Categorii
Blog Parenting

7 filme pentru copii, de văzut anul acesta

Ne place la cinema, de ce să nu recunosc? Bine, mi-ar plăcea și să mai văd un film pentru oameni mari, că de 10 ani nu mai știu cum se face. Adică așa, în 2, să ne cumpărăm noi floricele și să ne ținem de mână pe scaun, în timp ce eu suspin la câteva scene emoționante, iar el își dă ochii peste cap și cască ostentativ. Până una alta însă, bifăm pe rând filme pentru copii. Destin de părinți, ce să spun?!

Top filme pentru copii în 2018

1. Duck Duck Goose

Peng, gâscan ambițios, se trezește cu două rățuște adorabile și exigente pe spate, atunci când se rănește și nu este în stare să mai zboare. O lungă călătorie spre sud îi transformă pe cei trei într-o familie, lucru la care nimeni nu s-ar fi așteptat. 

Peng este un gâscan burlac, care ar face orice mai puțin să repete zborul pentru perioada în care va pleca spre țările calde. El crede că este cel mai bun și își petrece timpul încercând diverse cascadorii. Într-o astfel de cascadorie, Peng zboară prea aproape de pământ, lovește o turmă de rațe și separă fratele și sora, Chao și Chi, de restul. În această întâlnire improbabilă, Peng va începe o călătorie care îi va răni o aripă și aproape i se va sfășia inima, pe măsură ce înțelege puterea iubirii necondiționate, oferită de cele două rațe, care, de asemenea, văd în el, cel mai bun tată pe care l-ar fi putut avea. 

2. The Incredibles 2

Continuarea mult-așteptată a filmului animat cu super-eroul din 2004 a fost lansată în luna iunie a acestui an. Filmul care a câștigat Oscarul în anul 2004 reunește familia Parr, americanii aparent normali, care sunt în mod secret super-eroi (conduși de domnul Incredible și soția sa Elastigirl). De data aceasta, acțiunea se concentrează pe Bob, care este lăsat acasă să aibă grijă de copii, în timp ce Helen este acolo navigând eroică zi de zi. Să nu mai vorbim că familia nu cunoaște deloc puterile lui Jack-Jack. Cu o mulțime de acțiune și comedie, film e la fel de incredibil ca primul.

3. Hotel Transylvania 3: A Monster Vacation

Să ne alăturăm încă o dată lui Mavis și lui Dracula, de data aceasta pe o navă de croazieră de lux pentru vacanța de vară – Monster Cruise. Cu scopul participării la excursiile exotice, cea mai dragă familie de monștri este într-o pauză foarte necesară pentru ei. Cu toate acestea, vacanța se transformă într-un coșmar când Mavis își dă seama că Dracula s-a îndrăgostit de căpitanul misterios al navei, care ascunde un secret periculos.

4. Christopher Robin

Următoarea încercare a lui Disney de a realiza un film de acțiune live cu copiii din franciza lor clasică a fost lansat în august 2018. Ewan McGregor îl interpretează pe Christopher, băiatul din povestirile Winnie-the-Pooh, care este acum mare. După ce și-a pierdut simțul imaginației, Christopher Robin, care se concentrează acum asupra vieții, a muncii și familiei sale, se întâlnește brusc cu vechiul său prieten Pooh și cu prietenii lui, care îl ajută să o regăsească. Aventurile sunt uimitoare și filmul ne face pe noi, adulții, să reflectăm mult asupra mesajului.

5. Isle of Dogs

E povestea unui tânăr băiat japonez numit Atari care se îmbarcă într-o expediție pentru a se reuni cu cel mai bun prieten al său, un cățel preaiubit pe Insula Trashului, unde un primar rău a alungat toți câinii națiunii. ”Insula câinilor”, regizată de Wes Anderson, prezintă o serie de aventuri amuzante și palpitante, în același timp.

6. Mary And The Witch’s Flower

Mary și floarea vrăjitoarei este povestea unei tinere fete care obține o floare care îi oferă puteri extraordinare pentru o singură noapte. 

Mary este o fetiță obișnuită, rămasă în țară, cu mătușa ei Charlotte și nu are parte de aventuri sau prieteni. Urmând o pisică misterioasă în pădurea din apropiere, descoperă o coadă veche și o floare ciudată Fly-by-Night, o plantă rară care înflorește numai o dată la șapte ani și numai în acea pădure. Floarea împreună cu mătura o duc pe Mary deasupra norilor și departe de Colegiul Endoro școală de magie condusă de doamna Mumblechook și de strălucitul Doctor Dee. Dar, în școală se întâmplă lucruri groaznice, iar atunci când Mary spune o minciună, trebuie să-și riște viața pentru a încerca să pună lucrurile în ordine. Bazat pe cartea lui Mary Stewart din 1971, clasică pentru copii “The Little Broomstick”, “Mary and The Flower Witch” este un film plin de acțiuni, de lumi imaginare, personaje ingenioase și povestea intimă a unei tinere care încearcă să-și găsească un loc în lume. 

7. Peter Rabbit

Pe baza cărților lui Beatrix Potter: Peter Rabbit (James Corden), cele trei surori: Flopsy (Elizabeth Debicki) și Cotton tail (Daisy Ridley) și vărul lor Benjamin (Colin Moody) se bucură de zile frumoase în grădina de legume a lui McGregor. Până într-o zi, când el se prăpădește și nimeni nu-i poate opri să se întoarcă în casă. Cu toate acestea, atunci când unul dintre rudele domnului McGregor moștenește casa și merge să o verifice, el găsește mult mai mult decât a negociat. Ceea ce rezultă este o bătălie a voințelor dintre noul domn McGregor și iepuri. Dar când acesta începe să se îndrăgostească de Bea (Rose Byrne), o adevărată iubitoare a naturii, sentimentele lui față de ei încep să se schimbe. Dar să fie prea târziu?

Așa deci, voi ce ați bifat din listă până acum? Sau poate ați văzut alte filme pentru copii pe care eu nu le-am inclus în listă?

Dacă doriți să aflați inspirație despre părințeală, urmăriți rubrica PARENTING de pe blog.

Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile de pe blogul de viata sănătoasă, puteti da LIKE paginii de Facebook sau vă puteți abona la Newsletter!

Sursa foto: aici

2 răspunsuri la “7 filme pentru copii, de văzut anul acesta”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.