Categorii
Blog Food and nutrition

(P) Interviu cu Irina Florescu despre gătit sănătos în vasele Saladmaster

Din noiembrie, de când folosesc în bucătărie vasele de gătit Saladmaster, am primit multe întrebări despre ele. ”Ce, cum, cât, de unde, e chiar așa, gătesc singure” – o mulțime de întrebări, cărora le-am răspuns public sau în privat. Pentru că încă nu știu toate lucrurile despre ele (au o istorie de 75 de ani), am direcționat din întrebări direct la sursa cea mai de încredere și cu experiență, care poate vorbi ore în șir despre Saladmaster România. Și nu numai: care poate găti de mai multe ori pe zi, fără să se plictisească și repede și bun. Personal, am asistat la o demonstrație de gătit și am văzut-o gătind 6 feluri de mâncare în 40 de minute, pentru 10 persoane!! M-am bucurat să o văd pasionată de nutriție și de a da mai departe ce a învățat de când gătește și de când a devenit pasionată de gătit sănătos.

Vă fac cunoștință azi cu Irina Florescu – mamă a 3 copii și femeia care a adus în România vasele de gătit Saladmaster. Eu abia aștept să deschidă în București studio-ul de gătit, presimt că vom avea acolo ceva treabă. 🙂

Irina, spune-ne de când ai început tu să fii preocupată de mâncarea sănătoasă și de ce?

Am început să fiu preocupată de stilul sănătos de viață atunci când am aflat că sunt însărcinată. Mereu am avut un stil de viață echilibrat și fără excese, dar am devenit mai atentă atunci când mi-am dat seama că nu mai este vorba doar de mine și sunt responsabilă și pentru copilul pe care urmează să-l aduc pe lume.

Saladmaster România

Când copiii tăi erau foarte mici, care era cel mai dificil lucru când venea vorba de mâncare? Cum te organizai când aveai 1 copil și cum te organizezi acum, când ai 3 copii? Mai ales că ați călătorit și destul de mult, din câte știu eu.

Cel mai dificil era să gasesc o sursă sigură de materie primă (legume, fructe, carne etc) pentru preparatele făcute acasă . Cum să păstrez nutrienții în mâncarea facută acasă pe foc. Știam că imunitatea lor depinde de baza pe care am creat-o acasă ca și părinte.

Când aveam un copil mă organizăm mai greu decât cu 3. :))) De când am 3 copii, știu că succesul unei vieți liniștite este o bună organizare și planificarea corectă a timpului, sarcinilor pe care le avem eu și soțul meu în familie. Părinții noștri au fost mereu aproape și ne putem baza mereu pe ajutorul lor și, de fapt, acceptarea ajutorului din extern este cea mai bună soluție.

Saladmaster România

De câte ori gătești pe săptămână? Îți faci un plan, ai o listă de ingrediente mereu la îndemână? Ați făcut un calcul legat de cheltuiele din bugetul familiei pe care le alocați mâncării? Cum împaci toate gusturile membrilor familiei?

Nu m-am pândit de câte ori gătesc pe săptămână, pot zice că gătesc de 2-3 ori pe zi și aici mă ajută sistemele de gătit de la Saladmaster pe care din punctul meu de vedere ar trebui să le aibă totale mămicile din lume :))) Cu Saladmaster câștigăm timp, care este cel mai valoros pentru mine.

Ar fi o idee bună să îmi fac un plan pe săptămână, îmi propun acest lucru de ceva timp:)) De cele mai multe ori am o cămară bine aprovizionată și diversificată cu super alimente, în sezon avem un frigider plin de legume și fructe ,iar în extrasezon avem acele legume și fructe puse bine la congelator.

Mă uit ce am la îndemână, dacă nu am inspirație mă inspir din cărți de bucate sau de pe internet și adaptez rețetele după placul nostru. Cel mai importan e să fim creativi.

Obișnuim să investim în produse de calitate care știm că sunt un pic mai scumpe, sunt de părere că cea mai bună investiție este în sănătatea mea și a familiei, așa că nici nu m-am gândit să fac un calcul. Încercăm să nu facem risipă și să gătim atât de cât este nevoie și să nu aruncăm mâncarea la gunoi.

Cum impact gusturile tuturor? Fac un singur fel de mâncare pentru toți, sunt zile în care gătesc cu carne și atunci mai fac încă un fel separat pentru George care este vegetarian. Întreb în fiecare zi ce dorește fiecare și îndeplinesc dorințele pe rând în zile diferite:))

Copiii sunt obișnuiți cu orice fel de mâncare și sunt convinsă că gusturile se educă.

Saladmaster România

Tu ai adus în România vasele de gătit Saladmaster. Când și cum ai luat această decizie: să te bucuri nu numai tu de vase de gătit sănătos, dar să și oferi posibilitatea românilor să testeze ce înseamnă sistemele acestea de gătit cu tradiție de 75 de ani în Statele Unite?

Am descoperit aceste sisteme de gătit cu 5 ani în urmă, în Cipru, unde soțul meu juca fotbal. Era un vis împlinit! Să gatesc sănătos fără un efort colosal. Să păstrez acei valoroși nutrienți în mâncărurile gătite acasă, într-un material nontoxic, în jumătate de timp. Fără prăjeli și alte ”minunății” care ne afectează sănătatea pe termen lung.

Gătind zilnic și bucurându-mă de feedback-ul din partea familiei și a prietenilor, am decis să aduc acest concept în România. Și, din septembrie 2018, compania Cookforhealth este dealer autorizat Saladmaster în România. Românilor le place foarte mult acest produs și suntem în continuă creștere și dezvoltare. În anul 2021, ne propunem să deschidem încă 3 studiouri de gătit în 3 orașe diferite.

Saladmaster România

Poți ne să spui ce te-a convins pe tine să alegi Saladmaster, dar și ce apreciază cel mai mult clienții cu care te vezi zilnic și care au ales să gătească în vasele acestea?

Saladmaster are așa de multe beneficii, încât este imposibil să nu alegi această soluție pentru tine și familia ta. Partea preferată a clienților noștri ce ține de Saladmaster este garanția pe viață care este și transmisibilă în familie. Deci ne putem bucură tot restul vieții de vase dintr-un material pur, nontoxic, să păstrăm până la 93% din nutrienți, să prajim cam 80% fără ulei și să economisim 50% din timpul liber. Acest lucru se v-a întâmplă investind doar o singură dată în aceste sisteme de gătit.

Clienților noștri le place foarte mult comunitatea creată de Saladmaster România, prin cooking school oferit gratuit clienților noștri, prin customer service de calitate de care benificiaza fiecare. Pentru noi, fiecare client este important și valorile de bază ale companiei sunt: familia, integritatea, excelența, pasiunea și încurajarea. Noi, familia Florescu, ne regăsim în aceste valori și același lucru se întâmplă cu fiecare consultant Saladmaster România.

Saladmaster România

Care este cel mai solicitat dintre vasele Saladmaster și de ce? 

Cel mai dorit vas din toată gama Saladmaster este Grătarul Electric Bad Boy. Este cel mai versatil produs, îl putem folosi pentru prepararea micului dejun (omletă , ochiuri fără ulei sau dacă doriți cu foarte puțin,clătite). Putem să-l folosim pentru felul 2 sau pe post de grill, iese un steak de vită delicios, preparat în 7 min.

Copiilor le place puiul de casă prăjit fără ulei în Bad Boy, care se face sub capac și eese foarte fraged și suculent. Bad Boy îndeplinește și funcția de cuptor. Sunt multe altele pe care le mai putem face în el.

Saladmaster România

Dacă ar fi să alegi doar unul dintre vase, care te ajută cel mai mult pe tine, care ar fi acela?

E greu de ales unul singur. Pot să zic că de fiecare dată iau în vacanță cu mine un vas de 3 L:)) Obișnuim să închiriem casă sau apartament la hotel cu o chicinetă când călătorim cu copiii. Cine are mai mult de 2 copii știe că e o provocare să mergi la restaurant cu copiii mici după tine. Prefer să fac în vacanță la mic dejun un porridge, care iese foarte cremos în Saladmaster și să mă duc liniștită cu familia pe pârtie sau pe plajă.

Iar la cină să prepar ceva rapid cu ingrediente locale și să mă bucur de o seară liniștită cu soțul meu fără stres și tantrumuri din partea celor mici.

Va dați seama că ieșim și noi la restaurante, nu suntem absurzi, dar este o opțiune bună pentru noi gătitul acasă.

Saladmaster România

Care este calitatea nr. 1 a acestor vase de gătit, care face diferența între ele și alte vase de pe piață, care pretind și ele că ajută la gătitul sănătos?

Calitatea nr. 1 este materialul din care sunt fabricate sistemele de gătit. Este titan și oțel chirurgical 316 Ti – materialul care nu intră în reacție chimică cu acizii și enzimele din legumele noastre. Nu emană nici metale grele și nici particule toxice. Păstrează mâncarea pură și automat gustul mult mai intens. Asta ne face să fim unici.

Te rog, spune-ne despre 2 rețete pe care le faci tu cu succes în vasele Saladmaster și pe care copiii tăi le apreciază foarte tare. 

Copiilor le place foarte mult cum iese lasagna vegetariană în Bad Boy, care se face în 30 de minute și Chilli Con Carne. Și, nu în ultimul rând, pizza în Bad Boy poate fi facută și de un copil în 10 minute.

Știu că în Cluj organizați și o școală de gătit, aveți în plan să ajungeți și în București? În felul acesta poate va fi mai simplu să vă conectați la comunitatea de aici, care dorește să testeze cum funcționează efectiv aceste vase și ce gust are mâncarea pregătită în ele. 

În Cluj avem un studiou de gătit, în care obișnuim să facem o dată la 2 săptămâni clase de gătit pentru clienți, unde arătăm cum funcționează vasele și oferim rețete diversificate. Următorul studio de gătit Saladmaster România va fi la București.

Spune-ne, dacă dorim să ne inspirăm din modul tău de gătit, unde te găsim? Organizezi live-uri, demonstrații face to face, demo online, cu grupuri? Lasă-ne, te rugăm, toate coordonatele tale. 

Cele mai multe informații le puteți află dintr-o prezentare online sau convențională care implică și partea de gătit și este foarte interactivă și delicioasă :)) După ce prezentăm toate beneficiile și modul în care funcționează sistemele de gătit, prezentăm și prețurile. Suntem în vânzări directe, așa că acesta este motivul pentru care nu găsiți afișate prețurile, aceasta este politica companiei la nivel global.

În perioada pandemiei am gătit și online – pe Facebook și pe Instagram. Aici obișnuim să postăm și diferite rețete. Avem Canal de YouTube Saladmaster România și grupuri private pentru clienți, unde postăm săptămânal rețete noi.

Mulțumesc, Irina, pentru interviu! Să ne revedem cu bine!

Pentru cititoare, dacă aveți nelămuriri și sunteți interesate să aflați mai multe, lăsați-mi un mesaj și vă conectez cu Irina.

AICI am scris mai multe despre vasele de gătit Saladmaster.

AICI am scris despre cum a pregătit Irina un meniu pentru 10 persoane cu 70 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.