emailul organizatorului, am extras inca o persoana, care poate revendica premiul cu nr. 3: Andreea Stol.
Felicitări! Veți fi contactate de către organizatori, pentru a intra în posesia premiului! Sărbători fericite!

Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile de pe blogul de viata sănătoasă, puteti da LIKE paginii de Facebook sau vă puteți abona la Newsletter!

Sursa foto: aici

146 de răspunsuri la “Ce să facem ca bebelușii și copiii să doarmă toată noaptea”

Am stat lângă copii în patul sau lângă patul lor până adormeau ei sau adormeam eu,citindu le, mângâindu-i, cântându-le sau șoptindu-le cuvinte frumoase.
Mărimea 3 midi 5-9 kg la pampers

Buna seara! Rutina, bat.o vina Ne este de mare folos. Babywearing iarăși funcționează mereu. Legănat, sân, liniște deplina. Asigura o adormire lina, nr de ore pe care le leagă încă nu știu cum sa le influențez. Bebe 9 luni, marimea nr 4 la scutec. Nopți linistite!

Bebelușul meu a dormit pe burta mea până într-o zi când l-am pus în pătuțul lui pentru că avea chef de gângurit și se agita. În clipa aceea, spre uimirea mea, în loc să plângă, s-a întors pe burtică și a adormit buștean. De atunci așa dormim și ne bazăm cu încredere pe Pampersul de noapte nr. 3.

Check list de verificat:mancat,pampi uscat si hai la pupat ne tinem de maini si o mangai pana adoarme. Si cand nu mai pot…mai pot putin (4 marimea)

Faptul ca bebe (1n11l) doarme cu mine inca de la nastere cred ca este o explicatie foarte buna pentru somnul lui linistit (cu doar o trezire pana dimineata) si lipsit de griji dar si faptul ca inainte de culcare citim o poveste sau ne dragalim cateva minute bune…(marime scutec nr.4)

Baita in fiecare seara masajul,lumina veiozei cantecele de adormit,scutecul curat toate astea ne-au ajutat ca bebe sa doarma linistit si sa se trezeasca doar pentru a manca si dupa iar la somnic, pot spune ca sunt una dintre mamicile norocoase in care bebei au fost foarte cuminti si nu am pierdut nici o seara nedormita

Inca de la nastere, eu pe bebelusul meu l-am pus in sistem de infasare, apoi in sac de dormit, si asa a dormit cate8-10 ore in fiecare noapte, neintrerupt! Il adorm mereu dupa baita, masaj si joaca, la piept, uneori ii si cant ceva. Pampers nr 4

Deși are nouă luni, bebelușul nostru nu e încă prieten cu mâncarea solidă, ci depinde aproape în totalitate de “sisi”. 😀 Așa că timpul petrecut la sânul mamei e pentru el, pe lângă plăcut, imperios necesar. Așadar, seara, după băiţă, tati îi face un masaj la picioare (bebelușul efectiv se topește sub mâinile soţului meu), apoi îl punem în săculeţul de dormit și îl pun frumos la sân. Papă puţin, o simte pe mami lângă el, apoi adoarme.
Pampers, mărimea 5

Bebelina 2, ca si surioara ei mai mare are aceeasi rutina magica: baita, masaj(cu insistenta la talpite), scutecel curat dar musai cald( il tin pe calorifer cat ii fac baita) nu am inteles de ce nici pana acum, respectiv la 8 luni, pufoseniile cu ursuleti, san, mami-play “Constantine, Constantine” si sooomn de voie in brate si apoi langa mami caci mai are nevoie noaptea de o portie de laptic si sa stie ca sunt langa ea.
Marimea 5 la scutecel

Greu. Avem rutina…să ne trezim din ora in ora la 10 luni… Da avem și rutina de adormire….baie, poveste , legănat la san…știu că nu e bine…of…
Mărimea 5.

Titi e prima care ne ajută, sistemele de purtat si mai are tati o metoda cu mangaiat frunte apoi intre sprâncene si nasuc(daca nu are titi si el)
Marimea 5.

Trebuie sa recunosc ca fetita mea nu mi-a facut mari probleme in privinta dormitului. De pe la 8 luni a inceput sa doarma toata noaptea si foarte rar a mai avut treziri. E drept,eu i-am si facut un ritual de somn si nu ne abatem de la el: o culc la ora 21:00, cel tarziu, o imbrac in pijamale de bumbac comode (nici prea groase, nici prea subtiri), aprindem o lumina de veghe, ma asez langa ea in pat si ma joc in parul ei, in timp ce ii spun o poveste si-mi dau multi pupici. De obicei, adoarme inainte sa ii termin eu povestea. 🙂 Patutul ei e lipit de patul nostru, asa ca noaptea, de cele mai multe ori, doarme tinandu-ma de mana. Pentru ea e foarte important sa ma stie si sa ma simta aproape, asa ca ii ofer exact ce isi doreste: iubire multa, atentie si tandrete. Cand va mai creste sunt sigura ca o sa isi doreasca sa doarma singura si atunci am sa o las in camera ei, sa doarma singura. Pana atunci, am sa dorm langa ea si vom face totul in ritmul ei. Oricum, si eu dorm excelent langa ea! 🙂 E minunat sa-i simt manuta in palma mea, sa ii aud respiratia, sa ii simt mirosul de fraged, curat si pur!
Noua ne trebuie marimea 5.
Multumim pentru concurs!

Inca din primele saptamani de viata i -am fixat o rutina pe care si acum o pastram si tinem la ea f.mult.Cea mai frumoasa parte din aceasta rutina e cand ma asez langa el si adoarme cu manuta pe fata mea iar eu ii mangai parul.E un moment care desi se repeta mereu, pt mine e la fel de emotionant.Pampersi nr.6

Pișcoțelul D adoarme deocamdată doar la san seara (sau în scaunul de masina daca suntem plecati) si se simte minunat daca-i cânt si ii masez usor capul…marime scutec nr.4

Buna ziua!bebelușul meu de 11 luni de la început a adormit la san si dupa langa mami(patutul lui este lipit de al nostru) pentru ca pe timpul nopții se mai trezeste pentru 2-3 portii de lapticdar mami doarme linistita.Bineinteles nu adoarme până nu ne dragalim putin❤❤(pampers nr 4)

Eu am noroc ca inca il alaptez pe cel mic (1an10luni), iar el adoarme la san în timp ce citesc si o poveste pentru fetița mai mare de 7 ani. (Mărimea 5 la scutec).

Vorbit in soapta, oprit cantecele si jocuri macar cu 30min inainte, scutec schimbat, pus in patut si cantat. Asa functioneaza la noi. Matei – 1an si 4luni, marimea 5 la Pampersi.

Bebelusa noastra de 11 luni adoarme cu sanul, dar de vreo luna am reusit, ca seara dupa san o tin in brate, o pup, ii soptesc cat de mult o iubim si cat timp inca este treaza, o pun in patut, se intoarce multumita si adoarme. Ziua nu merge asa…dar macar asa si mami motaie langa ea, cat doarme pe patul mare. Pampers nr. 5. Somn usor la bebelusi si parinti!

Fetița mea adoarme mangaindu-ma ușor la brățara. Așa s-a obișnuit și dacă nu simte ca am brățara la mâna nu se culca. Pampers nr 4

Pana dupa un an a adormit la san , apoi cand a mai crescut, plimbat prin casa si ascultat cantatul mamei. Asezat pe pat incet cu mami langa el , iar la san , pana adoarme mai profund.
Pampers nr.5

Băiețelul meu are 2 luni , in fiecare seara la ora 21 facem băita , papam și apoi îl așez pe pieptul meu cu suzeta in gurița și singurel adoarme îl pun in pătuț și din 4 in 4 ore se trezește sa mănânce , ii schimb pampersul și adoarme la loc. Pampers nr 3

Cum bine ai scris nu exista o reteta perfecta.De cele mai multe ori metoda difera si in functie de cat este de obosit,daca are proble de sanatate sau pur si simplu se alinta.In concluzie,fie il leganam,ori il asezam in patut si pornim caruselul muzical.Pampers nr.5

Bebe o luna, seara face baita, apoi papica, uneori poveste si adormit pe piept..de cele mai multe ori 🙂
Marimea 3

Rutina la noi nu funcționează. Ne jucăm, cântăm, legănam insistent și abia apoi adoarme…Trei ore, apoi vrea papa, exact ca un bebe mic, deși are 8 luni!Pampers nr.4

Dupa baita, cu pampers si hainute curate si caldute, papam bine si apoi adoarme pe piept. Dar avem abia o luna, astazi, asa ca avem timp sa invatam sa adormim in patut.
Marimea 3

Doarme cu noi in pat, o managai pe burtica mereu, o plimb noaptea prin casa, ii pun pernuta calduta pe burtica, ii cant. Marimea 3 la pampers.

Avem un ritual al nostru, dormim dupa-amiaza, cantam, dansam, cel mai bine adoarme la san, cu mine in patul cel mare. Cel mai mult ii place baita de seara si adoarme imediat apoi. Marimea 3 la pampers.

In primul rand as vrea sa spun ca sunt in total dezacord cu expresia “asa l-am invatat” si toate derivatele ei. Cred ca rutina sau obisnuinta o creeaza bebelusul si aceasta rutina se schimba in functie de transformarile prin care trece micutul. Astefl noi am avut perioade in care “galopam” prin casa cu el in brate, perioade in care dorea sa adoarma doar la san, perioade in care s-a jucat in patut pana a adormea singur, perioade in care pur si simplu nu dormea toata noaptea, doar fura cate 10 minute cand era epuizat si perioade in care combina toate cele de mai sus. Ma las ghidata de nevoile lui si sper ca noaptea cu 8 ore de somn,legate, nu e doar o amintire frumoasa ci ma voi bucura la un moment dat de aceasta placereBebe Dominic, 6 luni,nr 4.

Spre norocul meu, am un bebel tare bun cu mine: adoarme singurel. Si face asta de pe la 4 luni. Pur si simplu asa a ales el.
Bineinteles ca mai sunt si momente de extenuare si atunci trebuie sa-l ajut cumva,si apelez la muzica. Exista pe Youtube melodii care dureaza ore intregi si care le sunt dedicate bebelușilor. Poate il liniștește modalitatea asta pt ca inca din burtica i-am pus muzica.
Folosim Pampers nr 4.
Sarbatori fericite!

La noi cel mai bine funcționează titi și zgomotul alb. De un an de zile astea sunt armele secrete.
Noua nu se potrivește mărimea 4 la pampers

Buna, am extras azi un nou castigator la concurs, intrucat a 3-a person nu raspunsese in termenul indicat in regulament. Felicitari! Trebuie sa fi primit deja emailul de la organizator, ca sa poti intra in posesia premiului! Seara buna si sa ne mai vedem pe aici!

După băița de seară si scutecelul uscat ne mai jucam puțin la lumina liniștitoare a veioze de sare,apoi,cu suzeta în mânuță mănâncă sân și adoarme!Pampers nr 5

Bebelina mea are de la cateva luni un ritual în ceea ce privește somnicul:băita cu rățuștele, masajul magic al lui tati, pampersul curat si papa la sânul cald și protector al mamei și uite așa vine Moș Ene pe la gene și dormim bine și profund aproape toată noaptea. Pampers mas. 4

Masaj, baita, scutec, pijama,titi, zgomot de fundal (white noise) si/sau cantece de leagan de noapte buna. Incercam sa ne intram in ritm si sa ii citim limbajul. Inca avem momente cand intram in panica si nu stim ce si cum sa facem sa fie bine.
4 saptamani de gangureli maine – marimea 2 in ianuarie.

Noi dormim împreună, in acelasi pat. Seara mami pregateste cadita, iar tati imi face baita. Dupa care ma duce in dormitor unde mami ma maseaza si ma imbraca in pijama. Imi da sa pap inainte de culcare si imi fredoneaza diverse melodii ca sa ma relaxez. Apoi ne bagam in pat sa dormim. De obicei imi place sa mai pap lapte de la mami si cand sunt deja in pat, asa ca de cele mai multe ori adorm cu obrazul meu pe pieptul mamei.
La scutec port marimea 4 🙂
Somn usor!

Bebe Ava e inca in burtica, dar are un program taaare agitat seara. Adoarme in schimb repede si bine pe vocea lui tati… speram sa fie asa si din Ianuarie incolo 🙂
Ne-am pregatit deja cu tot ce e nevoie pentru confortul ei (si al nostru), inclusiv cu Pampers nr. 1.

Buna seara,
“Gandacelul” meu are 4 luni si nu pot spune ca are inca o rutina in privinta somnului dar eu ma chinuiesc sa o adorm cam pe la aceasi ora in fiecare seara dar pe la ora 11-12 noaptea se trezeste si mai adoarme pe la ora 1. Asta pot spune ca este ora ei preferata de somnic pufos. Cel mai si cel mai ciudat lucru este ca iubita mea adoarme cu zgomotul de la uscatorul de par, de cand avea colici asa am reusit sa o linistesc iar acuma daca este agitata , plange sau nu vrea sa adoarma ii dau san si pornesc uscatorul de par si este cel mai fericit bebelus. Sincer…nu stiu cat este de bun acel zgomot pentru ea dar e cel mai linistitor. Am incercat toate aplicatiile de adormit bebelusii dar nimic nu ii place cum ii place uscatorul de par care nu scoate un sunet inregistrat undeva. Chiar daca adorme tarziu se trezeste si tarziu a doua zi, intre 9:30 si 11:30 si ziua este cel mai bun prieten ( de somnic) al ei. Ii place sa doarma ziua si nu noaptea. Dar mami este perseverenta si nu renunta.

Dupa baita de seara, ii dadeam lapticul si apoi ii faceam masaj pe burta, lucru care l calma pe baiatul meu imediat. Intotdeauna in camera lui si in patut. Acum am o bebita de 2 saptamani ( deci in ianuarue ca avea aprox 2 luni) care e in faza de somn si mancat.

Dupa baita de seara , hainite lejere si scutec curat.buburuza mea se pune la nani seara doar daca TV e oprit,becul stins si draperiile de noapte trase. Sa nu vada nici un licar de lumina,dupa care ne punem în patul mamei papa putin san si adoarme în câteva minute,apoi o pun în patuțul ei care e langa al nostru. Doarme cam 3-4 ore dupa care se trezește sa pape putin san si adoarme la loc si uite asa dormim pana la 9.30-10.30 chiar si 11.00 dimineața.In unele nopții se trezește de 2-3 ori pe noapte în altele doar o data. Ne bucuram de toate etapele si speram la nopții intregi dormite. Somnic dulce ingeraşilor! Pampers nr 5 🙂 . Sarbatori fericite alaturi de cei dragi !

Seara aveam un ritual pentru baietelul meu: baita, masaj si alaptat, pana cand adormea profund. Acum fiind maricel, adoarme dupa ce citim povestea, admira stelutele pe tavanul camerei (avem un elefantel cu proiectie) si uneori ii place sa ii cant “nani, nani puiul mamii” in timp ce el isi trece manutele prin parul meu, iar eu il tin in brate.

Povestea noastra cu somnul a fost una de vis pana la puseul de 3luni (cu care inca ne luptam).Rutina de fiecare seara ne-a ajutat sa dormim de la 22:00 pana la 03-04 si atunci mami si tati erau fericiti,insa puseul acesta bata-l vina pe mine ma doborat ne trezim din ora in ora si papam laptic de la mami.Sper sa putem trece si peste aceste zile si sa revenim la programul initial.Marimea 4

Turturel are 4 luni iar ritualul de somn începe de pe la ora 19. Sunt nopți în care începem cu baita sau culcarea jucăriilor. De obicei procesul de nani nu durează mult. Sta la sân cam 20-30 min și adoarme în brațe sau în patut după cum își dorește. Se culca pe la 20 cel târziu și prima trezire este la 2-3 dimineața . Poarta mărimea 4 .

‘Bebe’ unu,5 ani,doarme singur în camera lui,iar bebe doi,7 luni, după baita,pupacela și declaratii de dragoste cu fratiorul lui,doarme doar la sanul mamei .(Pampers 4+)

Buna, în urma extragerii, ești una dintre câștigătoare. Felicitări! Vei primi un email din partea organizatorilor concursului. Sărbători fericite!

La mulți ani!Noul an sa fie așa cum va doriți!
Pentru ca ne-am lăsat vrăjiți de magia sărbătorilor de iarnă, care au fost pentru prima dată în 4,abia astăzi am aflat că sunt una dintre mămicile câștigătoare.
Mulțumesc din suflet!

Buna, Anca! Multumesc mult de urari! Ti le intorc inmiit!
Da, asa e. Iti va scrie de la agentie o persoana, ca sa poti intra in posesia premiului! Te felicit si te imbratisez!

Buna ziua! Desi, intuitiv, am aplicat rutina prezentata mai sus întocmai (băița, masaj, cântat, povestit, alaptat, mereu la aceeași oră, mereu împreună cu soțul), de adormit adormea ff repede, dar cel puțin in primele 3 luni (pline de pusee de creștere) avea nopți și cu treziri pt supt la 10-30 min, după care adormea tun și in jum de oră o luam de la capăt. Cu cat a crescut a distanțat trezirile (nu mai mult de 3h maxim). Pacea și somnul a poposit la noi, după ce au iesit și caninii (cu 1-2 treziri pe noapte), iar mai apoi de la 2 ani și o luna nu se mai trezește deloc. Într-adevăr există speranță, dar depinde de fiecare ștrumf când e pregătit.
La Pampers vom avea nevoie de nr 2 pt că așteptăm bebe 2 la finalul lunii.
Nopți liniștite și creștere ușoară, dragi mămici!

Puiuțul meu adoarme cel mai bine in brațele mele,dupa ce a păpat “țiți”, iar in mânuță in dau un iepuraş de pluş!
Pampers nr 4+

stateam langa ea si ii dadeam iubire..poate nu a dormit ea mult noaptea,dar macan nu stateam treaza ..nr 4

După fiecare baie, îi fac masaj, îl legăn și îi cânt și astfel adoarme instantaneu. Marimea 3.

Buna, în urma extragerii, ești una dintre câștigătoare. Felicitări! Vei primi un email din partea organizatorilor concursului. Sărbători fericite!

Cred ca este esential sa ai incredere in tine si copilul tau. Noi am ales sa nu cumparam un patut, din lipsa spatiului, dar mai ales pentru ca stiam ca ar fi bine sa testam initial cosleepingul (a fost foarte practic pentru mine in recuperarea de dupa cezariana). Ulterior am primit un patut, dar ne-a fost atat de bine impreuna incat ne gandim serios ca si bebe numarul 2 o sa isi gaseasca locul tot in pat cu noi. Noroc ca avem un pat imeeens. Avem si o rutina de seara cu un bebe proaspat intarcat, tocmai pentru ca il asteptam si pe numarul 2. Adormim fie in bratele lui tati unde e foooarte bine sau pe pieptul meu, in pat. Oricum, avem un somn foarte odihnitor si as recomanda oricui sa faca la fel, pentru ca e clar ca eu voi repeta experienta. Happy child, happy life!

Pana acum 2 saptamani programul de seara al lui Bebe M. (10 luni) era: baita, masaj, pijamalute si titi 🙂 . Acum am inceput procesul de intarcare si am inlocuit titi cu biberon. Insa Bebe M. isi papa biberonul in pat, cuibarit langa mami a lui. Somnicul neintrerupt dureaza maxim 4 ore, apoi i se face dor de titi….
Folosim Pampers nr. 4

Bebelușul meu adoarme în fiecare seara după ce îi facem băita,masaj și apoi îl alăptez. De cele mai multe ori adoarme la sânul meu, dar dacă se mai trezește după ce a păpat, îi punem muzica speciala pentru bebeluși și se liniștește foarte repede. Mărimea 4.

Camera aerisita, muzica pentru copii in fundal, si un pampers curat asigura un somnic pufos:)
Aleg nr 5

Un baiatul de un an adoarme la povestile citite pentru sora lui de 7 ani. Incepem cu baia si pregatirea de somn cu pupici si iubire dupa povestea cu somnul. Momentele petrecute seara sunt minunate si le ador. (Pampers 4+)

Lampa cu muzica de nani a facut si face minuni 🙂 si bineinteles inainte de somn schimbam scutecelul si folosim Pampers nr 5.

Noi inca cautam solutia perfecta. Cateodata merge muzica, cateodata un joc si cateodata nimic. 🙂 sunt doi si e greu sa gasesti calea de mijloc.

Avem ritualuri și rutine pe care ne străduim sa le respectam, așadar puțin timp special petrecut doar cu copilul, cititul povesti pregătesc și prevestesc momentul somnului. Apoi îl țin in brate și rămân lângă el pana adoarme

Ritualul fetitei mele de aproape 7 luni este unul obisnuit baie, lapte si leganat uneori. Doarme toata noaptea de la 3 luni. Cred ca important este si ce se intampla in timpul zilei (plimbari afara, o oarecare rutina, liniste si armonie in casa). Marimea 4

O baita prelungita in timpul careia ne alintam si jucam,apoi un masaj dupa care imbracat de culcare si hranit il asezam in patut(cam atat este rutina)apoi variatiuni pe aceasi tema:cantam,il mangaiem,pupam manutele si facem diferite miscari cu ele.In cel mai fericit caz o jucarioara in manuta este suficient ca sa adoarma.Cred ca va ajunge la marimea 5 .

Pe fetița mea o ajută să adoarmă următorul ritual: baia de seară în timpul căreia se joaca în cadă cu broscuța, peștișorul, balenuța și rățușca, apoi masaj în timp ce îi cânt sau îi povestesc ceva cu voce joasă, apoi țiți pâna adoarme. Pampers mărimea 4.

Baietelul meu adoarme cu mine, la san,sunt seri in care ii pun si niste cantecele lente, care ii plac si vad ca il linistesc;in general incercam sa reducem cat mai mult zgomotul si lumina, astfel incat sa incepem pregatirea pentru taramul somnului si al viselor pufoasepampers nr 6.

Buna! Bebe are 3 luni si din cauza trezirilor dese ptr alaptat, cateodata din 2 in 2 ore, de 2 luni doarme cu mami si asa incet s-a mai reglat somnul. Dar adoarme fara probleme atata timp cat ma simte aproape. (marimea 4 la Pampers)

Fetita noastra se va naste pe 3 ianuarie. Am citit fiecare comentariu, lucru care m-a mai linistit putin in privinta somnicului.
Reteta succesului pare sa fie baita, masajul, scutec curat, papica si multa iubire. 🙂
Maimutica o sa aiba nevoie de Pampers nr.2.

Bebe meu adoarme la san. Avem si noi ritualul de nani: baita, masaj ( facut pe fuga-ca nu are stare), pijama, pupic de la tati, apoi stingem becul, ne punem in pat si titi la greu. Dar ne ia cam o ora, pana adoarme profund. Intre timp, mai adoarme si mami ( si se trezeste pe la 11-12), lasand treaba programata pe a doua zi. Am incercat si eu varianta ideala de a citi o poveste, cu bebele la el in pat, dar nici vorba-e in picioare, fara urma de somn. Asa ca, tot patul mamei si titi e mai bun. Bebele: 1 an si 4 luni. Pampers pants, nr 5.

Bebe meu (11 luni) adoarme de obicei după o porție zdravănă de râs cu tati şi mami; adoarme la țiți apoi e mutat în pătuț. Dacă nu intervin alți factori (dureri de gingii, tuse etc.) se trezeşte o dată pe noapte şi, de dimineață, odată cu noi (la 6 sau pe la 8…când aude zgomot) foarte zâmbitor şi cu chef!
Folosim scutece Pampers mărimea 4. Bebe nu a avut niciodată probleme cu iritații în zona intimă,deşi nu folosim nici o cremă- e de ajuns băița generală şi spălare după fiecare căcuță.

Bună, ritualul nostru începe pentru cel Mare de 5 ani cu baie, mers la mamaia sa se joace, băut un pahar de lapte,desene și somn iar pentru cea mica de 2 luni după baita de seara și masaj un lăptic cald și somn cam vreo 6 ore

Primele luni dormea mangaiat pe frunte la el in patut dar de ceva vreme in brate si apoi mutat in patut—Pampers marimea 5.

Bună ziua,bebelindul meu încă are probleme cu nanita dar cu multa răbdare și ritualul de nanita(baita,masaj,papica,pupici și bine inteles puțin leganat) dar tot nu dormim toată noaptea(ne trezim cam de 4ori)am un bebe foarte energic. Se trezește noaptea și are chef de joaca.ușor,ușor o sa ne învățământ. Pampers nr.3. Va mulțumim

Buna ziua.. de cele mai multe ori imi adorm fetita după o baie calda si un masaj de 30 minute. Apoi mănâncă laptic si o pun la somn. Adoarme de la ora 20 pana la ora 1 dimineața. Se trezeste mănâncă laptic si adoarme iar până la 6. De obicei se trezeste noaptea si adoarme iar. Numar pampersi 5.

Buna Florina.foarte frumoasă melodia.o sa o ascultam si noi si o sa o introducem în ritualul nostru de somn.inca de cand s-a născut, cu mici exceptii vara, Darius in fiecare seara adoarme in jurul orei 20.Pe la 19-19.30 începem ritualul baitei, cu jucării, cu apa peste tot etc…ne distrăm de minune.apoi il îmbrăcăm cu pijamalute moi si pufoase, il uscam la par, mergem in dormitor. Are pernuta lui pe care doarme inca de cand s-a născut, mami se pune langa el, il ia in brate, ii sopteste o poveste cu Mos Crăciun sau cu Luceafărul sau alte povești, o păpăm pe țiți si bebe adoarme…eu ii zic inca bb ca pare asa mic cand doarme sau il alaptez…apoi se mai trezeste de cateva ori pe noapte , bea apa sau titi si adoarme si la 7.30 se trezeste penteu creșulică , Mărimea scutecului este 5

Somnul liniștit al fetitei mele începe la sân și continua alături de mami. Un ritual anume de adormit nu avem, încercăm momentan cu cititul de povesti dar ne mai trebuie răbdare.
Mărimea 5 pentru mandra mea de 1 an.
Mulțumim!

Rutina de seara-masaj, baie, pijamale, san, leganat, cantat, mangaiat pe frunte, suzeta. Cum a spus si alta mamica mai sus, timpul in care adoarme difera de la 30′-1h30′.Marimea nr4la pampers, bebe 5luni acum.

Fetita mea , foarte repede si-a reglat somnul , acum stiu cat de importanta a fost rutina : mereu ne-am pregatit de somn in jurul
Aceleasi ore , băița de seara , scutecul curat , si faptul ca mereu a adormit in pătuțul ei de lângă patul
Nostru ,fiindu-i alături a ajutat mult in reglarea somnului . Sper la bebe 2 sa fie la fel . Pampers nr 1 , sunt însărcinată cu bebe 2 🙂

Bbelusa mea adoarme seara la san, apoi o mut in patut, in ultimile nopti a dormit legat de pe la 11seara la 6-7 dimineata. Marimea 3, midi 5-9kg

Buna seara!
Două cuvinte magice: rutină și perseverență.
Avem gemeni: un băiat și o fată ( mărimea 5). Reusesc sa ii adorm singură pe amândoi în același camera: fata in pătuț si băiatul in brate.

Am incercat sa ii pastrez rutina de seara: baita, laptele si stat langa el pana adoarme.
Bebe poarta nr. 5.
Multumesc.

Bună mamici! Eu sunt o mamica,, proaspătă ”, bebelușul meu are doar 5 săptămâni și ne confruntam cu perioada colicilor, insa bebe se liniștește foarte repede tinut pe burtica și cu un cantecel lin… In momentele culminante de durere cand bebe tipa de durere (am avut vreo doua pana acum) recurg la,, artileria grea” si stam amandoi la pielea goala lipiti unul de celalalt. Bebe simte caldura mea într-un mod fascinant deoarece se calmeaza si adoarme instant. Pot sa spun un lucru cert:bebelusii simt mult mai mult decat am crede noi. O zi frumoasa si plina de zâmbete va doresc! Pampers mărimea 2

A trecut ceva timp pana ne-am prins noi cum sta treaba cu somnicul, dar acum facem baita, masaj si somnicul vine in acelasi timp cu papica…daaar daca sanul nu-l adoarme, avem variantele de rezerva care functioneaza mereu: leganat pe picioare sau tati care canta.
(Pampers nr.4)

Bebelina noastra (5 luni si 9 zile azi) are un ritual de somn in felul urmator: masaj (plin de iubire), baita si apoi stins lumina, pornit aparatul de umidificat aerul si tzitzi – langa mami….. si somn…. are 2-3 treziri in intervalul 10-7 ….. dar semi-treziri doar pt a manca. O minune de copil
Poarta marimea 3 (5-9 kg).

Bebe Sebi este foaaarte energic. Dupa baita avem multa energie si chef de joaca si cu greu ne linistim pt.nani. cel mai mare aliat al somnului este tzitzi, suzi nu ne place dar avem tzitzi la discretie si numai asa ne linistim. Asa ca,mamici, arma secreta e intotdeauna la indemana: scutece curate si tzitzi pe saturate
Masura scutec3.
Multumim

De la naștere, bebele adoarme la șãn. In fiecare seară dupa ora 8, dupa ce papă îl pun în pătuț cu pâturica lui de somn: pufoasă cu steluțe de care micuțul e de.a dreptul îndrăgostit. Mai e nevoie doar de cãteva mângâieri pline de dragoste și bebicul are parte de un somn liniștit. Scutec nr 4

Dupa baita, ne-nbracam in pijama, si o plimb in brate cateva minute pana se linisteste. Apoi o pun in patut, ii pun o ora de zgomot alb de pe tableta, si ii pun biberonul cu lapte in gurita (deoarece ii pe lapte praf), si deobicei adoarme in timp ce mananca.
Maya 3 luni. Pampers new baby dry 2 !

Noi respectam cu sfintenie un ritual de seara: incepem cu baita, urmata de masaj si gangurit, apoi mai stam putin si papam. Uneori adormim la titi, alteori adormim in pozitia verticala de pe burtica mamei sau al tatalui. Toate acestea se petrec intr-o lumina difuza in dormitor, pentru a ajuta bebelusul sa faca diferenta zi-noapte (bebe are 1 luna).

I-am explicat de fiecare data, din prima zi, ce urma sa facem (nu doar cu somnul, ci cu tot) si cu rabdare, asteptari realiste, nu din filme, si timp, am ajuns sa dormim (mai bine) cu totii. 🙂 (P.S. Marimea la scutecele Premium Care este 4)

Am doi copii, 1 an jumatate si 3 ani, in fiecare seara stau langa patutul fiecaruia si ne mangaiem si vorbim pana adorm. Mai intai la cea mica, apoi la cel mare (care ma asteapta linistit pana adoarme fetita). Ambii se trezesc noaptea si ma striga, asa ca fac 4-5 drumuri pana la ei in fiecare noapte 🙂 scutecelele nr 5 mi-ar fi utile, noi folosim cele tip chilotel, par foarte practice. Multumesc!

Buna tuturor! Noi avem un ritual seara cu bebe care sună cam așa: băița, putina joaca si apoi titi până adormim. Avem vreo 2 sau 3 treziri noaptea. Unele sunt scurte: titi si nani în pătuț. Altele sunt mai lungi: schimbat bebe dacă a făcut treaba mare si iar titi si nani. De multe ori îi si cant când stă la titi. Doar așa reușeste bebe baiat să adoarmă la 3 luni și jumătate. Fata de 2ani si 10 luni adoarme singură în cameră ei după ce îi spunem noapte buna si o pupam. Folosim Pempers si mărimea 4 cred că ar fi cea mai potrivită.

Eu respect seară de seară acelaşi ritual: joacă, masaj, băița, scutecul curat, lăpticul cald şi legănat, dacă necesită. Bineînțeles toate acestea într-o linişte deplină. Puiul meu doarme până la 6 dimineața. Mărimea 4 la scutec. Nopți liniştite. ☺

Ce ii trebuie bebelusului pentru un somn linistit si odihnitor? Linistea in casa, armonia, pacea sufleteasca, dragostea si intelegerea dintre parinti si ceilalti membri ai familiei sunt esentiale pentru dezvoltarea normala a bebelusului, dar si ulterior, a copilului si adolescentului! Un copil ingrijit, protejat si iubit doarme ca un ingeras! povestile de seara pot fi un remediu pentru un bebe agitat sau pur si simplu foarte energic, lapticul si apropierea mamei. La noi se face si baita seara, plus masajul care este atat de asteptat!!!
Pampers marimea 4.
<3

Buna ziua, baiatul meu Vlad adoarme din primele zile in felul urmator: baita de seara , masaj ,pieptanat , bagat in pijamale, stins televizor , inchis lumina , si somn de voie. Mentionez ca el doarme intre noi in pat. PAMPERS NR 5.

Somnul linistitor este cel care incepe la sanul mamei, în brațic, legănat. Marime scutece: nr.5.

Bebelina mea scumpa adoarme după baita și masaj lângă mine în pat. Mami o mângâie și o alinta iar bebe adoarme în cateva minute cu un zâmbet minunat.(mărimea 4).

Pe noi ne-a ajutat rutina :pastrarea unei ore fixe de somn ,baie ,masaj si multi pupici .Pampers nr 4.

In primul rand atmosfera din casa: draperiile trase, lampa de veghe pornita, liniste in casa fara muzica fara laptop fara telefon. Apoi schimbat cu scutec nr 4 care il protejeaza impotriva umezelii pe parcursul noptii astfel incat sa nu trebuiasca sa il schimb si sa se trezeasca. In cele din urma luat in brate si leganat , cantat incetisor pana adoarme la san . Media este undeva la 5 ore si jumatate de somn neintrerupt pe noapte. Bebe de 3 luni jumatate.

Pe burtica la mine sau la sotu’ si ii cantam “nani nani puiu mami dormi usor puisor” asta a fost primele 2 luni acum avem 6 luni si dupa joaca si gimnastica de seara adoarme la ultima masa de laptic☺. Marimea 4

Buna! Am o fetita de 8 luni, Delia-Elena! Este primul meu copil si sunt indragostita pana peste cap de fiecare gest nou pe care il face!
Delia doarme de la 20:00-21:00 pana pe la ora 6:30-7:30!
Inainte de somn sta in pat intre mami si tati si o gadilam, ii cantam, o giugiulim! Apoi o pun in patut si o mangai pe spate( avem sistem co-sleeping) folosim Pampers ( Nr4)

Nu avem probleme cu somnul.suntem norocosi din punctul asta de vedere. Se trezeste doar sa manance si adoarme la loc.o minune de copil

Buna ziua!Fetita mea doarme toata noaptea datorită plimbărilor inainte de somn!Iesim afara 30 de min seara,si doarme toata noaptea de la 22 la 8:30.Marimea 5

Buna, în urma extragerii, ești una dintre câștigătoare. Felicitări! Vei primi un email din partea organizatorilor concursului. Sărbători fericite!

Bebelusei ii place sa ma simta aproape. Fie dupa masa, cand o iau in brate isi lasa capsorul pe umarul meu si adoarme. Fie dupa ce o pun in pat tine manutele sau piciorusele pe mine. Si atunci adoarme linistita. Are 5 luni jumatate si poarta scutece nr.3.

dormit in acelasi pat cu bebe si oferit san la prima foiala. doarme si cate 12 ore ore cu mami langa ea 🙂 pampers nr.4

Bebe doarme 3-4 ore dupa baia de seara si o masa buna 🙂 desigur cu un pampers curat 😉 are abia aproape o luna si poarta nr. 1 🙂

In fiecare seara dupa baita facem masaj si povestim lui tati ce am facut nou in timpul zilei apoi stingem lumina aprinde veioza si ne cuibarim la san si usor usor adormim. Pampers nr.4. Multumim! Sarbatori fericite!

Cred ca tine cumva si de structura copilului. Prima fetița, care are acum 2 ani si 11 luni, are câte ceva de comentat pana adoarme, vrea sa o mângâi pe peste tot, adoarme dupa aproximativ 1 ora, apoi liniste pana dimineata. Bebeluș fiind, trebuia legănata mult înainte sa adoarmă.
Cea mica, care are numai 2 saptamani, doarme tun între mese, in pătuțul ei. Ar dormi si toata noaptea, dar o trezesc eu pt alăptare :)). Pampers nr 2.

Încă nu a venit bebe, o așteptăm luna viitoare. Cred că cea mai bună metodă e de a dormi împreună. La sânul mamei unde e cald și bine, miroase a lapte și aude bătăile inimii mamei cu care e obișnuit din burtică. Mărimea unu (nou-născut). Sărbători fericite și copii sănătoși și fericiți!

Cu băiețelul am dormit in același pat fiind alăptat, și acum cu fetița intenționez sa fac la fel 🙂 Pampers nr.2

Cred ca fiecare copil e diferit, dupa baita, masaj, mâncat, al meu are tâtica drept alint la somn și cel mai bine e lângă mami sa mă simtă și sa tina mânuța pe mine, așa doarmim cel mai bine (nr 3 midi 5-9 kg)

Ritualul nostru la 2 ani este joaca, baita, lapticul si… leganatul pe picioare, dupa ce stingem lumina si televizorul.Nr pempers 6.

De la 2luni bebita mea nu se mai trezeste. Seara înainte de nani baita,scutec schimbat,lăptic iar după lângă ea in pat. O luăm în brațe și dormea pe pieptul meu.somn liniștit și pt mami și pt bebe și pt tati. Acum are 1a2l și la fel somn liniștit aproape 12ore pe noapte și 2ore pe zi. Mărimea 5la scutece.

Mno articolul imi place la nebunie,mama de doi,unul de 8 ani altul de aproape 2.
Piticul din dotare de doi ani doarme asa vreo 3 ore in patut dupa care vrea la titi dar atentie nu in brate in patttt langa mine,ca el vrea sa titileasca pana dimineata intr’una.
N’ar fi o problema,doar ca treaba asta tine de cand l’am nascut si jur ca nu mai pot,ma rupe dar rezist.
De cand cu reclama la Pampers cu cantecelul acela minunat,piticul din dotare se regaseste in melodie pare ireal dar da….danseaza pe ea si fuge repede si isi aduce un pampers din sertar si il flutura.Acuma asi incerca sa il culc pe melodia de la Pampers pt ca e numai buna pt el (textual)
Si acum marimea pampersului ar fi prin ianuarie nr 6.
Multumim pt frumoasele articole care mie personal imi prind tare bine,va doresc Sarbatori Fericite. :-*

Piticul meu se linisteste la titi, in pat langa mine, nu in brate! Asa doarme linistit, nu toata noaptea, dar suficient cat sa ma odihnesc si eu. In serile cand este foarte obosit si plange, il linistesc cu zgomot alb. Desi pare ireal, pe piticul meu il linisteste si o cauta pe titi cu gurita, pregatit de somnic. Avand doar 5 luni, marimea potrivita pentru pampers este 3.

Buna ziua am un băiețel de 1 an si jumatate si este foarte agitat noaptea se trezește si plânge este foarte nervos ce as putea sai dau sa poata dormi noaptea ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.