Categorii
Blog Sănătate și wellbeing

2 webinarii gratuite pentru voi, în luna martie

Femei dragi, simt cu freamăt de bucurie: vine primăvara! Vreau să simțim împreună această primă lună de primăvară, când natura revine la viață și noi odată cu ea. Fac des cadouri femeilor din comunitate, dar și pentru femei din afară, cu care abia m-am conectat sau care își doresc să vadă beneficiile unei comunități. Acest martie e special pentru că vine cu 2 webinarii gratuite pentru voi, femeile mele dragi. Acestea sunt despre mâncatul emoțional – acel act de a mânca atunci când nu simți foame fizică, cu o faci doar să te calmezi sau să eviți o emoție supărătoare.

”Primii pași către pacea cu mâncarea – să înțelegem mâncatul emoțional”.

De ce?

Pentru că mâncarea e folosită adesea de femei pentru a se liniști, a se distrage de la ceva sau auto-trata. E cel mai comun pentru noi, femeile, să ne calmăm cu mâncare. Sau să fugim de emoțiile noastre cu ajutorul mâncării.

Pentru că ne îngrășăm fără să ne dăm seama, mâncând fără să ne fie foame. Sunt, de fapt, alte părți din corpul nostru care doresc să fie hrănite.

Pentru că slăbitul fără a conștientiza mâncatul emoțional și a învăța să îi descifrezi sensul nu este posibil. Sau, cel puțin, nu se menține pe termen lung.

Există căi mult mai bune de a ne gestiona emoțiile și feluri mai iubitoare de a ne hrăni sufletul, corpul și mintea.

Voi ați vrea să știți care sunt acelea?

De unde începi când nu știi de unde să începi?

Ei bine, la aceste webinarii veți putea afla de unde să începeți.

Când?

Pe 2 martie, ora 19.00

Pe 14 martie, ora 18.30.

Cum faceți să vă înscrieți?

Aici – alegeți una dintre date.

Care e diferența dintre cele 2 webinarii?

La cel din 2 martie contribuie și Elena Iorga – psihoterapeut și aveți ocazia să ne vedeți împreună la lucru. Elena este și contribuitor la programul conceput de mine cu durata de 6 săptămâni ”Mâncatul emoțional – de ce mănânci și cum să te oprești”.

La cel din 14 martie veți fi doar cu mine.

Practic, conținutul celor 2 webinarii este diferit, deci vă puteți înscrie la ambele, dacă subiectul vă interesează și vreți să vă însușiți primele și cele mai importante idei în acest sens.

Dacă aveți răbdare până la capăt – estimez 1h și jumătate de fiecare dată, am UN CADOU SURPRIZĂ pentru voi.

Veniți la webinarii dacă voi chiar simțiți că aveți nevoie de această abordare diferită a managementului greutății și relației cu mâncarea și corpul.

Cum știi dacă este pentru tine acest webinar despre mâncatul emoțional 

Dacă răspunzi cu DA la una dintre întrebările de mai jos, este cu siguranță pentru tine:

 • Mănânci mai mult când ești stresată și nu simți că te saturi;
 • Mănânci când nu îți este foame și și când ești deja sătulă;
 • Mănânci ca să te simți mai bine – ca să te calmezi la primele semne cânad te simți tristă, furioasă, plictisită, anxioasă etc;
 • Te recompensezi cu mâncare;
 • Mănânci de obicei fără să îți dai seama dacă te-ai săturat sau nu;
 • Mâncarea te face să te simți în siguranță;
 • Simți rușine și vină când vine vorba de alegerile tale alimentare;
 • Mâncarea e principala ta sursă de confort;
 • Simți că mâncarea și greutatea îți ocupă un spațiu mental foarte mare;
 • Te simți fără putere și fără control în preajma mâncării;
 • Ai încercat totul și nimic nu a părut să te ajute pe termen lung să te ții pe traseu;
 • Nu știi de unde să începi pe calea unei noi relații cu mâncarea.

Iată ce spun femei ca voi care au lucrat cu mine pentru calmarea mâncatului emoțional:

Conștientizez de fiecare dată ce mănânc

Ultimii ani au adus o mare presiune pentru mine că mama de 3 băieți pre-adolescenți și manager de 2 companii. Nu de puține ori în pandemie sau în momentele stresante, frigiderul mi-a fost aliat și dușman. Am lucrat cu Florina 1 la 1 pentru mâncatul pe fond de stres sau ca unică recompensă după perioade încărcate profesional sau familial.

M-a ajutat să înțeleg mai bine care este diferența dintre foame și poftă, cum să identific acele „cravings” ce ne aduc calorii suplimentare, dar fără conținut nutrițional folositor în organism. Am reușit să îmi organizez mai bine mesele și să conștientizez de fiecare dată ce mănânc și că, deși nu întotdeauna facem alegerile corecte, e important să nu mâncăm pe pilot automat. Abia aștept să lucrăm împreună în continuare din această toamna!, Adelina P., antreprenor, România

Mi-am îmbunătățit relația cu mâncarea

”Înainte de a face sesiunile de coaching pentru emotional eating cu Florina, nu înțelegeam de ce, uneori, mâncam pe necontrolate anumite alimente și simțeam o eliberare dupa ce mâncam. În același timp, mă copleșea și un sentiment de vinovăție. Ședintele de emotional eating m-au ajutat să înțeleg diferența dintre foamea fizică și cea emoțională, să recunosc semnalele foamei emoționale și să aplic tehnici de prevenire și gestionare a acesteia. De asemenea, ședintele m-au ajutat să descopăr multe lucruri despre mine și mi-au îmbunătățit relația cu mâncarea.” Bianca K, manager, UK

Am practicat cu Florina înțelesul emoțiilor

Am lucrat cu Florina în sesiuni dedicate mâncatului emoțional, pentru că acesta era una dintre cauzele auto-sabotajului. După-amiază simțeam mereu nevoia de o gustare prin care să mă „recompensez”, la fel și seara. Florina mi-o oferit multe strategii și tehnici prin care să evaluez care este nevoia pe care încerc să o susțin prin mâncare. Înțelesul emoțiilor nu este ceva ce mi-a venit în mod natural, a fost nevoie de practică și susținerea cuiva (Florina) atunci când simțeam că nu reușesc. Apoi am identificat împreună activități pe care aș putea să le pun în practică și care să îmi acopere nevoile pe care le aveam. Încet, încet am început să îmi ascult și înțeleg corpul iar acum am ajuns la faza în care știu să identific mesajele corpului și să îi dau ceea ce are nevoie. Credem că citind pe această tema, putem reuși singure. Poate multe femei reușesc asta, dar sunt sigură că majoritatea au nevoie de susținere.Recomand tuturor să caute un partener de încredere precum Florina și să își atingă obiectivele mai repede și cu zâmbetul pe buze!” Laura G., manager, Elveția

Vă aștept deci pe 2 și pe 14 martie, să începem să deslușim împreună secretele mâncatului emoțional.Click AICI – pentru înscriere.Vă aștept cu entuziasm și bucurie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.