Categorii
Blog Sănătate și wellbeing

Azi și acum e cel mai bun moment să faci acel lucru

Azi te trezești obosit și mâine nu ai chef. Treci pe lângă frunzele care foșnesc ușor și îți zâmbesc complice de pe asfalt, dar nu le vezi. Mâine soarele strălucește vesel și strigă prin toate razele”viațăăăăă”, dar tu nu auzi. Copilul tău trage de tine să vă jucați, dar ție îți bâzâie telefonul, iar grupul cere să îți spui părerea. Nevasta și-a pus rujul roșu azi, dar cu ochii pe ceas, nici nu îi zărești colțurile gurii care se lasă dezamăgite când te strecori pe ușă. Iei toate apelurile colegilor și ale tuturor celor străini într-o zi, dar ai zeci de telefoane pierdute de la mama, tata, unul dintre copii sau iubita care voia să treacă pe la birou cu prânzul. Ai tăi sunt înțelegători și pot să mai aștepte. Tu ești ocupat(ă). Prietenele cele mai bune te îmbie la o cafea, fără scop și fără agendă și tu tot amâni. Azi trebuie să faci aia și mâine trebuie să ajungi acolo. Dar azi nu va mai fi niciodată.

Și imediat au trecut 20 de ani. Copiii sunt mari și nu știi ce să le spui. Poartă 39 de pantofi. Te uiți speriat când intri în casă și vezi atâta încălțăminte de adulți: oare e cineva in vizită? În tot acest timp, tu ai adus bani acasă, i-ai hrănit, i-ai îmbrăcat și le-ai plătit meditațiile. Ei au învățat să trăiască singuri și să vorbească cu prietenii și, în cel mai bun caz, cu părinții lor. Nu știi nici ce culoare le place și nici ce le face inima să cânte. Oare iubesc pe cineva sau s-au iubit cu cineva până acum? De unde să știi, că nu ți-au suflat o vorbă. Când? Între 2 întâlniri sau în vacanțele de la all inclusive, unde oricum aveau activități speciale pentru ei, așa că nici pe dinți nu vă spălați împreună?

Poate nu trec așa 20 de ani. Poate trec mai bine, dar poate trec mai rău. Poate într-o zi un medic îți spune că nu îi place ce vede pe o ecografie și îți recomandă un rmn. Și atunci viața se oprește pe loc, se întoarce pe dos și nimic nu mai are valoare. Știi, mereu credem că totul va fi ca azi, că vom fi la fel de energici, de doritori și de visători. Dar adevărul e că suntem stăpâni doar pe momentul de azi și de acum. Doar azi avem o șansă de a face ceva și a fi cu cineva. Doar de momentul de acum ne putem bucura prezenți și conștienți.

Bucură-te azi, nu când vor fi copiii mari!

Fă azi ceva pentru tine, pe care l-ai amânat atât de mult, încât nici nu mai știi care a fost acel lucru! Ce visai în liceu, îți mai amintești?

Formează azi acel număr de telefon, nu îl mai tot muta pe lista de mâine! Mâine poate fi prea târziu și la celălalt capăt al firului e posibil să nu mai răspundă nimeni.

Mergi azi în biroul iubitei și scoate-o la masă! Poate se va simți încurcată, dar te asigur că va fi cea mai frumoasă surpriză pe care i-o vei face.

Lasă în seara asta telefonul din mână și joacă-te cu pernele, hârjonește-te cu copiii chiar și pentru 5 minute! Ok, mai mult, cui îi pasă că nu sunteți la 9 în pat într-o seară?!

Așa, și dacă în dimineața asta avem o pană închipuită în drum spre birou? Cine află că el și ea se opresc într-o cafenea și se bucură în tihnă de 1 oră de liniște, mână în mână și ochi în ochi?

O zi pe săptămână ai putea fi de negăsit pentru nimeni, știi? Adică fără telefoane, fără social media, fără nimeni altcineva decât familia. Acolo unde bateria principală – inima – se încarcă pe nesimțite.

Azi fă programarea aia la medic, pe care o amâni și pentru care găsești mereu scuze, în apărarea ta. Fă-o azi, iubirea de sine nu merită amânare!

În seara asta, stai în fotoliul preferat și notează-ți cele mai trăznite dorințe pe care le ai și locuri unde ai vrea să mergi. Notează-ți toate amânările și toate persoanele pe care le pui pe modul așteptare de luni sau poate de ani. Sună pe cineva imediat!

Oprește-te azi din văicărit! Viața e prea scurtă pentru lamentări! Te nemulțumește ceva, azi fă ceva: ia o decizie, comunică un fapt cuiva, reacționează!

De azi renunță să te mai sacrifici! Viața e un dans, dar nu trebuie să fie un lung șir de renunțări. Nu e de mirare că nu mai găsești satisfacție în nimic!

Azi uită-te mai bine la partenerul de viață! La ochii lui, la felul cum zâmbește, cum mănâncă. Întrebă-l cum se simte, nu numai despre ce are pe lista de cumpărături și dacă a plătit facturile. Întreabă-l dacă e obosit și mângâie-i ochii!

Azi iartă și lasă, lasă de la tine! Nu trebuie să ai dreptate mereu, nu trăim în instanță, ci acasă.

Azi și acum e momentul să faci acel lucru. Tu ce decizi să faci azi, ca să începi să te vezi altfel în oglindă?

Azi e momentul să afli ce pasiune ai! Ce îți place să faci așa de mult, încât ai sta zile întregi să dedici acelui lucru?

Azi și acum e cel mai bun moment să faci acel lucru!

Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile de pe blogul de viata sănătoasă, puteti da LIKE paginii de Facebook sau vă puteți abona la Newsletter!

Sursa foto: aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.