Categorii
Blog Sănătate și wellbeing

Dermatita atopica se invata la Scoala Atopiei

Parintii copiilor cu dermatita atopica sufera intotdeauna alaturi de copiii lor. Nu e usor sa ai un copil cu atopie. Dureaza ceva vreme pana parintii inteleg ca abordarea atopiei ar trebui sa fie multidisciplinara, adica cel mic sa fie vazut, tratat si aflat sub urmarire la multi medici: pediatru, dermatolog, alergolog sau chiar gastroenterolog. Am scris despre experienta noastra cu dermatita atopica aici, in speranta ca le poate fi de ajutor parintilor care trec prin aceasta experienta neplacuta si nu stiu incotro sa o apuce.
Indemn parintii care au nevoie de indrumare pe subiectul atopiei sa vorbeasca intai cu medicul pediatru al copilului si apoi sa mearga catre specialitatile complementare pe acest subiect. Informarea constanta insa nu se exclude, indiferent de cate intalniri au parintii cu medicii. De curand am descoperit Scoala Atopiei, un curs despre dermatita atopica, despre ce inseamna implicarea factorilor alergici, tulburarilor digestive, respectiv importanta florei intestinale în aceasta patologie. La curs exista o parte practica, in care medicii explica modificarile de mediu si alimentare care trebuie facute in cazul dermatitei atopice, precum si cum se face alegerea cremelor, tehnicile corecte de aplicare ale acestora, cand, cum si ce folosim in functie de stadiul de eczema; partea teoretica are explicatii pe intelesul tuturor participantilor si cuprinde informatii despre mecanismul de producere, manifestari clinice și tratamente.
La acest curs este prezent un medic dermatolog, un alergolog si un psihopedagog, fiecare cu abordarea si punctul lui de vedere, respectiv aportul specialitatii sale în rezolvarea problemei.
Numarul maxim de participanti este de 12, tocmai pentru ca medicii sa poata raspunde tuturor intrebarilor parintilor.
Participarea parintilor este gratuita. Cursul dureaza 4 ore, incepand cu ora 10,00.
Sambata, pe 27 mai, dr. Iulia Panturu, medic specialist dermatolog, consultant medical al blogului, va sustine acest curs pentru parinti, la sediul Clinicii Medicum, din  Bulevardul Mircea Eliade, nr. 18, Sector 1, Bucuresti.
Inscrierea se face la receptia clinicii, la telefon 0759 900 900 sau AICI.
Sa va fie de folos si pentru sanatatea pielii!
Daca doriti sa fiti la curent cu noutatile de pe blogul de viata sanatoasa, puteti da LIKE paginii de Facebook sau va puteti abona la Newsletter!
Sursa foto: aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.

Beginner Fairy

ABONAMENT GRATUIT

[NTP-Recurring planId=5727557787844608 button="Mă abonez - Deep Work Fairy - lunar - 350 lei" title="Deep Work Fairy - lunar"]
[NTP-Recurring planId=5363608433197056 button="Mă abonez - Wise Fairy - lunar - 190 lei" title="Wise Fairy - lunar"]

Intră în comunitatea Wellness Fairy

Comunitatea în care abordăm holistic lucrul cu propriul corp, mâncarea și emoțiile, echilibrul hormonal, feminitatea și iubirea de sine. Te poți înscrie oricând. Nu e dată fixă de începere!


Curs CADOU pentru femeile din comunitatea mea

Înscrie-te aici pentru a primi E-BOOK-ul gratuit pe mail

Trimit doar mail-uri informative, fără spam. Citește politica mea de confidențialitate pentru mai multe informații.