Categorii
Blog Parenting

Lichid pentru baloane de sapun, usor de facut acasa

cars-ventilator-baloane-de-sapunCred ca nu exista copil caruia sa nu ii placa baloanele si, mai ales, baloanele de sapun, asa miraculoase cum par ele, care sunt o apa ce iese dintr-un tub si odata ce copilul isi pune maiestria la incercare 🙂 apar cele mai spectaculoase forme din apa aceea fermecata. Ei bine, daca nu aveti teama de aceasta apa, voi parintii, si daca puteti lasa pe mana copilului un astfel de dispozitiv care face baloane de sapun – adica are sa zicem peste 3 ani, cand nu mai exista riscuri asa mari de manipulare a unui astfel de joc, distractia e garantata. Copiii uita si de foame daca la o petrecere pot face astfel de minuni si se pot harjoni impreuna. Sunt mai multe tipuri de dispozitive la care putem apela si care le plac copiilor deopotriva: tub, bagheta, ventilator, pistol (uau, aici sa vedeti cum va fi!!), camera foto sau frisbee. In oricare dintre aceste forme, distractia este garantata, mai ales daca este de grup. Dar ce facem cand se termina lichidul producator de minuni? facem lichid baloane sapun acasa.

La noi toate bune si frumoase au fost mereu pana la acest moment. Cand era mai mica si se terminau baloanele, incepea sa planga. Stiam ce se intamplase. De la o vreme incoace, nu mai asteapta sa se termine, pentru ca merge ea si adauga apa cu sapun, sa ii prelungeasca viata. 🙂 Din pacate, se strica si restul de lichid, caci nu e chiar asa de simplu sa il inlocuim. Doar ca am gasit 1-2 variante de producere lichid acasa, asa incat sa nu mai cumparam mereu tuburi de baloane.

Varianta cea mai simpla de lichid baloane sapun

Razuim sapun (de orice fel, fara restrictii), pe care il dizolvam in apa fiebinte, de 10 ori mai multa decat cantitatea de sapun.

Fetei nu ii iesea pentru ca folosea sapun lichid, plus ca orice varianta am prepara, conteaza si apa folosita, sa nu fie prea dura, si trebuie sa stea inainte de folosire la frigider, peste noapte.

Lichid baloane sapun – varianta mai complexa

Nu folosim sapun, ci sampon pentru copii. Tot lichidul se prepara intr-un pahar. Se pune o treime sampon pentru copii si restul apa, insa se adauga si 2 lingurite de zahar.

Varianta mai rezistenta

De obicei e mai complicata, pentru ca necesita mai multe ingrediente si, daca nu le avem in casa, putin probabil sa mergem dupa ele, mai usor e sa cumparam alte tuburi de baloane. In acelasi pahar, punem o patrime detergent de vase si o patrime glicerina, cele 2 lingurite de zahar/sirop, colorant alimentar si restul apa. Nu am incercat-o insa, doar am auzit de ea, asa ca nu stiu exact cum iese.

In orice caz, ideea este aceea de a face cu usurinta acasa lichid pentru baloane, poate chiar alaturi de copil, daca este mai mare si sa va distrati impreuna apoi.

Spor la facut lichid baloane sapun si la harjoneala, ca tot vine 1 iunie!

Va astept pe pagina de Parenting a blogului!

Sursa foto: Noriel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.