Categorii
Blog Parenting

Când ai copii, fiecare alegere trebuie cântărită de mai multe ori

Încă de la prima sarcină, sănătatea a devenit principala noastră prioritate

Zilele trecute am făcut un exercițiu cu soțul, în care ne întrebam ce făceam noi în zilele noastre înainte de a avea copii. Și, deși am început (cu greu) să ne amintim, păreau imagini de prin altă viață. Și parcă vorbeam despre alții, nu despre noi. După ce ne-am amuzat nițel, am căzut de acord că ne-am schimbat mult în anii ăștia: copiii ne-au maturizat și am devenit, treptat, mai selectivi când vine vorba de alegeri. Iar grija pentru copii a devenit prioritatea numărul 1.

Îmi amintesc de primele zile cu bebelușa, când nu știam cum să o îngrijesc. Copiii nu se nasc cu manuale de utilizare, iar femeile nu se nasc cu instinct de mamă, ci devin mame crescând propriii copii. Odată cu grija pentru copil, apar și întrebările: ”Oare fac bine ce fac? Oare e ok pentru copil ce i-am pregătit? (de mâncare, de îmbrăcat, de spălat etc). Orice lucru ai face, îl are pe puiul de om în centru. 

Mai mult, la fel ca regula din avion, care spune ca adulții să își pună sieși repede masca, pentru ca apoi să aibă grija de copii, așa e și în viața de zi cu zi. Orice mamă responsabilă se gândește să fie sănătoasă, ca să poată avea grijă de copii. E o răspundere pe care o purtăm noi, femeile, pentru puii noștri. Fapt care ne și întărește și ne oferă și înțelepciunea de a face alegerile cele mai bune pentru noi și pentru ei. 

Încă de la prima sarcină, sănătatea a devenit principala noastră prioritate. Dacă până atunci erau altele mai importante, copila cu părul de aur ne-a făcut conștienți de faptul că trebuie să facem alegeri cât mai naturale pentru orice problemă de sănătate. Și că prevenția trebuie să devină prioritate. Ca să ne facem momentele mai bune și viața mai simplă și mai frumoasă. În același timp, am dezvoltat și relația cu medicul pediatru al fetelor și cu medicul de familie, ca să putem comunica mereu în momente de apariție a primelor simptome pentru orice semnal legat de sănătatea lor, dar și a noastră, ca familie. 

Tusea nu trebuie neglijată

Una dintre perioadele cele mai dificile din punct de vedere al sănătății a fost pentru ambele fete perioada de acomodare la grădiniță. Se știe că preșcolarii sunt afectați de virusuri și bacterii, ca urmare a interacțiunii dintre ei, la o vârstă la care imunitatea e în formare. Pe noi ne-au afectat foarte tare perioadele de tuse. Pentru că fetele se linișteau foarte greu la somn și episoadele lor de tuse erau epuizante. 

Cunoaștem că tusea nu este în sine o afecțiune, ci un simptom care se declanşează de fiecare dată când ceva irită membranele mucoase ale gâtului, ale traheeii sau ale bronhiilor, canale care transportă aerul la plămâni. Tusea nu este o boală, dar este un răspuns spontan al organismului, care se apără împotriva substanţelor iritante precum praful și fumul, virusurile sau bacteriile care blochează fluxul de aer normal împiedicând respirația. 

Din experiență vă spun că tusea nu trebuie neglijată, lăsând-o să dureze o lungă perioadă de timp fără motiv. Pentru că ea poate fi indicatorul unor afecţiuni mai grave. De aceea, trebuie descoperită cauza care o determină. E bine să vă sfătuiți mereu cu medicul, să cunoașteți toate tipurile de tuse și pentru care din ele să vă alarmați, când e cazul să îi faceți o vizită acestuia și ce opțiuni să aveți când vine vorba de tratamente. 

℗ Noi am ales mereu natura când a venit vorba de tuse, căci credem că natura este cel mai bun aliat al oamenilor, iar experiența de părinți de 11 ani ne-a arătat că produsele din plante medicinale pot fi eficiente în orice tip de tuse. Și ne place că unele branduri au și produse pentru copii și pentru adulți. Mai ales din grija pentru copii,  ne-am împrietenit cu siropurile Plantusin.

Pentru că e eficient pentru orice tip de tuse și ne-a convins cu experiența lui în tratarea tusei, dobândită în cei peste 25 de ani de când îi ajută pe copiii și pe părinții de la noi. În acest timp, echipele lor de medici, farmaciști și biologi au îmbunătățit continuu rețeta tradițională pe baza de plante, dezvoltând fitopreparate complexe: siropuri din plante medicinale, comprimate, capsule cu uleiuri esențiale, ceaiuri medicinale. Cât despre ingrediente, sunt doar plante medicinale de calitate superioară, iar tehnologiile sunt certificate la standarde internaționale, ISO 22000.

De ce folosim Plantusin

Noi am inceput să folosim Plantusin sirop, acum 11 ani, dar de curând au apărut pe piață și alte formule: e vorba de Plantusin pentru Copii, cu ingrediente active 100% naturale, extrase din plante medicinale și îndulcit cu fructoză, care se poate administra copiilor cu vârsta peste 3 luni, dar și femeilor însarcinate și mămicilor care alăptează.

Acționează atât în tusea seacă, prin efect de calmare, cât și în tusea productivă prin efect fluidificant care favorizează expectorația. Mugurii de pin, alături de scaiul vânăt și cimbrișor fluidifică secrețiile bronșice, favorizând expectorația în tusea productivă. Florile de salcâm, alături de grindelia, florile de tei, pătlagina și nalba mare calmează iritațiile de la nivelul mucoaselor și le protejează în tusea seacă.

grija pentru copii

Pentru că mereu apar studii noi despre beneficiile plantelor, a fost și formula siropului Plantusin Forte îmbunatățită și conține acum extracte din 18 plante medicinale și 6 uleiuri esențiale cu efect puternic antitusiv și eficient în orice tip de tuse. Este emolient (protejează mucoasele iritate) și antiseptic al căilor respiratorii, e calmant și favorizează expectorația + fluidifică secrețiile bronșice. E recomandat pentru tuse cu expectoraţie, spastică, iritativă, în bronşită, astm bronşic și afecţiuni pulmonare cronice.

grija pentru copii

Și aceasta nu este tot, pentru că nu doar părinții și copiii pot beneficia de produsele Plantusin, ci fiecare soție care vrea ca soțul să scape de tuse, ori copiii care vor ca părinții lor în vârstă să aibă la îndemână remedii eficiente, dar neinvazive, care nu atacă organismul, ci au grijă de el, restabilindu-i funcțiile naturale de apărare. Pentru ei există și capsulele moi Plantusin Ușurează Expectorația și comprimatele Plantusin Gât sau ceiurile medicinale Plantusin. 

De exemplu, Plantusin Ușurează Expectorația este potrivit pentru persoane care prezintă tuse cu expectorație, în cadrul infecțiilor respiratorii acute și cronice, calmează tusea productivă și reduce inflamația căilor respiratorii.

Pe toate le găsiți pentru comandă aici https://fares.ro/plantusin/ și sunt numai bune pentru perioadele acestea. 

Voi ce remedii naturale folosiți de la Fares?

Urmăriți rubrica SĂNĂTATE ȘI WELLBEING de pe blog, căci vor urma articole de folos pentru voi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.