Categorii
Blog Sănătate și wellbeing

Mă găsiți pe life.ro și pe thriveglobal.ro

Dragile mele, poate ați observat că în ultima vreme am scris mai puțin pe blog. Mai puțin față de când am început și în mod evident mai puțin decât anul trecut și acum 2 ani – când scriam aproape zilnic. Uneori îmi e dor să îmi mai dau drumul așa la taste, pentru voi, cu gânduri răsărite de te miri unde. Alteori, mă gândesc atunci când pun mâna pe taste dacă gândurile mele așternute pe blog vă ajută cu adevărat în perioada aceasta.

A trecut un an greu pentru voi și greu pentru mine, în feluri inimaginabile. Cu toții suntem azi alți oameni, fiecare din alte motive. Eu am încetat să mai documentez greul din 2020 și am decis de la un moment dat încolo să mă focusez pe bine. Așa a trecut timpul mai repede și mai cu folos și mai fără foșnetul mental care devenise asurzitor. Mai mult, în 2020 am început să fac coaching mult mai intens decât o făcusem până atunci. Mai planificat și mai cu scop. Prin urmare, am început să interacționez cu voi din postura de nutrition&wellness coach mai mult, față de relația pe care o aveam de blogger – cititor. Așa se explică și cât de rar am început eu să apar pe propriul blog.

A fost o perioadă și bună și mai puțin bună. Încă mai este. Simt că toată lumea e într-un mare proces de schimbare. Ceea ce e de bine. Pandemia a venit ca un tăvălug prin viețile noastre și ne-a obligat să ne uităm mai bine la ele. Unii ne-am uitat și am început schimbarea. Alții s-au uitat degeaba. Încă nu e momentul potrivit pentru ei.

În continuare primesc mesaje de la femei că ar vrea să facă schimbări în viața lor, dar, din păcate, nu pot. Nu se pot mobiliza, nu au energie și spun că nu au timp. Eu sunt aici, când vor decide că e momentul să lucreze pe schimbare, le aștept să îmi bată la ușă. Vă aștept, dacă sunteți în aceeși situație. Tehnic vorbind, e ușor să lucrezi cu un om care a depășit faza de contemplare a schimbării. De fapt, aș putea spune că cele mai multe procese de schimbare eșuează pentru că femeile respective încă nu sunt în faza de acțiune.

Eu am lucrat mai mult pe content, dar nu pentru blog, ci pentru programable de grup. Și am apărut din ce în ce mai puțin în media, din cauza faptului că nu am vrut să mă expun mergând în studio-uri. Alteori, mi-am dat seama că nu am nimic de spus. Și că ieșind public ar fi ca și cum aș face pe profesoara și nu m-am simțit confortabil în rolul acesta. A fost și este o perioada sensibilă. Lumea s-a polarizat tare. Parcă nimeni nu vrea să asculte pe altcineva. Așa că am decis că nu vreau să îmi risipesc timp și energie să mă cert pe internet. Nici nu e stilul meu și nici nu vreau să lucrez dintr-o asemenea energie.

Am primit însă 2 solicitări în luna martie care m-au provocat, pe 2 teme care mie îmi oferă emoție și mă energizează în același timp: familia și dietele. Așa că nu am putut să spun nu.

Interviul pe care mi l-au luat cei de la publicația life.ro poate fi citit AICI. E despre mine și familie, despre mama și tata, despre copilăria mea, despre copiii mei și soț, despre cum ne ajutăm și ne bucurăm unii pe alții și despre ce înseamnă mâncarea pentru noi toți. Sunt multe detalii de la noi din casă și despre mine, pe care nu știu dacă le-am spus nici pe blog. Am o fotografie care în mod special îmi provoacă emoție, cu mama tânără și mândră de mine, la finalul unui an școlar. De 1 martie, când am scos-o la cafea și la prânz în oraș ne-am amintit de momentul acela și de câți ani au trecut de atunci. Iar mama mi-a spus un lucru așa frumos, când i-am zis că să mă ia încet, că nu mai procesez nici eu așa informația ca pe vremea aia 🙂 (alinturi între femei tinere de vârste diferite): ”Dacă nu ai procesa nu ai fi în stare să faci ce faci azi, ceea ce nu face oricine”.

Al 2-lea material a fost publicat în thriveglobal.ro AICI, unde sunt contributor de anul trecut, e despre diete și despre cât de rău ne fac ele nouă, femeilor. E un articol scris aproape dintr-o răsuflare, cu mesajul ”Orientează-te către bucurie, încredere și conectare cu ceilalți și vei simți curând beneficiile în plan fizic, prin sănătate și reglarea greutății. Fă pace cu tine și cu al tău corp, iar el îți va oferi tot ceea ce ai nevoie!”. Adică mesajul meu principal pe care nu contenesc să îl transmit pe orice canal pe care comunic azi și în coachingul privat ori de grup pe care îl ofer clientelor mele.

Vă las în compania celor 2 materiale la care am scris cu drag și entuziasm și care au stârnit emoții în mine, în speranța că vă vor ajuta și pe voi și cu dorința să mă iertați pentru absența mea de pe blog din ultima perioadă. Promit că voi reveni și mai bine și mai inspirată și cu mai multe informații. 🙂

Vă îmbrățișez, vă mulțumesc că mă urmăriți în continuare și că îmi oferiți încrederea voastră!

Florina Badea

Wellness Fairy

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.