Mereu am căutat o rețetă de cheesecake, pentru că e prăjitura mea preferată. Am gustat multe rețete, dar parcă nimic nu m-a satisfăcut pe deplin. Prea grase, prea pufoase, pentru dulci sau prea pe stilul plăcintă. Până am zis că așa nu se mai poate și din rețetă în rețetă de la chefi de afară, am ajuns la rețeta perfectă, din rețetarul Saladmaster. Nici greu de făcut, nici nu multe ingrediente și nici să tropăi pe lângă ea cu orele, până se coace. Și gustul e chiar așa cum mi-l doresc: consistența cea mai cremoasă și intensă.
Dacă ar fi să îi găsesc un cusur, e că la final, trebuie să facem la 4 mâini niște manevre, ca să o scoatem din oală. Ceea ce poate fi un inconvenient, la un moment dat. Eu l-am mobilizat pe soț și prin urmare nu am compromis preparatul final.
Și ar mai fi un cusur: că e atât de bun, încât e posibil să fiți tentați să cam exagerați cu porțiile. 🙂
Cât privește avantajele acestei rețete de cheesecake, sunt mai multe:
- se prepară super ușor;
- nu e nevoie de abilități speciale în bucătărie, începătorii se descurcă și ei foarte bine;
- se păstrează bine la frigider câteva zile (asta dacă mai rezistă în fața mâinilor pofticioase care o caută în frigider neîncetat);
- e fără zahăr (aproape, pentru că biscuiții pentru blat au ceva zahăr în ei);
- se poate pregăti la mese festive (Paști, Crăciun, aniversări etc), dar și cu orice ocazie în care vă doriți un desert gustos și sățios, dacă vă plac deserturi cremoase pe bază de lactate;
- se poate orna în fel și chip, după gusturi și preferințe (noi am preferat să o ținem la minim cu ornamentul, punând doar fructe pe deasupra).
Am pregătit această rețetă de cheesecake în vasele Saladmaster, pentru că doar pe ele le avem în casă acum. Însă rețeta se poate adapta și puteți folosi vasele pe care le aveți, deși, desigur, eu vă recomand să faceți un efort și să treceți treptat către vase non-toxice.
Aceste fiind spuse, vă las mai jos ingredientele și pașii de urmat, iar la final aveți și un video care vă arată cum se pregătește prăjitura.
Ingrediente pentru blat:
- 300 gr. unt;
- 400 gr. biscuiți cu ovăz (digestivi).
Ingrediente pentru umplutură:
- 650 gr. brânză cremoasă;
- 1 iaurt;
- 4 ouă.
Mod de preparare rețetă de cheesecake:
- Setați Bad Boy (cuptorul electric de la Saladmaster) la 135 grade.
- Puneți untul la topit;
- Sfărâmați biscuiții folosind conul 1 deasupra untului;
- Formați blatul cu o paletă de prăjituri;
- Coaceți cca 10 min. blatul format;
- Mixați cu ajutorul unui mixer brânza, împreună cu ouăle și iaurtul până se formează o compoziție cremoasă;
- Turnați amestecul peste blat și nivelați tot conținutul;
- Coaceți timp de 55 minute la 135 grade, în vasul Bad Boy;
- Lăsați să se răcească un pic și ornați cu fructe, după cum preferați.
AICI este filmarea cu pașii de parcurs, iar dacă mai aveți întrebări despre cum să adaptați rețeta, puteți să îmi dați un mesaj și vedem dacă mai am vreo idee de ajutor.
Altminteri, sărbători tihnite și cumpătate vă doresc!