Categorii
Blog Travel, Sports & Fun

Am fost la Green Village Resort, mi-a plăcut și recomand!

Anul acesta am ajuns din nou în Delta Dunării, deși nu mă așteptam. În extrasezon, de data aceasta. Green Village Resort era demult pe lista mea. La deschiderea sezonului din acest an, echipa lor a organizat un info trip cu parteneri, bloggeri și jurnaliști. Așa am reușit eu să aflu și să experimentez atâtea lucruri în câteva zile. Mi-a plăcut mult ce am auzit și am văzut și o să vă povestesc și vouă.

Green Village Resort

Despre concept

Întâi de toate, trebuie să spun că Green Village Resort nu este un loc pe care să îl compari. Adică e mai greu să îl compari, că nu prea ai cu ce. Eu am fost în multe locuri din Deltă (Dunavăț, Jurilovca, Gura Portiței, Crișani) și am înțeles perfect ideea. În celelalte locuri ai ocazia să te relaxezi la pensiuni care îți oferă experiențe specifice locului, dar la nivel mai mic. Când zic mic nu vreau să scad în valoare locurile respective, ci mă refer la dimensiune. O pensiune de dimensiuni mai mici oferă un tip de facilități, un asemenea complex care se întinde pe hectare întregi oferă ceva mai complex. Fiecare dintre ele are avantajele proprii. La fel cum noi, clienții, alegem în funcție de dorința sau nevoia noastră: ceva foarte simplu și intim sau o ofertă cu activități diverse, comparabilă cu ofertele exotice, din afara țării. Aceasta este și ideea, de altfel: Green Village Resort se poate compara cu Maldive sau cu Turcia, după cum ne-a prezentat Dragoș Anastasiu locul. Se compară cu acestea din toate punctele de vedere, doar că nu mai batem drumul până acolo, ci rămânem aici, unde Dunărea se varsă în mare și pe plaja cu cel mai fin nisip.

De ce e Green Village un loc complex și complet pentru o vacanță

Green Village e o proprietate în Sfântu Gheorghe, care se întinde pe câteva hectare și care cuprinde și zonă de camping. Campingul e locul unde vara, la început de august, se desfășoară festivalul de film Anonimul. Practic, în acea perioadă, acolo se adună un număr de oameni mai mare decât numărul localnicilor. Dar zona de camping e separată de zona de căsuțe, nu vă faceți griji. 🙂

La Green Village, puteți petrece timpul așa:

 • pe terasa propriei căsuțe închiriate (sunt în sistem duplex căsuțele de lemn);
 • pe terasa restaurantului;
 • la piscină;
 • la Barul de pe malul apei – Laguna Brasserie;
 • în zona special amenajată de citit;
 • cu barca, pe canalele Dunării, în excursii de 2-3 ore, în funcție de destinație;
 • la cinematograf, sunt proiecții zilnice, inclusiv desene animate;
 • la sala de fitness;
 • în jacuzzi;
 • în zona de spa (masaj, saună, terapii);
 • la yoga, pilates, aerobic;
 • la tenis, volei;
 • la plajă la mare – titicarul face 5-7 minute până la plajă vara și circulă foarte des, cu plecare chiar din poarta resortului;
 • copiii au un centru special amenajat și bonă dedicată pentru toată ziua;
 • la călărie;
 • la plimbare cu bicicletele;
 • la birdwatching, pentru pasionați;
 • la activități pe apă: canoe, pescuit, kite, ski nautic, canoe etc.

Green Village Resort

Green Village Resort

Zonele din Green Village

Proprietatea este împărțită în 3 zone:

 • Egreta;
 • Stârcul Alb;
 • Lebăda și Pelicanul.

Cele mai multe activități se petrec în zona Lebăda și Pelicanul, unde este și Recepția și Restaurantul. Așa că în cazul în care vă doriți mai multă izolare, e bine să specificați acest lucru, ca să vă rezervați cameră în celelalte 2 zone. De altfel, pe site puteți face un tur virtual, ca să vă dați seama de atmosferă. Urmează și galeria mea foto cu impresii, ajungem și acolo. 🙂

Green Village Resort are 89 de camere, un loc potrivit pentru companiile care au în gând team buildinguri cu angajații sau pentru tabere și alte activități de grup.

Arhitectura locului se bazează pe materiale 100% ecologice. Vilele au vedere către lacurile și canalele Dunării. Să nu vă mirați dacă vă veți întâlni la plimbare cu văcuțele, familiile de rațe care au cuib în stuf sau cu berze și cai. Țânțarii se pare că nu se vântură chiar oricând și oriunde, ci doar 1 oră, la lăsarea serii, 2 luni pe an, cele de vârf. Vedeți, de aceea e bine să veniți în extrasezon! 🙂

Green Village Resort

Când puteți merge la Green Village Resort

E deschis din aprilie până în ianuarie. De altfel, în Deltă e mult mai bine să mergem în afara lunilor foarte călduroase – iulie și august. Aprilie, mai și septembrie sunt și ele foarte frumoase, unele pentru pescuit, altele pentru plimbări sau pentru ascultat păsările.

Prima plimbare spectaculoasă cu barca pe Dunăre o faceți chiar la sosire, din Murighiol până la Sfântu Gheorghe, cca 1 oră, 50 km. Toate detaliile despre transport și cum ajungeți sunt aici, pe site. Mașina o lăsați în Murghiol, în parcarea special amenajată, pentru care plătiți 15 lei/zi.

Green Village Resort

Green Village Resort

Green Village Resort

Green Village Resort

Green Village Resort

IMPRESIILE MELE

 • Camera

Camerele sunt foarte mari, au terasă proprie (mare) și sunt compuse din 2 zone: livingul e la parter, unde e și baia și dulapul, cu frigiderul. Sus este zona de dormit, imensă, după părerea mea. Pentru extrasezon, se face încălzire cu AC și aerotermă. Căsuțele sunt în sistem duplex, sunt din lemn și deci sensibile la zgomot, așa că puteți auzi ce se petrece în camera vecinului. Așa nu o să vă mai simțiți prost că doar voi mai țipați la copiii voștri. 🙂

Curat peste tot, în camere și la baie, intră zilnic doamna de la curățenie. Minibarul are produse clasice, de la apă la alune, ciocolată și alcool. Papucii și halatele sunt ca la 4 stele, corespunzător.

Green Village Resort

Green Village Resort

Green Village Resort

 • Mesele

Pentru toate gusturile, gătite de femeile locului. Micul dejun divers și clasic, cu multe legume și salate, my love. Eu am mâncat doar brânză cu fructe uscate și semințe și iaurt, că nu mă dau în vânt după mezeluri și derivate. Dar oamenii mâncau din oferta bogată.

Mi-au plăcut multe ciorbele, de pește și de pui. Mi-nu-na-te!

Știuca, crapul, scrumbia, icrele nu ne-au lipsit de la toate mesele, spre deliciul meu.

Desertul făcea cu ochii, dar am luat doar o gură, am împărțit cu o colegă de masă, regulamentar. 🙂

Cu ocazia meselor, îmi amintesc și de grădina unde cresc legume de sezon. How cool is that?

Nu trebuie să cumpărați apă, e la masă, la liber. După gustul cafelei nu m-am super dat eu în vânt, dar mă știți că sunt fițoasă. 🙂

Green Village Resort

Green Village Resort

Green Village Resort

Green Village Resort

Green Village Resort

Green Village Resort

Green Village Resort

Green Village Resort

 • Atmosfera

Programul din info trip a fost divers, am făcut un tur de proprietate, am asistat la proiecția documentarului despre zona Sfântu Gheorghe și despre problemele locului, am fost la plajă cu titicarul, am fost pe canal până la Gârla Turcească. Atmosfera a fost relaxată, chiar dacă vremea nu a ținut cu noi. În ciuda ploii, păsărelele se hârjoneau în triluri, spre încântarea noastră. Mi-a plăcut mult, e un loc care liniștește și inspiră, un loc în care m-aș întoarce cu familia.

Nu veți găsi aici un loc prea comercial, vă avertizez! E doar natură, aer curat și multă verdeață.

Green Village Resort

Green Village Resort

Green Village Resort

Green Village Resort

Green Village Resort

Green Village Resort

Green Village Resort

Green Village Resort

Green Village Resort

Green Village Resort

Green Village Resort

Green Village Resort

Green Village Resort

Green Village Resort

Green Village Resort

Green Village Resort

Green Village Resort

Green Village Resort

Green Village Resort

Green Village Resort

Green Village Resort

Green Village Resort

Green Village Resort

Noi am mai participat la o degustare de vinuri de la Crama Rasova – hm, un vin care concurează berea nefiltrată, interesant! De asemenea, Raluca Vasile ne-a povestit despre parfumuri și arome, iar semifinaliștii de la Românii au Talent Adi Popita & Diana Solomon ne-au încântat cu reprezentația lor grațioasă.

Felicitări personalului care face cu pasiune lucrurile într-o industrie a ospitalității unde nu se trăiește foarte ușor.

 • Prețurile

Dacă veți alege cameră doar cu mic dejun, va trebui să comandați a la carte. E posibil să fie mai avantajoasă demipensiunea, dacă sunteți cu copiii. Meniul e pe site, puteți studia aici prețurile. Micul dejun e 29 lei, un bufet 55 lei, iar ciorbele variază între 19 și 35 lei.

În general, Delta Dunării nu este o destinație ieftină și nu prea are cum să fie așa. Dacă vă gândiți că fiecare sticlă de apă e adusă cu barca pe Dunăre și că transportul de gunoi se plătește de către proprietari considerabil, veți putea judeca în ansamblu lucrurile.

O excursie pe canal costă minim 200 lei/persoană. Cel mai bine e ca la momentul în care cereți o ofertă e să cereți toate prețurile pentru extraservicii. Sunt pachete care includ diferite servicii, deci comunicarea cu omul de vânzare este esențială.

Ofertele pornesc de undeva de la 65 de euro în extrasezon, pentru loc în cameră dublă, cu mic dejun inclus și pot ajunge la 200 euro în sezon, cu demipensiune. Aici e oferta și mai puteți cere ofertă personalizată la adresele [email protected] și [email protected].

Curând, vor apărea și ofertele pentru Crăciun și Revelion! Da, există și această posibilitate, de care mulți turiști profită deja.

E un loc special, atât vă spun! Ce bine că există și astfel de locuri în România noastră!

Vine vara, fiți cu ochii pe rubrica TRAVEL, SPORTS AND FUN! O să vă placă, promit!

Sursa foto: arhiva personală, fotografii realizate cu iPhone XS Max

2 răspunsuri la “Am fost la Green Village Resort, mi-a plăcut și recomand!”

Ce fain arata resortul acesta!!!! Uite ca-s din zona, dar n-am ajuns pana acum aici. O sa iau in calcul o vizita pe la Green Village

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.