Categorii
Blog Parenting

Când te-ai născut tu, iubita mea…

Iubita mea cea mică, las aici această scrisorică pentru tine, să o ai când vei învăța să citești! Acum 2 zile ai împlinit 2 ani. E un moment special pentru noi: mami, tati și Teo, surioara ta. Cred că și tu simți asta și te bucuri lângă noi. Avem un film în care râzi și aplauzi, în fața tortului de lămâie pe care ți l-am pregătit. Am cântat împreună, pe toate vocile noastre și ne-ai îmbrățișat pe toți. Ce o fi fost în căpșorul tău drăgălaș atunci? De câteva zile ne cânți continuu ”la mulți ani„, pe limba ta dulce și frumoasă. 🙂

Când te-ai născut tu, iubita mea, a fost una dintre cele mai frumoase zile ale mele. Abia te așteptam! Nu ai vrut să îți arăți fețișoara la nicio ecografie, dar ai fost veselă și dansatoare până să intrăm la sală. A fost un iulie canicular. Am stat toată luna la adăpost, în casă, după perdele și ferită de soare. Surioara ta se cam plictisise de mine, așa mare și greoaie și a fost de acord să petreacă niște timp la mamaia, câteva străzi mai încolo. Așa se face că părinții tăi și-au făcut de cap, muncind pentru birou și pentru casă, cât timp tu luasei la rând toate parcurile. Fenomenul de nesting a dat peste ei a doua oară, așa că au aranjat cu sârg micul lor apartament, ca să îți facă și ție un colțișor la ei în cameră. Pătuțul tău a fost lipit de patul lor și hăinuțele tale așezate la ei în dulap. Am spălat perdele și am frecat podele. Am așezat toată recuzita bebelușească la locul ei.

Am închis laptopul vineri la prânz și sâmbătă ne-am văzut. L-am închis pentru că tatăl tău trăgea de mine să mergem la masă un pic mai devreme, ca să nu mai mănânc în seara respectivă. De frica clismei, l-am ascultat. 🙂 Am luat un prânz în 2 la La plăcinte. Plăcinta aia sărată ciobănească m-a uns pe suflet, nu doar că mi-a satisfăcut stomacul veșnic flămând. Pentru spital nu aveam ce să pregătesc, că mi s-a zis să merg doar cu periuța. În după amiaza aceea am citit, am dormit, m-am plimbat împreună cu tati și am vorbit cu surioara ta. Eram toți prea emoționați. Ne-am culcat devreme, pentru că la spital eram așteptați la 7.30.

În ziua în care ai venit tu pe lume, ne-am prezentat la spital, cu buletinul si periuța de dinți veseli. Am fost întrebați la recepție: ”Cu ce vă putem ajuta?” și mami a răspuns veselă: ”Am venit și noi să naștem”. Am râs toți, de la personalul maternității, până la tati, deși își schimbase nițel culoarea obrajilor. Apoi am așteptat o vreme pe hol și am râs iarăși copios în fața unui panou publicitar. M-am bucurat că l-au lăsat pe tati cu mine, atât la sala de așteptare, cât și în rezerva pe care o închiriasem pentru 3 zile și pe care am împărțit-o cu o altă mami cu care azi mă bucur să spun că suntem prietene.

Nu mi-a fost frică défel, am mers cuminte să vorbesc cu medicul anestezist și am aflat că e un pic de întârziere datorată unei alte paciente. Medicul anestezist mi-a spus frumos care este procedura și cât durează până bebele vede lumina zilei. Și mi-a mai spus ceva care mi-a plăcut mult: ”Gândiți-vă că veți avea o experiență frrumoasă și așa va fi. Iar noi vă garantăm asta!”.

A mai durat puțin și te-am văzut, acolo în sală, te-am pupat și te-am îmbrățișat. Nu am stat desparțite decât puține clipe, ai venit la mine la reanimare și oricât de greu mi-a fost după operație, am stat cu tine la mine în brațe.

Așa frumoasă a fost întâlnirea noastră! Mi te imaginam o fetiță blondă, pentru că mai aveam acasă una la fel și credeam că veți semăna. Dar tu erai brunețică. 🙂 În timp ce te țineam în brațe ți-am șoptit: ”Bine ai venit, Măriuța mea!”.

Afară erau 40 de grade și peste maternitate zburau avioanele, în cel mai mare show aviatic al anului.

Apoi a venit și tati și am râs din nou, împreună. Și apoi tati a plecat să vadă avioanele. 🙂

Și de acolo, e poveste totul: cum am stat noi împreună în fiecare moment în rezervă, împreună cu Alina și băiețelul ei și tații voștri, cum a fost întâlnirea cu surioara ta.

În ziua în care ai venit tu, iubita mea, i-am mulțumit lui Dumnezeu în gând pentru binecuvântarea lui.

În ziua în care ai venit tu, în sufletul meu s-a mărit sertărașul cu iubire care se deschidea încet încă de când am aflat că te-ai cuibărit la mine în burtică. Așa am aflat că dragostea e nemărginită, că se înmulțește odată cu fiecare bebe și nu se împarte niciodată între copii.

În ziua în care ai venit tu, eu m-am născut încă o dată ca mami, iar tatăl tău ca tată. Sunt 2 ani de când sora ta s-a născut și ea ca soră mai mare. E frumos și interesant pentru toți 3, deși ne mai ciondănim câteodată și ne mai gândim că poate nu suntem suficient de buni în aceste roluri. Ce frumos a fost să ne naștem toți 4 o dată și să creștem împreună!

La mulți ani, iubita noastră! Pentru că ne înveți zilnic despre bucuria și sensul vieții și despre joacă! Și pentru că le-ai dat ocazia bunicilor tăi să cunoască pentru a 2-a oară frumusețea relației bunici – nepoți, mai relaxat și mai conștient, în fiecare zi a lor!

Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile de pe blogul de viata sănătoasă, puteti da LIKE paginii de Facebook sau vă puteți abona la Newsletter!

Sursa foto: arhiva personală

 

4 răspunsuri la “Când te-ai născut tu, iubita mea…”

Doamne, ce frumos! Eu, citind, te-am privit pentru cateva momente prin ochii copilului care am fost. Mi te imaginez zambind cald si razand zglobiu, cu maini blande si frumoasa ca o zana. Inconjurata in lumina calda a soarelui cu vantul batand usor. Si copilul se uita cu ochi mari si fascinanti si stie ca este in siguranta. Fix asta a fost starea cand am citit ce ai scris. Chiar daca suna mai mult a poveste. 😀 Mulțumesc!

Să știi că a citit și tatăl ei/iubitul meu și mi-a zis că am descris întocmai. Chiar am reușit să fac din a doua naștere ceva plăcut, nu a mai fost stresul de prima oară. Te îmbrățișez și mă bucur că am reușit să îți transmit o emoție!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.