Categorii
Blog Food and nutrition

Idei pentru meniul săptămânal – ce (mai) mănâncă bloggerii

Poate credeți că noi, bloggerii, suntem niște ființe ceva mai speciale, care nu avem aceleași probleme ca și voi, cei care ne citiți. Ei bine, chiar avem aceleași probleme, ca doar oameni suntem și noi. Casele noastre suferă și ele de ordine, iar în bucătărie ne lovește și pe noi pana de idei. Lipsa de timp și monotonia nu iartă pe nimeni. Așa că am fost provocată de 2 mame, care sunt și ele blogger și care au copii de vârste diferite, deci nevoi diferite la masă. Zâna Scutecel – Ana Maria Ivan – are 2 copii mici, de grădiniță, în timp ce Pisica pe Sârmă – Ioana Marinescu – are 1 copil de 9 ani, cu activități extrașcolare și deci timp petrecut în oraș, după ziua de școală. Cu ce le-am ajutat pe cele 2 mame? Cu idei pentru meniul săptămânal, care să le facă viața mai ușoară și să rupă monotonia.

3 idei de mic dejun pentru familia Zânei Scutecel

Zâna m-a rugat să îi ofer câteva idei pentru micul dejun, mai ales că nici ei nu consumă mezeluri și deci e o mare provocare să gândești un preparat echilibrat nutrițional, care să poată fi servit și de copii și de părinți dimineața. Mai mult, cititoarele ei au dorit și ele ceva inspirație în bucătărie. Așa că i-am propus așa:

  • Sendviș cu ou și spanac tânăr

idei pentru meniul săptămânal

  • Brioșe cu morcov și nucă

idei pentru meniul săptămânal

  • Tortilla cu pește și castravete

idei pentru meniul săptămânal

Ideile de rețete sunt primite de la mine, dar fotografiile sunt ale Zânei Scutecel. Intrați pe articol, să vedeți toate detaliile, mai ales că ea le-a și adaptat un pic. 🙂

Alături de un astfel de preparat, în funcție de apetitul pentru mic dejun, de vârsta copilului și de preferințe, mai puteți adăuga un iaurt sau ceva brânză, plus extra legume.

3 idei pentru prânz în oraș pentru Pisica pe Sârmă și fiica ei

Ioana are o perioadă foarte încărcată, alături de fetița ei, datorită repetițiilor la care aceasta participă aproape zilnic pentru un spectacol la Opera Comică. E greu să mănânci zilnic în oraș; mai mult, nu ai mereu opțiuni după gust și după buget. Așa că i-am propus niște preparate pe care să le gătească seara sau dimineața, pentru care nu are nevoie de foarte mult timp și de care se mai poate bucura și la cină, dacă mai rămân în plus.

Ioanei i-am propus:

  • Salată tabouleh;

https://pisicapesarma.ro/idei-de-retete-pentru-un-pranz-sanatos-la-pachet/

  • Frittata cu rucola;
  • Quiche cu fasole și brânză.

Intrați pe articol, unde sunt toate detaliile, precum și feedbackul Ioanei. Fotografia îi aparține Ioanei.

Mulțumesc, fetelor, pentru că ați avut încredere în mine și v-ați lăsat surprinse în bucătărie! Mai facem, da? 🙂

Idei pentru meniul săptămânal, ca să vă organizați mai bine

La cererea voastră, organizez o nouă ediție a evenimentului ”Meniul săptămânal, cea mai bună strategie în bucătărie”, pe 23 mai, intervalul 18:00 – 20:00. Locul desfășurării: Lebbuchenhaus – librăria germană. Citiți aici feedback-ul participanților la prima ediție.

Investiția voastră pentru acest eveniment este de 2 ore și 95 lei. Puteți să trimiteți un email pe adresa [email protected], pentru efectuarea înscrierii!

Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile de pe blogul de viata sănătoasă, puteti da LIKE paginii de Facebook sau vă puteți abona la Newsletter!

Sursa foto: arhiva personală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.