Categorii
Blog Mama Time Out Sănătate și wellbeing

Mama Time Out – ce faceți pentru voi vara aceasta?

Bună, mămici de pui mai mari sau mai mici! Chiar dacă vremea e schimbătoare, vara e aici. Un pic acoperită cu o eșarfă, dar e aici și ne privește din cerul plin de nori bine conturați. V-ați pregătit deja pentru cele 100 de zile de vară? Știu, aveți probleme, copiii nu dorm, nu vor să învețe, nu le place școala. Soții nu sunt niciodată acasă. Timp pentru voi nu există, de unde, dacă mereu ei sunt așezați pe primul plan? Dar știți ceva, niciodată nu va fi. Niciodată nu e momentul potrivit pentru voi, pentru un program în care să începeți ușor să vă reintrați în formă, să vă bucurați de voi, de zilele voastre și de anotimpul ăsta minunat. Și toamna revine, nu ați simțit nimic din cele 100 de zile de vară. Veți regreta că nu v-ați alocat timp pentru nimic, nu ați făcut nimic pentru voi. Așa mai trece un anotimp. Și așa va trece și următorul. Așa vă doriți și anul acesta? Nu credeți că e momentul să spuneți stop? Dacă veți merge mereu pe aceleași cărări, veți avea mereu aceleași rezultate, știți, da?

Mama Time Out – 10 idei pentru vara aceasta

Cum stau lucrurile, din păcate? Aveți impresia că trebuie să faceți ceva uau, ca să conteze. Că trebuie să fie o schimbare majoră, ca să vă satisfacă. Nu știu cine v-a spus asta sau de unde v-a răsărit ideea. Doar că e fundamental greșit. Orice idee, cât de mică, vă poate aduce o satisfacție enormă. Orice lucru în plus pe care nu ați reușit până acum să îl faceți, va fi simțit de suflet și de minte. Trebuie doar să începeți cu ceva. Să ieșiți din bula monotoniei și din sclavia pentru alții. Din păcate, oricât de mare ar fi dragostea pentru copiii voștri și pentru soț, dacă doar pe ei îl slujiți, tot sclavie se numește.

Schimbați paradigma: faceți astăzi ceva pentru voi, în primul rând! Oricât ar părea de egoist, serviți-vă pe voi întâi și după aceea pe ei! Cum ar fi? Hai că se poate! Nu a murit nicio femeie că s-a ocupat întâi de ea și după aia de dragii ei. Și vă asigur că nici ei n-au pățit nimic dacă într-o sâmbătă mama a dormit până la 12 și ei s-au jucat cu tata sau el le-a făcut cartofi prăjiți la micul dejun (bleah!).

Vă provoc în vara aceasta să aveți grijă de voi, întâi! Dacă nu aveți nicio idee și nu știți de unde să o apucați, iată câteva idei pentru voi:

  1. Alegeți o zi pe lună când e soțul seara acasă! Luați o prietenă și mergeți cu ea la teatru, operă sau balet. Sunt genul de spectacole care vă vor face să visați, vă vor reda starea de bine. Păstrați ziua, să fie fixă, în fiecare lună.
  2. Luați micul dejun o dată pe săptămână în parc, singure! După ce lăsați copiii la școală/grădi, așezați-vă, deschideți pachețelul și cafeaua și bucurați-vă de aerul proaspăt și de mâncarea în aer liber. Nu renunțați la idee nici dacă plouă, găsiți un loc cu foișor!
  3. Cumpărați-vă un caiet colorat și, în fiecare seară, notați-vă lucrurile bune de peste zi. Găsiți binele în fiecare din lucrurile mai puțin bine. În felul acesta veți exersa recunoștința pentru toată vara! Vă dați seama – 100 de zile de vară, toate pline de recunoștință?!
  4. Începeți un detox de mijloacele electronice: telefon, televizor, social media. Încercați un weekend! Poate vă faceți un obicei din această idee.
  5. Scrieți o dată pe săptămână despre ziua voastră ideală. Descrieți-o în detaliu. Comparați aceste zile, dacă se schimbă descrierile de la o săptămână la alta. Dacă reușiți să înfăptuiți ceva din acel idel dorit și cât. Felicitați-vă pentru fiecare progres pe care îl faceți!
  6. Deschideți cutia de amintiri de prin vacanțe. Faceți un travel board! Visați!
  7. Gândiți-vă la ceva în care ați vrea să vă implicați, ca voluntar. Faceți o documentare și vedeți ce organizație are nevoie de ce vă place vouă să faceți. Propuneți să alocați măcar 1 oră pe săptămână pentru un astfel de proiect!
  8. Ce ar fi să recitiți cartea care v-a plăcut cel mai mult în liceu? 🙂 Uau, ce fain ar fi, v-ați simți din nou copile!
  9. Gătiți un fel de mâncare nou, cu ingrediente pe care nu le-ați folosit niciodată. Vă va scoate din zona de confort și veți experimenta gusturi noi.
  10. Plecați 1 zi singură în afara orașului sau la un spa, Therme, ceva care să vă relaxeze mintea și corpul! Sigur vă veți întoarce cu multe revelații.

Ideea e să practicați cât mai încet și conștient una sau câteva din aceste idei. Să vă deconectați de la orice altceva și să vă conectați la voi, concentrându-vă la acel lucru.

Cum pot să vă ajut eu

Dincolo de formările mele și experiența pe partea de health&food, e posibil să nu știți, dar sunt și consilier pentru dezvoltare personală. Aceasta însemnă că pot face consiliere cu voi pentru ca voi să atingeți obiective din viața personală sau profesională. Dacă sunteți într-un impas și nu știți de unde să îl ”apucați”, vă aștept la consiliere! Pentru că nu avem niciuna timp de pierdut pe drumuri, deși poate ne dorim să ne întâlnim, desfășor sesiunile la telefon sau pe skype, ca să ne vedem.

Investiția pentru o sesiune de 60 de minute este de 200 lei. Banii se vireaza înainte de fiecare sesiune, vă trimit eu toate datele.

Să fie cu rod pentru voi! Nu lăsați cele 100 de zile de vară să treacă fără să faceți ceva pentru voi și pentru starea voastră de bine!

Și urmăriți rubrica SĂNĂTATE ȘI WELLBEING, o actualizez permanent cu noi subiecte pentru voi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.