Categorii
Blog Sănătate și wellbeing

Dragile mele, luați o pauză la început de an!

Bine v-am regăsit în prima zi a anului! Vă îmbrățisez cu drag și dor! M-am trezit în prima zi a anului cu dorința de a vă scrie câteva vorbe, mai ales că anul trecut nu am mai reușit să scriu zilnic, așa cum vă obișnuisem. Sper că ați lăsat sărbătorile acestea de iarnă să vă cuprindă și bucuria să vă copleșească. Să păstrați din bucuria această cât mai mult și să o alimentați în anul care abia a început!

Poate v-ați propus să începeți în forță anul 2020, așa cum ați făcut de fiecare dată. Ca să furați startul, nu-i așa? 🙂 Adevărul e că peste tot unde vă uitați și citiți, toată lumea face evaluarea lui 2020 și vision bord-ul pentru 2021. O presiune enormă anul acesta, dacă mă întrebați pe mine. Pentru că 2020 nu a fost un an tipic. Iar cea mai mare greșeală e să începem un an nou în forță, cu obiective noi, proiecte noi, lucruri noi de realizat încă din primele zile.

Dacă mă întrebați pe mine, ceea ce ne trebuie acum e…să amânăm nițel lucrurile serioase. După un an care ne-a epuizat cu fricile de la începutul pandemiei și apoi cu efectele ei pe care le-am descoperit pas cu pas, avem nevoie de timp să ne refacem resursele interioare. Pentru că oricât de mult și de bine am funcționat într-un mindset de creștere și curaj, anul 2020 a fost urât pentru mai toată lumea. Și cuvântul ”burnout” a fost din ce în ce mai rostit pe buzele noastre. Așa că începuturile line, blânde și cât mai ușoare au înțelepciunea lor în acest context, nu credeți?

Eu vă propun e să începeți cu o pauză. Este timp pentru toate: și pentru planuri și pentru obiective și pentru intenții. Și oricum, nu cred că ați pus pe pauză lucrurile importante pentru voi: familia, sănătatea și ce aveți voi mai de preț. Dați-vă timp pentru o pauză mai mare, chiar nu se va întâmpla nimic. Abordați în alt mod acest început de an! Acordați-vă permisiunea să faceți mai încet lucrurile, alegeți mai cu grijă lucrurile în care să vă investiți energia, propuneți-vă să fiți mai selective cu orice proiect în care vă veți implica și ridicați presiunea de pe voi de a intra în noul an cu ambițiile uriașe tipice cu care ați făcut-o până acum! În loc să faceți asta din nou, propuneți-vă să ajustați totul: de la ritm până la dorința de a trăi în primul rând împăcate și sănătoase, din toate punctele de vedere.

Nu uitați că ceea ce am trăit toate în 2020, deși a fost o experiență extrem de personală, nu va putea fi pur și simplu șters cu buretele din capul, inima și mușchii noștri. Emoțiile au rămas imprimate și avem încă urmele lor peste tot în noi. Nu e ca și când s-ar fi risipit imediat ce ar fi bătut ceasul de 12 noaptea. Realitatea, care cuprinde toate pierderile de vieți omenești, toți oamenii bolnavi, toate repercusiunile sociale, mentale și financiare ale acestei pandemii, e încă aici.

Așa că ziua de 1 ianuarie nu înseamnă nici pe departe o nouă lume în care ne-am trezit, ci un an nou în care pășim cu mai multă experiență și cu încrederea că acum știm cum să avem grijă de noi și de dragii noștri în această pandemie. 2021 poate că nu va schimba multe lucruri față de anul trecut, deși noi toți sperăm că ne vom reîntoarce la normalitate. Dar ce putem face noi în plus e să trecem cu și mai multă grație prin noul an, cu inimile sus, cu cât mai multă bucurie pentru viață și darurile ei.

Dragile mele, eu îmi iau azi un moment ca să vă mulțumesc pentru că sunteți aici și pentru că citiți ce scriu, pentru mesajele voastre, pentru încrederea cu care m-ați îmbrățișat mereu. Vă mulțumesc! Sunt recunoscătoare pentru fiecare membră a comunității Wellness Fairy, pentru fiecare comentariu de pe blog sau de pe Instagram ori Facebook, pentru fiecare răspuns al vostru la newsletter, fiecare înscriere în programele de coaching pentru wellness și nutriție. Sunt momente grele, dragile mele, așa că e o binecuvântare să ne avem unele pe altele, să avem scopuri și pasiuni comune. Așa că mă bucur de fiecare ocazie pe care am avut-o și o voi mai avea de a interacționa cu voi, de a vă afla povestea, de a vă răspunde la întrebări, de a vă ghida pe drumul schimbărilor obiceiurilor și al alegerilor bune și sănătoase.

Vă doresc un an nou cu sănătate și plin de darurile frumuseții sufletești, iubirii și păcii inimii!

Un răspuns la “Dragile mele, luați o pauză la început de an!”

Buna. Multumesc pt echilibrul cu care privești totul si liniștea pe care ne-o transmiți! Cred ca noi toti tb sa ne adaptam noii situații si noii noastre vieți. Nimic nu va mai fi ca inainte, totul va fi schimbat din temelii, de noi depinde cat de repede acceptam schimbarea si cum conlucram cu ea!
Multumesc pt multele idei si sfaturi bune de pus in practica!
Un an binecuvântat, cu sănătate si împliniri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.