Categorii
Blog Sănătate și wellbeing

Nepetrecerea de Valentine’s Day

”Aveți o masă?” întreabă omul flămând cu nevasta alături. ”Stați mult?” – ne răspunde chelnerul grăbit și fără chef. Ne uităm unul la altul și mă abțin să îl întreb pe domn ce înseamnă mult pentru el. Probabil părem derutați și pașnici, așa că face repede o masă și ne dă indicație: ”1 oră jumate – maxim 2, că după aia vin îndrăgostiții de Valentine’s Day”. Eu îi trântesc repede domnului: ”Haideți că nu e masă de botez, e un prânz obișnuit”. Răspuns de femeie practică, în timp ce soțul mormăie în barbă: ”Păi și ce, noi nu părem îndrăgostiți?”. Tocmai ne claxonase un coleg de birou pe stradă, în timp ce câțiva alții ne-au oprit pe drum și mustăceau cu subînțeles. Doar chelnerului nu i-am părut pe frecvența zilei de azi. Ne-am liniștit repede, el era mai derutat decât noi, care nu ne uitasem pe calendar.

După ce ne-a trimis la plimbare, că ne întrebam unul pe altul dacă să și împărțim un fel de mâncare, a dispărut. Se pare că o singură favoare fusese de ajuns pentru noi. Oricum nu eram îndrăgostiți, nu-i așa? Omul cât pe ce să plece. Soția, fire practică și cu răbdarea deja exersată de la cele 2 mândrețuri de fete, insistă să rămână. Mâncarea proastă și chelnerii impertinenți definesc serviciile în restaurantele de la noi și dincolo, deci, nu va fi mai bine. Rămânem, îl chem pe domn și insist să comandăm, sperând că nu îl deranjez prea tare. Avusesem o dimineață grozavă, o întâlnire cu rezultate și o vizită la un showroom. Nu puteam lăsa un chelner să îmi strice momentul de sărbătoare cu soțul. Care nu, nu era Valentine’s Day. Într-un final, băiatul și-a mai rostogolit câțiva ochi peste cap, a notat liniștit și când am zis că pic la pace cu el, a trântit-o iar. Am vrut să știu estimativ când mănânc, întrebând: ”Cât durează comanda?”. Vi se pare ceva agresiv? Îmi răspunde: ”Durează..cât durează!”. N-am mai putut rezista și l-am întrebat dacă l-am supărat cu ceva. Am simțit cum mi se încordează soțul sub masă. Pesemne omul vedea deja scandal. Cred că a simțit și băiatul că e groasa treaba că mi-a răspuns negativ zâmbind și că în jur de 30 de minute vom mânca.

Mâncarea a fost ok, nu m-a dat pe spate, a fost bun smoothie-ul din câtină cu diverse treburi sănătoase prin el.

Mi se face milă când mă gândesc la săracii îndrăgostiți care urmau să vină. Să fie dragostea atât de puternică încât să dai banii într-un loc unde în loc să fii servit ești luat la mișto de chelner? Am uitat să vă zic că pe nota de plată erau trecute opțiuni de tips: 10% și 15%, deși în meniu era și opțiunea 5%. Ghici ce bacșiș am lăsat? 🙂

De fapt, voiam să vă spun că nu mă interesează câtuși de puțin sărbătoarea de azi din câteva motive:

  • 2 oameni care se iubesc ar trebui să sărbătorească asta în fiecare zi, cu gesturi mici și experiențe frumoase;
  • nu văd rostul unei zile din astea, cum nu văd nici 1 martie și 8 martie – din același motiv, femeia și mama merită să fie zilnic sărbătorite, nu doar 1 zi pe an;
  • îmi displace comercialul la maxim, la fel și acțiunile de turmă, această ostentație și întrecere pentru gesturi de iubire mi se pare exaltată;
  • mă supără faptul că în această zi doar bărabatul e dator să facă ceva, femeia doar așteaptă, de parcă ea nu iubește (sau nu?);
  • sunt zeci de femei abuzate de bărbați în felurite moduri, care sunt cu sufletul frânt, la ele cine se gândește?;
  • mă gândesc la burta de zahăr care se face astăzi, de la atâtea bomboane pasate în stânga și dreapta;
  • sigur, e fain să ne bucurăm de fiecare zi a noastră, iar dacă o facem zilnic, e totul în echilibru. De aia nu înțeleg excesele, așa cum nu pricep de ce pe unii îi ia salvarea după ce beau și mănâncă de Paști și de Crăciun.

Și cred că mai am câteva motive pentru care nu îmi place Valentine’s Day, dar nu sunt hater și o să mă opresc aici. Pregătesc un ceai și ceva bun de mâncare pentru venirea acasă a soțului, că după prânzul servit de băiatul ăla în sictir simțim nevoia să ne alintăm noi cu ceva în bucătăria noastră.

Să vă iubiți și sprijiniți în fiecare zi a vieții voastre, să fiți acolo mereu unul pentru altul, nimic altceva nu contează! Nici haina de pe voi, din florile din vază și nici bomboanele din cutie. Momente frumoase puteți crea mereu, oriunde. Depinde doar de voi! Atât de simplu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.