Categorii
Blog Jurnal începator la sală

Jurnal de începător la sală – episodul 15: antrenamentul după vacanță

Surorile mele dragi, la momentul la care scriu acest articol, abia stau pe scaun. Am revenit de câteva zile din vacanță și, evident, cu elan, m-am proptit în ușa sălii de sport. Că ultima lună și jumătate, ba sala a fost în renovare, ba eu în vacanță. Și numai antrenament nu s-a numit ce am făcut eu pe sărite. Și nu numai că abia cobor scările, dar brațele mele sunt mai imobile decât oricând. Cu greu învârt volanul, degetele pe tastatură ar vrea, dacă brațele s-ar mișca. Și tot așa. Dar cum așa?

După vacanță – dureros

Am fost în vacanță 2 săptămâni fix. Și nu am fost așa disciplinată încât să fac zilnic setul de exerciții uzual. No way, nici nu mi-am propus. Nu am avut program fix de masă ori de somn, copilele au fost grămadă zilnic pe noi. Unde să fac loc și de exerciții? Deci în afară de mersul zilnic, mușchii mei au fost pe relaxare. Ca și capul meu, evident. 🙂

Aplicația Sănătate, mi-a înregistrat o medie zilnică de 12.000 de pași. Not bad, aș zice. Doar că, ce să vedeți, e alt tip de mișcare. Care practic, când am reluat antrenamentul după vacanță, parcă nu a contat deloc. Așa că azi, mușchi mai încordați decât ai mei nu veți vedea la nimeni. Cred că nu există părticică din mine care să nu țipe de durere. Mă ciupește copilul de drag, urlu. Fac eforturi să mă așez, țip. Fac eforturi să mă ridic, râd oamenii de mine. Marele dorsal e în agonie. Bicepșii, toți la locul lor.

Antrenamentul după vacanță

Săptămâna asta eram chitită să merg la clasele de yoga și pilates. No way, Jose, adorm cu gemete, întorcându-mă de pe o parte pe alta. Ce yoga, ce pilates?! Am stat miercuri la 2 evenimente pe tocuri, timp de 12 ore. Aproape era să ajung cu Smurdul acasă, nu mai puteam să îmi mișc picioarele.

Deci antrenamentul după vacanță e dureros, deși nu am făcut alte tipuri de exerciții, nu am crescut complexitatea, nu am schimbat antrenorul și nici sala. Iar eu sunt aceeași, poate nițel mai odihnită și la minte și la corp. Bine, aș fugi înapoi de unde am venit, în una din alea 5 țări in road trip, dar asta e altă poveste și nu cred să mi se tragă de la ea.

A, am uitat să menționez: am apucat să lucrez doar de 2 ori, o dată upper body și prima oară partea inferioară. De fiecare dată, abdomenul. Și nu, nu el îmi dă dureri.

Știți ceva, vreun remediu, vreo pastilă, vreun supliment, care să mă pună pe picioare, btw?

Voi cum stați cu sportul?

Acum, în speranța că până luni îmi mai revin nițel, vă întreb și pe voi: ați continuat planul de la început de an, mergeți la sală în continuare? În ce stadiu sunteți? De fapt, v-ați prins, de aia am și scris azi, ca să mă strecor iarăși în viața și conștiința voastră cu acest subiect. 🙂

Nu uitați, musculatura e foarte importantă și la femei!

Jurnal de începător la sală

Puteți urmări aici toate cele 14 episoade din povestea mea, începută în decembrie 2018!

Sursa foto: arhiva personală

2 răspunsuri la “Jurnal de începător la sală – episodul 15: antrenamentul după vacanță”

Saptamana asta am reusit sa ajung de 4 ori la sala. Dar tot am febra musculara dupa orice antrenament. Ceea ce este bine!

Sigur că da!!
Hai cu febra înainte, activează mușchii și îi lucrează, așa cum trebuie! :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.

Beginner Fairy

ABONAMENT GRATUIT

[NTP-Recurring planId=5727557787844608 button="Mă abonez - Deep Work Fairy - lunar - 350 lei" title="Deep Work Fairy - lunar"]
[NTP-Recurring planId=5363608433197056 button="Mă abonez - Wise Fairy - lunar - 190 lei" title="Wise Fairy - lunar"]

Intră în comunitatea Wellness Fairy

Comunitatea în care abordăm holistic lucrul cu propriul corp, mâncarea și emoțiile, echilibrul hormonal, feminitatea și iubirea de sine. Te poți înscrie oricând. Nu e dată fixă de începere!


Curs CADOU pentru femeile din comunitatea mea

Înscrie-te aici pentru a primi E-BOOK-ul gratuit pe mail

Trimit doar mail-uri informative, fără spam. Citește politica mea de confidențialitate pentru mai multe informații.