E fain iarna să găsești un loc în care să petreci ceva timp, deși afară e frig și urât. De obicei, ne salvează zăpada. Alteori, avem nevoie de alt concept. Unul de interior, pentru relaxare. Așa e Forest Retreat&Spa, un loc dedicat liniștii și regăsirii. Am fost săptămâna trecută, la început de martie. E perioada aceea când nici iarna nu se dă dusă și nici primăvara nu e pe deplin instalată pe tron.
Sunt cam 200 kilometri din București. Pentru că n-am putut merge peste weekend, am ales varianta duminică – marți. E mai simplu din punct de vedere trafic. Și mai liniște. Când toată lumea muncește, tu auzi limonada sorbită prin pai. 🙂 Asta dacă ignori de tot telefonul care te bâzâie, ca să se răzbune pe momentele tale libere. :)) Vă recomandăm să nu luați calea waze-ului, care va alege drumuri județene mai greu practicabile, ci să urmați traseul București, Pitești, Râmnicu Vâlcea și retur. Forest Retreat&Spa se află cam la 50 kilometri de ultimul oraș și la cam 40 kilometri de Craiova. Așa cred că se explică și numărul relativ mare de oameni cu care ne-am întâlnit la spa la început de săptămână.
Locul
Pensiunea se află pe un deal, în satul Oveselu. Este un întreg ansamblu, de la casa centrală, ca să zic așa, până la Centrul de wellness and spa, căsuța de lemn pentru retreat, casa călușarilor, foișor, aleile pentru plimbări, restaurantul exterior, piscina de afară – vara e pusă în valoare, terenul de baschet/tenis, locul de joacă pentru copii.
În orice caz, dacă ajungeți la Forest Retrat&Spa, cred că obiectivul cel mai realist e să petreceți timp la relaxare în complex și mai puțin la plimbări în afara lui. În sat nu sunt alte atracții, doar în zonă (vă spun imediat ce am mai văzut noi la plecare), pentru care e nevoie să vă îmbarcați în mașină.
Vestea bună este că în viitor e proiectat aici și un centru de echitație și amenajarea dealului pe care se află tot complexului, cu mai multe atracții.
Camera
Am luat o camera dublă, așa încât pe canapea a dormit fiica noastră cea mare. Cea mică, invitată în pătuț, l-a refuzat categoric, așa că a dormit cu noi.
Ne-a plăcut mult camera, e foarte spațioasă, cu geamuri mari, pe 2 laterale. Foarte cald, am oprit chiar căldura peste noapte, la un moment dat. Baia, la fel, spațioasă și luminoasă. Totul aranjat, cu atenție la detalii. Salteaua ok, nu simți dacă cineva se perpelește lângă tine (copil, soț etc), pernele confortabile.
Complexul are o capacitate de cazare de 70 de locuri în 21 camere duble și 3 apartamente.
La plecare, am văzut și Căsuța Călușarilor, la baza dealului, aproape de șoseaua comunei. E foarte frumoasă, decorată tradițional. Vă invit să o vedeți aici, căci în pozele mele nu am putut să o surprind corect. Era cred în renovare.
Mesele la Forest Retreat&Spa
Am servit toate mesele la restaurantul lor. Micul dejun este inclus în prețul camerei, la celelalte mese am comandat a la carte. Foarte bună a fost mâncarea, mi-a rămas gândul la rața cu piure de țelină și la pastele cu fructe de mare, din abundență.
Dar și la salatele de vită și Caesar, mese delicioase, în sine. Știți deja că oriunde merg comand și salată, că doar sunt în căutare de idei pentru programele mele Fit (Fit for Spring încă mai are deschise înscrierile) și mai sunt și ambasador Eisberg.
Supele nu s-au lăsat nici ele mai prejos, iar coastele de berbecuț ale soțului au fost de-li-cioa-se!
Fetele au mâncat și ele tacticoase, fără să se sclifosească. De altfel, după atâtea ture de bazine, cred și eu că le era foame.
Micul dejun de tip continental, clasic: brânzeturi, ouă preparate diferit – la alegere, mezeluri, lapte, iaurt, legume, cereale, pâine de mai multe tipuri, apă, ceai, cafea. În concluzie, e imposibil să nu găsești ceva pe plac. Totul proaspăt.
Centrul Spa
Mi-a plăcut mult, e un centru destul de mare, situat pe 2 nivele – jos este zona de bazin, cu vestiarele, dușurile, camerele de saună (uscată și umedă), dușurile emoționale, Magic Garden și camera de salină, camerele de terapii, o cameră senzorială, tapetată cu mușchi. Iar sus e Bio Bar-ul cu smootie-uri și camera de terapii de cuplu, plus zona de relaxare – interioară și exterioară.
Pentru piscină, există colac și aripioare – noi ne-am bucurat că am găsit pentru Măriuca, Teo știe deja să înoate singură – a avut instructor anul trecut. Piscină interioară e spațioasă (cam 80mp) și o mică zonă de hidromasaj. Adâncimea piscinei este între 1.30 și 1.70 metri.
Există și o piscină exterioară cu terasă, disponibilă doar în timpul verii.
Salata de fitness a fost solicitată pe tot parcursul șederii noastre acolo.
Prețurile de zi sunt aici, pachetele aici.
Din păcate, pentru că am fost cu fetele, nu am încercat terapii. Dar cine a văzut pe Facebook sau Instagram postările mi-a recomandat să nu plec de acolo fără să le încerc. Data viitoare, sigur!
Ce ne-a plăcut la Forest Retreat&Spa, pe scurt:
- Personalul foarte amabil și prompt, prietenos cu cei mici;
- Liniștea zonei;
- Centrul Spa – bine organizat și generos ca ofertă, plus accesibil – prețuri decente față de București;
- Zona exterioară – sunt alei care permit plimbări și cu un cărucior pentru copil mic, foișorul pentru citit, relaxare, băncuțele și leagănele;
- Designul clădirii și felul cum sunt amplasate camerele – vederea la dealuri și la munții din apropiere e inspirațională și relaxantă;
- Accesul gratuit la wifi din camere, restaurant și Centrul Spa;
- Pentru cele 4 stele cu care este cotat, este un loc accesibil;
- Parcarea generoasă, în fața recepției;
- Căsuța de lemn – locul de retrat, care are lipit de el și sala de conferințe.
Ce mai puteți vizita în zonă
Pe drumul de întoarcere, noi am vizitat:
- Conacul lui Maldăr;
- Culele de la Măldărești: cula Duca și cula Greceanu. Culele sunt foste locuințe boierești, care conțin elemente de fortificație. Pentru ele există tur ghidat, este 5 lei/persoană, copiii mici nu plătesc, iar 10 lei costă fotografiatul;
- Mănăstirea Arnota – la 7 km de mănăstirea Bistrița, situată pe un deal, ceea ce oferă o panoramă splendidă asupra zonei;
- Mănăstirea Bistrița – aflată aproape de intrarea în Cheile Bistriței din Parcul Național Builă Vânturariță), la circa 70 km distanță.
Ar mai fi de vizitat:
- Mănăstirea Horezu – mai fusesem, nu am mai oprit;
- Cheile Oltețului, mănăstirea și peștera de la Polovragi, cam 75 km până acolo; noi am stat o dată acolo, la pensiunea Castania;
- Peștera Muierilor, cam la 70 km de Forest Spa;
- Orașul Drăgășani, la cca 25 km distanță, unde puteți vizita muzeul dar și podgoria Drăgășani, cu cramele: Știrbey, Avincis.
Prin urmare, am plecat la 11.00 de la Forest Retreat&Spa și am ajuns în București la 19.30. Ne-au așteptat sarmalele mamei, despre care am scris AICI, nu ca să vă fac poftă, ci ca să vă liniștesc.
În concluzie, am vrea să ne întoarcem și vara, a fost un loc foarte plăcut și pentru noi și pentru copii. Iar județul Vâlcea pare viu și prosper, oferă călătorului o stare de bine numai din privire.
Ofertele Forest Retreat&Spa
Sunt oferte corporate sau pentru familii/cupluri. Toate sunt aici sau pe pagina de Facebook, unde sunt anunțate periodic. Poate sunteți interesați pentru Paști, e o zonă superbă pentru a petrece acolo cea mai mare sărbătoare a tuturor creștinilor.
Rămâneți cu ochii pe noi, rubrica TRAVEL, SPORTS AND FUN e permanent actualizată – idei mai noi sau actualizate, experiențe și trăiri.
O primăvară frumoasă să aveți! Și nu uitați: pentru o viață sănătoasă, călătoriți cât mai mult!
Sursa foto: arhiva personală