Categorii
Blog Parenting

8 articole de toamnă pentru copii

Am rămas cu amintirea zilelor de toamnă din vremea răposatului dictator, care mi-au marcat copilăria. Simt și acum în corp umezeala de la picioare sau din corp, când mă prindea ploaia urâtă și rece. Așa se face că acum cele mai multe articole la mine în dressing sunt fix cele care să mă protejeze în astfel de perioade, chiar dacă azi nu mai umblu pe jos așa de mult. Mă gândesc și că fetele mele pot suferi de același lucru și mă pregătesc în fiecare anotimp cu aceste x articole de îmbrăcăminte pentru ele. Știu că pare pierdere de bani să investești pentru copii în astfel de obiecte, că ei sunt în creștere și că oricum nu le folosesc prea mult, dar vă asigur că amintirile despre frig bântuie toată viața. Vă spune un om care anul ăsta a dormit toată vara cu plapuma, cu excepția unei singure săptămâni (pe care oricum a regretat-o).

8 articole de toamnă pentru copii

Pentru noi cele mai importante sunt:

  • Jacheta impermeabilă;
  • Cizmele de cauciuc;
  • Pantalonii de ploaie;
  • Mănuși de ploaie;
  • Umbrela colorată;
  • Pelerina de ploaie;
  • Ghiozdan impermeabil;
  • Ceasul rezistent la apă.

Jacheta impermeabilă

Când îi cumpărăm copilului o jachetă impermeabilă, trebuie să ne gândim cât de mult o va purta. Dacă ne place să călătorim sau să ieșim la plimbare indiferent de vreme, merită să investim într-o jachetă impermeabilă, care va rezista folosinței îndelungate din primăvară până în toamnă.

De asemenea, este important, dacă copilul merge sau nu la școală, iar în cazul în care o face, trebuie să avem grijă ca jacheta impermeabilă să aibă benzi reflectorizante pentru a-l menține în siguranță pe drumurile aglomerate. Dacă avem nevoie doar de ceva pentru folosirea ocazională, acest lucru este mai puțin important, deci poate căutăm o jachetă impermeabilă care nu este prea voluminoasă, astfel încât să poată fi pusă cu ușurință într-un rucsac. Pentru copiii mai mici neapărat să fie un model viu-colorat. 

Locuri de unde putem cumpăra: aici sunt la prețuri rezonabile. În rest, în toate magazinele cu articole de copii ar trebui să puteți avea de unde alege. 

Cizmele de cauciuc

Este o sarcină destul de dificilă să menținem un echilibru între a avea picioarele curate și protejate, în timp ce și sunt simpatice în același timp. Cizmele de cauciuc trebuie să aibă bună aderență pentru a ne proteja de alunecare. Optați pentru cizme cu o lungime până la genunchi în nuanțe vesele, cum ar fi turcoaz, galben și fuchsia roz. O să vă ajute să evitați bălțile în timp arătați la modă. Na, că am zis-o! 🙂 Micuțele prințese mă vor aplauda și așa îmi cresc și eu baza de fani. 🙂 🙂

De unde le putem cumpăra: aici și aici sau din supermarketuri. 

Pantalonii de ploaie

Cizme de ploaie am mai văzut, dar de pantaloni de ploaie cine a mai auzit? 🙂 Odată ce am aflat de ei, m-am întrebat cum am supraviețuit atât de mult fără. 🙂 Făcuți parțial din poliuretan, resping apa fantastic. Îmi amintesc de pantalonii de pompieri sau de pescari, să nu râdeți de mine. Sunt, de asemenea, făcuți pentru a rezista pe termen lung, iar cu jartierele reglabile, cu talie si curelele elastice peste buzunare, știu ca vor rezista ani de zile. Sunt perfecți nu numai când plouă, ci și când totul este plin de apă în jur, după ploi puternice.

Locuri de unde putem cumpăra: aici  și aici. 

Mănușile de ploaie

Adevărat echipament de ploaie, nu glumă! Acestea sunt impermeabile, dar mai ușoare decât mănușile tradiționale de zăpadă, făcându-le minunate pentru menținerea mâinilor uscate.

De unde le cumpărăm: Decathlon e cea mai cost effective opțiune, zic eu. 

Umbrela viu colorată

O umbrelă colorată precum un curcubeu oferă unei zile morocănoase un plus de veselie. Umbrele cu buline sau chiar cele transparente se află mereu în tendințe – pentru copii și pentru adulți. Deunăzi, m-am plimbat prin centru ca o apariție cu umbrela Hello Kitty, ca să știți. 🙂

De unde cumpărăm: online sunt aici. 

Pelerina de ploaie

Noi avem o pelerină de câțiva ani, cadou de la o prietenă, pe care Teo o folosește și acum. Se strânge cu ușurință, arată ca un portofel și ocupă loc foarte puțin în ghizdan. La nevoie, o scoate repede și își acoperă și ghizdanul cu ea.

Dacă dorim ca îmbrăcămintea să rămână vizibilă, este de preferat o pelerină de ploaie transparentă. De asemenea, pelerinele cu glugă detașabilă sunt o opțiune.

De unde cumpărăm: a noastră e de la Imaginarium, dar se găsesc în toate magazinele cu haine și accesorii pentru copii.

Ghiozdanul impermeabil

Ghiozdanele impermeabile sunt foarte potrivire pentru sezonul ploios deoarece acesta coincide și cu mersul la școală al copiilor. Ca și rucascul pe care îl folosim în drumeții, e bine să aibă această funcție, care protejează conținutul de umezeală și apă.

De unde cumpărăm: noi protejăm ghizdanul cu pelerina de ploaie, să vă zic drept. Dar fiecare furnizor sau distribuitor de astfel de produse ar trebui să aibă. Să vă așteptați ca și prețul să fie pe măsură. 

Ceasul rezistent la apă

Copiii sunt mai puțin atenți când vine vorba de obiectele lor de îmbrăcăminte sau de accesorii. Aleargă, se joacă, le place ploaia, sunt sigură. Un ceas care nu e rezistent la apă, fie el cât de jucăuș și colorat nu va….rezista. Așa că cel mai bine e să verificăm inscripția water resistant de pe ceasul pe care vrem să îl facem cadou copiilor la început de an școlar. Dacă vrem. 🙂

De unde cumpărăm: din toate magazinele de specialitate. 

Acestea sunt cele 8 articole de toamnă pentru copii, care pentru noi sunt cele mai importante.

Voi de unde cumpărați aceste articole acum, la început de toamnă?

Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile de pe blogul de viata sănătoasă, puteti da LIKE paginii de Facebook sau vă puteți abona la Newsletter!

Vă aștept și pe contul meu de Instagram, cu follow, care să vedeți lucruri pe care nu le postez pe blog. Aici.

Sursa foto: aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.