Dacă sunteți ca mine cu timpul, cred că vreți mereu să aflați ce să mai gătiți bun și să se facă repede, că nu e timp de filosofie în bucătărie. Știu, știu, ați vrea să se facă și singure, dar eu nu am descoperit acea metodă, așa că nu știu ce să vă spun pe acest subiect. 🙂 Haideți repede să vă zic rețeta cea mai nouă de lipii pe care am făcut-o cu Blonda și cu soțul, la ideea lui, de data asta. E o rețetă de lipii cu 2 ingrediente, simplă, simplă de tot. Ne-am distrat într-o seară de primăvară cu toții în bucătărie, să știți. Și ne-a plăcut!
Lipii cu 2 ingrediente: cartofi și făină
Lista igredientelor, deci:
- 1/2 kg cartofi;
- 1/2 kg făină.
Mod de preparare:
- Se fierb cartofii, după ce se curăță de coajă;
- Se zdrobesc într-un bol;
- Se adaugă făina în cantitate aproape identică cu cea de cartofi, până devine un aluat închegat;
- Se ia din aluat câte o cantitate care încape în pumn;
- Se întinde aluatul pe blat;
- Se așează în tigaia încinsă, pentru câteva minute – 2-3, pe fiecare parte;
Asta este tot!!!
Cum vi se pare?
Arată așa:
Timp de preparare: cca 30 min, cu totul.
Noi am ales să le umplem cu legume verzi și năut fiert. yamiiiiii!!!
Câteva observații
Poate vă ajută să vă spun că făina cu care am făcut noi lipiile este o făină fără gluten, dar cred că merită încercat și cu alte variante de făină, în funcție de preferințe sau restricții.
Lipiile trebuie mâncate în aceeași zi, căci deja în ziua a 2-a se întăresc deja.
Voi ce rețete de lipii mai știți? Haideți să ne inspirăm unele pe altele!
Dacă vreți să aflați ce rețete simple mai pregătim noi acasă, ne puteți urmări rubrica Idei și rețete în bucătărie.
Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile de pe blogul de viata sănătoasă, puteti da LIKE paginii de Facebook sau vă puteți abona la Newsletter!
2 răspunsuri la “Lipii cu 2 ingrediente – pot fi făcute și de către copii”
Păi și se prăjesc în tigaie fără niciun fel de grăsime? Nimic? Nici ulei? Nu se lipesc?
Nu, ca nu sunt prajite. Sunt pe tigaia incinsa.